ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΓΔΑΕΕ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε «μπανανία»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Tι ζούμε θεέ μου.!! Νέα από την Μπογκοτά. Δεν έχει παραιτηθεί ακόμα ο ΓΔΑΕΕ. Φανταστείτε τι μαχαιριές έχουν πέσει. Ο Γριβας λέει τους κυνηγάνε από το υπεθα για την επιστολή της Ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας . Ο Λάγιος φεύγει νύχτα. Ακριβώς ότι έγινε με τον Βασιλάκο και τα Λέοπαρντ. Δεν υπέγραφε ο άνθρωπος λογικά για τις μπανιέρες τους Μίμηδες. Έτσι κάνουν, όποιος τους χαλάει το αφήγημα τον απομακρύνουν.Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;;Αφού δεν τον κλάδεψανε τον άλλον όταν ήταν η ώρα, ας προσαρμοστούν τώρα. Πάει για ξου. Ή το ΓΕΕΘΑ πιέζει για ξου. Βέβαια το ΓΕΕΘΑ είναι το μέσον όχι ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ. Που είναι οι πρεσβείες.!! Βαράνε συνέχεια τα τηλέφωνα από τις πρεσβείες. Έχουν "καεί" τα σύρματα από τα μπινελίκια. Μεντεγίν κανονικό.
Εδώ παίζει Κολομβία δύο μέρες τώρα με ανώνυμα email, δημοσίευματα για να φαγωθεί ο ΓΔΑΕΕ και ο Παναγιωτό στην καρακοσμάρα του. Δουλειά του Υπουργού είναι η εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου . Τα των πλοίων δεν είναι δουλειά του. Ας ασχοληθεί με το διήμερο τριμπούρδελο για αρχή.  Ήδη έπρεπε να έχει πάει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να δει από που φύγαν τα email κατά ΓΔΑΕΕ.

ΓΔΑΕΕ: Πώς η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε «μπανανία» με την ανοχή της αντιπολίτευσης που δεν έχει πει κουβέντα για το θέμα

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Νέο επεισόδιο με την υποτιθέμενη παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών αντιπτέραρχου ε.α. Θ. Λάγιου είχαμε σήμερα, με νέο κύκλο δημοσιευμάτων για το θέμα.

Μετά τα αμαρτωλά e-mails με ψευδώνυμο που έριχναν ευθύνες στην ΓΔΑΕΕ για την καθυστέρηση προμήθειας κάποιων δωρεάν οχημάτων Μ1117 από τις ΗΠΑ, τα οποία διέψευσε ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός στη Βουλή, σήμερα εφαρόστηκαν νέες πρακτικές.

Πολλαπλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ΓΔΑΕΕ έχει παραιτηθεί και στη θέση του αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος ε.α Αριστείδης Αλεξόπουλος. Θέσαμε το ερώτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβεβαιώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποια παραίτηση.

Μόνο πρόθεση για απομάκρυνση του κ. Λάγιου από την θέση του και αντικατάστασή του από άλλο πρόσωπο.

Δηλαδή υπάρχει σε εξέλιση μια συμπεριφορά “βαθέως” κράτους σε αντιπτέραρχο, τον οποία η ίδια η κυβέρνηση τοποθέτησε πριν 1,5 χρόνο και αφού υπέγραψε  συμβάσεις μερικών δισ. τα οποία θα πληρώσουμε όλοι εμείς, τον απομακρύνει άρον άρον μέσω ψευδώνυμων e-mail και διαρροών στον Τύπο.

Αν αυτό δεν λέγεται «μπανανία» τότε πώς λέγεται;

 Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι και η κατά τα άλλα λαλίστατη αντιπολίτευση σε θέματα εξοπλισμών «ποιείται την νήσσαν», παρά το γεγονός ότι το θέμα προσφέρεται για αντιπολίτευση και κυρίως για έλεγχο του τι συμβαίνει με τα δισ. των συμβάσεων που έχει διαχειριστεί ο αντιπτέραρχος.

Και βέβαια, δεδομένου ότι ο φερόμενος ως διάδοχος αντιναύαρχος έχει κι αυτός ήδη χειριστεί θέματα εξοπλισμών και πρόκειται -εάν προχωρήσει άμεσα η αντικατάσταση- να βάλει κι αυτός την υπογραφή του σε μερικά ακόμα δισ. για εξοπλισμούς πέραν της νομοθεσίας που έχει θεσπίσει με πρότασή της η νέα κυβέρνηση, το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ

Και η σιωπή της αντιπολίτευσης επίσης ενδιαφέρουσα.

Για να μην θυμηθούμε ότι ο προηγούμενος ΓΔΑΕΕ Κυριάκος Κυριακίδης αντικαταστάθηκε με παρόμοιο τρόπο πριν ολοκληρώσει κι αυτός την θητεία του. Αλλά δεδομνένου ότι αυτός είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρχε μια επίφαση ηθικής στην απομάκρυνση.

Τώρα που όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ημερών η αντικατάσταση του κ. Λάγιου τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά τρικ που τον στοχοποιούν, δείχνει ότι αυτό που επιθυμεί για τους εξοπλισμούς είναι να γίνονται με όρους «μπανανίας». Μακάρι να υπήρχε και αντιπολίτευση για να κάνει έλεγχο.

Όπως όλα δείχνουν το θέμα θα έχει και επόμενα επεισόδια, καθώς μαθαίνουμε ότι κάποιοι επιθυμούν να χρυσώσουν το «χάπι» στον υπό αναχώρηση αντιπτέραρχο και αναζητούν εναγονίως θέση για να τον «τακτοποιήσουν». Ακούγεται ότι αναζητούν μακριά από την Αθήνα, κάπου στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: