ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αυτά τα δύο πεδία, ο χορός των άστρων όπως και ο "κόσμος των ιδεών" στον εγκέφαλο, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όπως πάντα, η εικόνα ορίζει κατά το 50% το περιεχόμενο. Στην προκείμενη, η εικόνα δίνει το περιεχόμενο και ο ήχος τον παλμό. Η κοσμική σιωπή στο κβαντικό κενό που κοχλάζει. Στο βίντεο βλέπουμε την κοσμική ψυχή να χορεύει τον χορό των Άστρων, καθώς αποκτά χιτώνα και γίνεται ενέργεια και μάζα, στον υλικό κόσμο των αισθητών, που αντικατοπτρίζεται μέσα από τους αμφιβληστροειδείς στα νευρωνικά δίκτυα του εγκεφάλου.

Βάση αυτού λειτουργεί και το internet. Κατ' αυτό το τρόπο, ο ουρανός είναι νοητός, καθότι γνωρίζουμε -ήτοι έχουμε εμπειρία- μέχρι ένα βαθμό. Εκτός της ύλης άλλωστε, υπάρχουν κι η αντιύλη, όπως και η σκοτεινή ύλη, που δεν μας είναι αισθητές ούτε με τεχνολογικό μέσο. 

Αυτά τα δύο πεδία, ο χορός των άστρων όπως και ο "κόσμος των ιδεών" στον εγκέφαλο, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, με μέσο την συνείδηση και την προσωπικότητα, την κοσμική ψυχή και τις μεριστές ψυχές που συνδέουν τα δύο πεδία. Ανάμεσα τους παρεμβάλει το πέπλο της λήθης, που ισοδυναμεί με την ανυπαρξία. Το απέραντο κενό.

Πώς μπορεί να ανακαλέσει ο άνθρωπος την αμετάκλητη ματαιότητα του Είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: