ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Με τέτοιες αποφάσεις η Τουρκία θα μοιάζει μπροστά μας αγία στην δυτική ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σέρρες: Στη φυλακή για 40 μέρες 37χρονος αρνητής μάσκας .

Σύμφωνα  με την στατιστική τέτοιες αυταρχικές δικαστικές αποφάσεις αντί για συμμόρφωση επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα Κάνουν πιο θελκτική την παρανομία, ειδικά αυτή της ελαφριάς ποινικής αντιμετώπισης. Επίσης δημιουργούν συσσώρευση οργής των αδυνάμων κατά του συστήματος που θα ξεσπάσει κάπου ενδεχομένως αλλού και ίσως φαινομενικά αδικαιολόγητα .

Αν μία τέτοια ποινή συνδυαστεί και με ένα ατύχημα του καταδικασθέντος μέσα στις φυλακές.... η Τουρκία θα μοιάζει μπροστά μας αγία στην δυτική ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Ο δικαστής αυτός λοιπόν κατά την δική μου άποψη έκανε ακριβώς το αντίθετο - εξαντλώντας την αυταρχικότητα του νόμου και μάλιστα σε εορταστική αλλά και γενικά πιεστική για την κοινωνία από την πανδημία περίοδο - για το οποίο έχει διοριστεί Εθρεψε την διάθεση για παρανομία αντί να την εξαλείψει.

Σκεφτείτε  ότι η ποινή αυτή (ως άδικη και αυταρχική) μπορεί να επιδράσει αποτρεπτικά και στα όργανα ελέγχου ή σε άλλους πολίτες που θα αποκτήσουν συνειδησιακό δίλημμα στο να γίνουν έμμεσοι συνεργοί σε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα . Έχουμε δει πως επενεργούν αυταρχικές ποινές σε αδύναμους π.χ μικροπωλητές χωρίς άδεια, διαγραφή προστίμων κλπ κλπ

Νομικά δικαιολόγησαν την απόφαση περί ειδικής αιτιολογίας. Είναι δυνατόν ρε μάστορα θα ρωτήσει κάποιος ;;;  Ναι ισχύει με την τροποποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του ΠΚ και την κατάργηση της εξαγοράς. Αλλά θα μπορούσε δηλαδή αν αντί για 40 μέρες στην ψειρού να του έβαζε 40 μέρες να καθαρίζει πεζοδρόμια. Ξέρετε το να είσαι ποινικός δικαστής δεν φτάνει μόνο να γνωρίζεις τον νόμο .Θέλει και άλλες θεωρητικές γνώσεις και ατομικές δεξιότητες διαχείρισης κρίσης και αντίληψης της κάθε υπόθεσης καθώς και εμπειρία. Και πάνω απ' όλα θέλει ψυχραιμία και να μην βγάζεις τα απωθημένα σου στον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα λοιπόν  με την στατιστική της τελευταίας δεκαετίας, ξυπνάν μόνο όσοι δεν έχουν κάτι παραπάνω να χάσουν .Λογικά είμαστε κοντά στον να ξυπνήσουν οι πολλοί .Μια πενταετία το πολύ.Μετά πουτάνα όλα.!! Διότι το πράγμα δεν τελειώνει στον πτωχευτικό ακολουθούν κι άλλα. Πολύ χειρότερα.!!

Υ.Γ Πάντως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από όλη την Ελλάδα μόνο εδώ πάνω Β.Ελλάδα υπάρχει αντίδραση και αντίσταση κατά καταπίεσης των ανθρώπων. Υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που προτιμάνε να πάνε φυλακή παρά να φορέσουν μάσκα. Από που νομίζετε ξεκίνησε και η Τιτανομαχία γνωστή από την μυθολογία μας που έβαλε μπουρλότο σε όλον τον κόσμο τότε;; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.!! χαχαχα

3 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

ισως εαν ο δικαστης ηταν λιγο πιο ενημερωμενος σφαιρικα....

http://ermionh.blogspot.com/2021/04/18-covid.html


να μην ταλαιπωρουσε τοσο αχρειαστα τον ανθρωπο.





kakos04 είπε...

Καλημέρα , δεν μπορεί κάτι παίρνουν και τα κάνουν . Δεν εξηγείται αλλιώς στην χώρα - μπουρδέλο με μαφία κυβέρνηση και που ξυπνάνε μόνο για να τιμωρήσουν κακομοίρηδες καστανάδες κλπ . Φυλάκιση για μάσκα την ώρα που μπαίνουν οι πάντες είτε τουρίστες είτε λάθρο χαλαρά χωρίς ενόχληση .
Η άρχουσα τάξη του τόπου ήθελε μηνιαίο self-test ψυχιάτρου μαζί με εκτίμηση λαμογιάς και ειδικά οι ηγετικοί υπάλληλοι παντού , ειδάλλως να απολύονται άνευ αποδοχών . Ονοματάκι δεν έχει ο υπεύθυνος να δούμε πρόσωπο .
Στην ευνομούμενη χώρα μας πήγα χτες στο Αρκαλοχώρι το απόγευμα να φτυαρίσω λίγη κοπριά από φίλο με ζώα και μου έλεγε ότι πετάγονται εναλλάξ με τον αδερφό του τα βράδια μεταμεσονύχτια μπας και τα γλιτώσουν , προχτές έφτασε μαζί με τους κλέφτες 4 το βράδυ απέξω τυχαία και εξαφανίστηκαν . Η αστυνομία αντί να πιάνει τα βράδια τους χωματόδρομους βόλτα στα ποιμνοιοστάσια και όχι μόνο ανά την επικράτεια μαζί με μερικά drone επιτήρησης ασχολείται με τα πρόστιμα . Εδώ δεν έχουμε Φουρθιώτη αλλά μόνιμο περιπολικό 24h έξω από πολιτικά γραφεία όπως π.χ του Αυγενάκη να μην τα βανδαλίσουν . Γιατί δεν μπορούν να βάλουν οι ίδιοι μια έξυπνη κάμερα όπως πχ https://www.hikvision.com/europe/products/IP-Products/Network-Cameras/ .

ΑΡΡ. είπε...



Η μεταπολιτευτική δικαιοσύνη εν Ελλάδι δεν είναι, ως έδει, τυφλή αλλά μονόφθαλμος. Συγκεκριμένα, της έχει εξαχθή, δημοκρατικώι δικαίωι, το δεξί εθνικό της μάτι κι όλα αριστεροκομμουνιστικά και χριστιανομαζοχιστικά τα βλέπει.