ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΤΟ ΜASTER PLAN ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ συνοπτικά, εντός τριών λεπτών

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΜASTER PLAN ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ συνοπτικά, εντός τριών λεπτών
(η αλλιώς "του βρώμικου 67/74 το ανάγνωσμα" )

Η σκέψη να εξαφανιστεί η ΑΟΖ του Καστελόριζου για να μπει και η Τουρκία στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου είναι πολύ παλιά.
Πρωτοδιατυπωθηκε το 64 επί Τζόνσον στον γεροΠαπανδρέου με την μορφή της ανταλλαγής του Καστελόριζου με την Κύπρο (τότε έπαιζε το Ένωση).

Απορρίφθηκε αμέσως, έγιναν τα Ιουλιανα, ήρθε χούντα, απέσυρε αυτή από την Κύπρο αμέσως μια μεραρχία ελληνικού στρατού, έκανε ένα πραξικόπημα για να γίνει η εισβολή το 74.. τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Επανήλθε ως Master plan πρόσφατα από τον Σημίτη με σλόγκαν την συνεκμετάλλευση και υλοποιείται από τους πολιτικούς του επιγονους, αυτούς τους νεοφιλελέ με τις μπλε και πράσινους κόκκους, με τις ευλογίες ή την ανοχή όσων στεγάστηκαν κάτω από μια ομπρέλα. Υπό τις άναρθρες κραυγές και όσων ακραίων αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό  που το ακυρώνει μερικώς.



Όπως και να το δεις, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τα κατοικημένα νησιά (δηλαδή όλα εκτός από κάτι βράχια) έχουν ΑΟΖ. Αυτό αμφισβητεί τώρα η Τουρκία. Και έτσι διεκδικεί έλεγχο στα περάσματα και αμέσως μετά και στο μισό Αιγαίο, σε συνολική θαλάσσια έκταση όση 1,4 φορές η χερσαία Ελλάδα.

Τι έχει εκεί μέσα για να δικαιολογεί αυτή την ιστορική εμμονή :
Νησιά, ένα μέρος των γνωστών κοιτασμάτων της λεκάνης Ηρόδοτος, κάτι βουνά από παγωμένο μεθάνιο αξίας 100 φορές τα κοιτάσματα όλης της Αν. Μεσογείου (τα όρη Αναξιμενδρος-αξιοποιησιμα με νέες τεχνολογίες μετά από καμιά δεκαετία) και τον χώρο διέλευσης ενός αγωγού αερίου, του EastMed. Αυτόν που με το φυσικό αέριο, κυρίως από τα Εμιράτα (και δευτερευόντως και από τα της Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου), είναι για να ξεδιψάσουν την ενεργειακά εξαρτημένη ΕΕ στα επόμενα 30-40 χρόνια. Για να μπορούν να γίνουν και οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, που χωρίς αέριο, είναι πράσινα άλογα.

Η ολοκλήρωση αυτού του Master Plan, ολοκληρώνει την θυσία και της υπόλοιπης Κύπρου για την υλοποίηση των Οθωμανικων σχεδιασμών του εξ Ανατολής γείτονα μας, με τις πλάτες και της Μερκελ και του Πουτιν. Με προϋπόθεση την κατάργηση της συμφωνίας της Λωζανης, αυτής που τερμάτισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αλλά όλοι οι υποστηρικτές ή υλοποιητες αυτού του Master plan, που μας κρατάει δέσμιους και υπανάπτυκτους από το 64, δεν λαμβάνουν υπ όψη την νέα πραγματικότητα των γεωπολιτικών μετατοπίσεων. Όπως διαμορφώνονται σε αυτή την γειτονιά του πλανήτη εντός της νέας παγκόσμιοποίησης, αυτής που ξεκίνησε με την εμφάνιση του Covid19 και που οδηγούν σε περιπέτειες και σε πιθανό διαμελισμό της Τουρκίας, στην πορεία που έχει λάβει προς Ανατολάς, την ζώνη της Κίνας.

H αναπόφευκτη αναθεώρηση αυτού του Master Plan, που τόσο πολύ πιστά το εκτέλεσε και η Χούντα, οδηγεί σε πτώσεις καθεστώτων. Και στις δύο ακτές του Αιγαίου, για αρχή. Η συμμετοχή της Τουρκίας στα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ είναι πλέον πολύ επικίνδυνη και δεν την συμπεριλαμβάνει ως μια νέα Οθωμανία, όπως στο μακρινό 64.

Οπότε ας μην χαίρονται και πολύ όσοι θα κόψουν και σήμερα κάποια τούρτα με κεράκια επί των τραγικών, μέχρι σήμερα, επιτευγμάτων τους επί αυτού του Master plan.

ΕΔΩΔείγματα της πτώσης στην απέναντι ακτή. Και ...Συνεκμετάλλευσης, πράξη 1η.

 Κείται μακράν και αυτό....Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κουλησταν λέει. Άλλος ένας εκ του βαθέως ΕΛΙΑΝΕΠ ορμώμενος.

Υ.Γ Αν δείτε εσείς συνεκμετάλλευση με την Τουρκία...εμένα να με φτύσετε. Στο τέλος τον ξουρίζουν τον γαμπρό. Θα σας πω εγώ τι κλωτσοπατινάδα θα πέσει στο τέλος.

4 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

http://ixnos.blogspot.com/2021/04/x.html

Ο ένας βλακας συγχαιρει τον άλλον.

Έλα σπουδαίο να ιδεις τον σπουδαιότερο.

Έγκριτος ;;;;
By what means??


Τελικα η macho Χούντα ηταν.... γκει χούντα .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Δυνατόν να υπάρχουν διαφοραί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Αλλά εάν οι δύο κυβερνήσεις πράγματι πιστεύουν εις την φιλίαν των, δύνανται να διευθετήσουν τας διαφοράς των.
Εάν το αντικείμενον της αντιδικίας μεταξύ δύο ανδρών, που πιστεύουν εις την φιλίαν των είναι μία γυναίκα, δύνανται επί τι διάστημα να είναι από κοινού φίλοι με αυτήν την γυναίκα, χωρίς το γεγονός αυτό να εκθέτη την μεταξύ των φιλίαν.
Διότι η φιλία των είναι περισσότερον σημαίνουσα.
Και διότι διά της φιλίας των προφυλάσσουν αυτήν την γυναίκα από του να καταστρέψη την φιλίαν των και δεν την οδηγούν εις τα χαρέμια των."

Φίλε Ρόκκο ....αυτή η παραπάνω η δήλωση του 1967, δεν είναι κανενός αναρχομπάχαλου, ούτε καμμιάς κουμμούνας, δεν είναι του Φλωράκη, ούτε του Κύρκου.
Είναι του ινδάλματος κάποιων πεπλανημένων, αμετανόητων νοσταλγών της ξενόδουλης Χούντας.
Του Γιωργάρα Παπαδόπουλου, του αρχηγού της εθνοσωτηρίου.
Και έγινε, μετά το φιάσκο της ελληνοτουρκικής συνάντησης στο Έβρο τον Σεπτέμβριο του '67, την οποία ακόμα διηγούνται στα εγγόνια τους οι κορμοράνοι του Έβρου, για να γελάνε.

Βρε και τα κλειδιά του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου, να είχε παραδώσει στους Μογγόλους με τα χέρια του,κάποιοι δεν θα πείθονταν με τίποτε.Ο Παπαδόπουλος προδότης ήταν.
ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ των Εγγλέζων. Πριν κάνουνε παρέα την Χούντα, Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης είχανε να μιλήσουνε μεταξύ τους καμμιά 10ριά χρόνια.
Ακριβώς γιατί ο καθένας ήξερε, ποίου πράκτορας ήτανε ο άλλος και ανήκανε σε διαφορετικές ξενοκίνητες φράξιες.
Τα βρήκανε 2-3 μήνες πριν το πραξικόπημα, με εντολές έξωθεν, αφού πρώτα συμφώνησαν τα αφεντικά τους και τους διέταξαν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο.
Μάλιστα επισφράγισαν την συμφωνία με ένα φιλί στο στόμα, όπως οι μαφιόζοι.

Μετά ο συμβιβασμός που προέκυψε μεταξύ των τότε αντιμαχόμενων κέντρων ισχύος, προέβλεπε ανάληψη του ελέγχου στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς της Αράμκο.
Και οριστικό ξερίζωμα των βρεττανικών ερεισμάτων στα κέντρα εξουσίας της Ελλάδος.

ΑΡΡ. είπε...


ΤΟΥΡΚ-ΩΔΙΑ

η Μογγολοτουρκία τα έκανε ισλαμόσκατα.
Ο εβραιόρριζος Κεμάλ ήταν τουλάχιστον πραγματιστής και όχι οθωμανιστής. Ήξερε ότι η χώρα του είχε εμπρός της ένα μονόδρομο. Εκδυτικισμός, εκσυγχρονισμός και γέφυρες ισοτίμου συνεργασίας με Ελλάδα (του επίσης εβραιορρίζου Βενιζέλου.) Και γνώριζε επίσης ότι δεν υπάρχει χώρος έναντι αρχαίων γηγενών λαών, Αιγυπτίων, Ιρανών και Αράβων για να το παίξη ο επήλυς Τούρκος θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων. Η θεοκρατία και ο οθωμανισμός άλλωστε είναι ήδη προ πολλού ξεπερασμένα ιστορικά εργαλεία και μοντέλα.
Αλλά δυστυχώς η χώρα που δεν έχει ιστορία όπως ελέχθη αλλά μόνο δολοφονικό-γενοκτονικό μητρώο φαίνεται ότι κυνηγιέται από τους εθνικούς της δαίμονες, το αδικοχυμένο αίμα τόσων παναρχαίων λαών τους οποίους ως εισβολεύς επιδραμών κατέσφαξε ανά τους αιώνας και υφήρπασε τα μικρασιατικά εδάφη των. τους δε εναπομείναντας γηγενείς πληθυσμούς δηλητηρίασε, βίαια και γενιτσαρικά, με την βάρβαρο εθνική της ταυτότητα και συνείδησι.
Δεν μπορεί λοιπόν να συμβιώση με τις δυτικές, ελληνοκεντρικές, ανθρωπιστικές και πολιτικές αξίες και κοινωνίες, παρά τις προσπάθειες μιας μικράς δυτικοτραφούς οικονομικοπολιτικής ολιγίας της. Ένας λόγος επί πλέον γι αυτό, το μωσαϊκό εθνοτήτων και θρησκευτικών αιρέσεων που την απαρτίζουν. και που προοιωνίζουν μια δίκην Γιουγκοσλαβίας αιματηρά πολυδιάσπασι.

Τώρα, εποχή σοβαρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων, Ρωσία, άνω, Άραβες κάτω, Γαλλία μεσογειακώς (για το Ελλαδιστάν φυσικά που μεταπολεμικώς άγεται και φέρεται ξενοκρατικώς ούτε λόγος) φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα της πληρωμής του αιμοσταγούς βαρέος χρέους της Τουρκίας εις την Νέμεσιν.
Αλλά ουδείς πρόκειται λυπηθήναι για το επερχόμενο τουρκικό δράμα. Μάλλον θα ανασάνωσι όλοι με ανακούφισι. Απέδειξε γαρ η χώρα αυτή, και παρά τις τόσες χρυσές ευκαρίες που της εδόθησαν ότι αποτελεί μια ληστρική-εγκληματική ορδή που ζη με ληστείες, βιασμούς και αρπαγές ξένου πλούτου και περιουσιών. ένα ξένο μολυσματικό σώμα εις τον κορμόν του πολιτισμού που χρήζει, το ταχύτερον, χειρουργικής επεμβάσεως και αποβολής.


ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ο σκληρός Μίμης της Χούντας
Πηγή:

https://i-epikaira.blogspot.com/2021/04/blog-post_793.html#