ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Κράτος, παρακράτος, το βαθυ κράτος-εν- κράτει των Τραπεζών και οι 6 εξουσίες μιας μετά-δημοκρατίας τύπου Κολομβια 2.0.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κράτος, παρακράτος, το βαθύ κράτος-εν- κράτει των Τραπεζών και οι 6 εξουσίες μιας μετά-δημοκρατίας τύπου Κολομβία 2.0.
 
Είναι δεδομένο ότι το "μαξιλάρι" έγινε ήδη φυστίκια, ενώ τρέχουμε με ελλείμματα, ταμειακά, πρωτογενή, ύφεση πάνω από 12% και όλα τα συναφή. Αλλά και τα όποια 32δισ από τα κορονοπακετα της ΕΕ δεν πρόκειται να εμφανιστούν πριν τα μέσα προς το τέλος του 21, στην καλύτερη.
 
Έτσι ένα ακόμα μνημόνιο είναι πάλι προ των πυλών για να δικαιολογούνται και οι πολιτικές λιτότητας δια της απορρύθμισης, τελείως, της αγοράς εργασίας, και ένα ασφαλιστικό αλά Πινοσέτ. Αλλά και κάποιες πολύ επικίνδυνες επιτροπείες στα εθνικά μας θέματα, που σπρώχνουν όσο μπορούν ακόμα για κάτι συνεκμετάλλεύσεις μέσω "πράσινων" αλόγων δήθεν αναπτύξεων. Μέχρι εκεί φτάνει ο μεταρρυθμιστικος τους οίστρος, χαμπάρι δεν έχουν πάρει για τις αλλαγές που γίνονται πάρα έξω. 
 
Αλλά αυτή την φορά οι Τράπεζες είναι γεμάτες χρήμα! Δανείστηκαν με αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ γύρω στα 54δισ, μέχρι τώρα, για να ενισχύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λέει, και την επανεκκίνηση της οικονομίας να μην πέσει σε βαθύτερη ύφεση. Αλλά οι χορηγήσεις τους σε μικρομεσαίους είναι λιγότερες από 1,5δισ (και περίπου άλλα 5 σε ημέτερους μεγαλομεγαλους). Τα υπόλοιπα τζογαρονται σε φούσκες ομολόγων. Από εκεί τα καλά κέρδη, λέει.
 
Επί της ουσίας, με τα κρατικά ταμεία άδεια, ο Στουρναρας και 4 διοικήσεις συστημικών Τραπεζων κυβερνούν αυτόν τον τόπο σαν μια πανίσχυρη 5η εξουσία Uber alles! Με μια κυβέρνηση ανδρεικελων τους, που ευλογεί σιωπηρά αυτήν την πολιτική "ανοσίας αγέλης"που έχουν επιβάλει :
 
Θα ενισχυθούν οι ημετέροι αφού μας αδειάσουν την γωνιά πρώτα όσοι μικρομεσαίοι καταρρεύσουν, να δημιουργηθεί χώρος επέκτασης των ημετέρων μεγαλομεγαλων, ιδίως στον τουρισμό. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο στο ποιον θα ενισχύουν και χωρίς την έγκριση αυτών των πολιτικών από το εκλογικό σώμα, που του έταξαν τελείως άλλα!
 
Μέχρι τώρα, το σχέδιο "αντιμετώπισης της πανδημίας" , λέει, ως προς αυτό πέτυχε! Ένα στα δύο μαγαζιά στις συνοικίες δεν άνοιξαν καν (πέρασαν κάτω από μια περίεργη αλυσίδα που γράφει "Διατίθεται"). Άγνωστο αν και ποια θα ανοίξουν και της εστίασης μετά το Πάσχα.
(Οι 10.000 νεκροί, τα 2/3 εκτός ΜΕΘ, μπορούν να θεωρηθούν ως παράπλευρη απώλεια. Χαλάλι...)
Θρίαμβος του σχεδίου Πισαριδη! Όλα πήγαν όπως έπρεπε!!!
 
Δεν είχαν αντιδράσεις. Ένα δεύτερο lockdown μέσα στο φθινόπωρο πάντα ήταν η εφεδρική λύση, αν η "επένδυση" στις λίστες Πέτσα δεν μπορούν να αποδώσουν τα ζητούμενα, αφού η κλασική χειραγώγηση και η αποβλάκωση του Big Brother έχουν φτάσει στο ζενίθ, και δεν μπορούν να συνεισφέρουν άλλο για την επιτυχία του σχεδίου. 
 
 Ναι, οι νεοφιλελε δεν γουστάρουν, λέει, το κράτος επειδή δεν αφήνει ελεύθερες τις "αγορές" να αναπτυχθούν. Τους αρκεί που ελέγχουν το παρακράτος, αυτό να απειλεί όσους αντιστέκονται στα ΜΜΕ, το άλλο Βαθύ παρακράτος των Τραπεζών και κάτι στοές, που διοικούν την δικαιοσύνη και το κρατικό χρήμα. Όλα αυτά , συνεχίζουν ακαταδίωκτα να κάνουν το "καθήκον" τους.
 
Kαι τα κεφάλια μας μέσα, όταν το χρειαστούν. Μην τύχει και σηκωθεί κανένα και πει καμία αλήθεια σε κανένα Documento ή κανένα Facebook ή κάποιο άλλο ΜΚΔ. Η ανεξέλεγκτη ακόμα 6η "εξουσία" των τελευταίων, αυτή που μπορεί να ελέγξει, αλλά και να προστατεύσει και τους λειτουργούς της 4ης από συμβόλαια εκτελεστών που παραγγέλνουν νονοί και εκβιαστές της νύχτας, πρέπει επειγόντως, λέει, να "μαζευτεί". Τζάμπα είναι το μπαν, φτηνότερο και από δύο σφαίρες μπανγ μπανγκ, που θα πάνε?
Παράπλευρες απώλειες. Λέει.. . 
 
"Βρε Ασταδιάλα" είπαμε σήμερα αντί Καλημέρας;;
 
Λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: