ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σήμερα ξέρουμε ότι ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θυμάμαι παλιά αναρωτιόμουν...ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ;;

Πριν ένα χρόνο, ο πρόεδρος της αρμόδιας Ελληνικής Αρχής ΕΔΕΥ για τις εξορύξεις πρότεινε στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη την άμεση διενέργεια διαγωνισμού για επιλογή εταιριών εξόρυξης για τα οικόπεδα Νότια και δυτικά της Κρήτης, λόγω σοβαρών ενδείξεων από δορυφόρους σημαντικών κοιτασμάτων αερίου. Αλλά και για την έτσι νομική προστασία της ευρύτερης περιοχής της εκεί ΑΟΖ από πιθανές διεκδικήσεις της Τουρκίας. 
 
Η απάντηση που πήρε από τον κ. Χατζηδάκη ήταν ξεκάθαρα αρνητική: Του αναφέρθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες παραχωρήσεις για έρευνες και εξορύξεις!. Ως γνωστόν οι τελευταίες παραχωρήσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε, αφορούσαν τις δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΔΕΥ και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο (δηλαδή των Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια, που τώρα σχεδιάζουν να τα πουλήσουν. Μάλλον στον Λατση).
Η θέση του αρμόδιου υπουργού ήταν πως οι παραχωρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα θα ήταν οι τελευταίες και δεν θα έπρεπε να υπάρξει συνέχεια.
 
Ακολούθησε αμέσως μετά το ΤουρκοΛιβυκό σύμφωνο που διεκδίκησε και αυτές ακριβώς τις περιοχές κοντά στην Γαύδο για λογαριασμό της Τουρκίας. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα υπογράφτηκε η συμφωνία του Δένδια με την Αίγυπτο για να τις σώσει, θυσιάζοντας σημαντικά τμήματα ΑΟΖ και της Κρήτης και άλλων 4 νησιών!
 
Επιπρόσθετα, στην έκθεση Πισσαρίδη για το μοντέλο ανάπτυξης των επόμενων 10 χρόνων, προτείνονται 15 μέτρα ενεργειακής κατεύθυνσης, απ' όπου απουσιάζει παντελώς ότι έχει να κάνει με επενδύσεις, υποδομές και ενδεχομένως και πρόβλεψη εσόδων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων! Ουσιαστικά θεωρούνται ανύπαρκτοι (και ως προς τα μελλοντικά Δημόσια έσοδα που μπορούν να αποφέρουν)!
 
Είναι βλάκες ή ανίκανοι;;
 
Όχι! Δουλεύουν πολύ μεθοδικά πάνω στο ίδιο νεοφιλελε σχέδιο που πρώτο διαμορφώθηκε επί Σημίτη (και για τα παρελκόμενα εθνικά θέματα), και διακόπηκε το 15 μέχρι τον Ιούνιο του 19: Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ιδιαίτερα οι υδρογονάνθρακες, ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. έναντι παλιών και μελλοντικών χρεών, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ούτε ένα ευρώ για το δημόσιο, για να μπορεί να ενισχύσει το ασφαλιστικό και το κοινωνικό κράτος, όπως πχ το κάνει η Νορβηγία!
 
Ενδοτισμός;;
 
Όχι μόνο! Ιδεολογική εμμονή νεοφιλελε κοπής. Χωρίς μνημόνια και μπαμπούλες το οικονομικό και πολιτικό τους σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, οι δήθεν μεταρρυθμίσεις που εμμονικά επιτίθενται κυρίως στην εργασία, στοχεύουν στην υπερσυγέρντρωση με βίαιες αναδιανομές προς τα πάνω και συρρίκνωση της μεσαίας τάξης. Χωρίς μνημόνια δεν γίνονται αυτά εύκολα αποδέκτά. Τζιζ λοιπόν οι υδρογονάνθρακες θα κάνουμε εισαγόμενη ανάπτυξη. Ας την πούμε Πράσινη για να είμαστε και αρεστοί. 
 
Και γύρω από αυτό το στημένο πολιτικό και οικονομικό σχέδιο ξανασυσπειρώνονται όλοι οι νεοφιλελε πολιτικοί επίγονοι του Σημίτη πάλι, και με πλάτες ισχυρών χορηγών. Με μπλε, πράσινες , και μερικοί με κόκκινες φανέλες, κατηγορώντας κάθε έναν που τους αντιτίθεται σαν "εθνικι" ή κομμουνιστο-κατι αντίστοιχα, σαν βιολιά στην ίδια συμφωνική ορχήστρα.
 
Προσωπικά δεν έχω ούτε θέλω να έχω καμία σχέση με οποιονδήποτε συμμετέχει ή ανέχεται αυτό το σχέδιο. Το τι θα πράξετε αντίστοιχα εσείς μην περιμένετε να σας το πω εγώ ή κάποιος άλλος. Ξέρετε.

Σήμερα ξέρουμε ότι ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΈΝΟ! 
 
Υ.Γ Εσείς τι λέτε ,θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν ελεύθερα και να ξεπουλάνε την πατρίδα μας όλους αυτούς τους..ΓερμανοΑλητοΣημιτοΠρακτορες ;;
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες,

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ιδιαίτερα οι υδρογονάνθρακες, ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Θα μπορούσαν τότε οι δανειστές να εκδώσουν και ψηφιακό νόμισμα.

ΚΙΜΩΝ