ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΤΙ ΆΛΛΟ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΚΕΊ ΈΞΩ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ Σημίτη ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΟ ΤΟ ΚΟΥΛΗΣΤΑΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΆΛΛΟ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΈΞΩ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ Σημίτη ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΟ ΤΟ ΚΟΥΛΗΣΤΑΝ.
 
Όσο εδώ εμείς κοιτάμε την Γιαδικιαρογλου που κοιτάζει την Πετροβασιλη που χαζεύει με κάτι αμήχανους που περτοβολούσαν τον Βαξεβανη ως Αυριανιστη και βλέπουν τώρα πόσο δίκαιο είχε, εκεί εκεί έξω γίνονται πράματα. 
 
Στις 5 Μαϊου, ξεκινάει στο Μανχάταν η δίκη της Halkbank. So what, θα μου πεις, το Μανχάταν κείται μακράν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε που μας αγγίζει.
 
Μόλις πριν λίγους μήνες, η Παγκόσμια Ένωση των Δημοσιογράφων της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ξέρετε, αυτών των τύπων, σαν τον Βαξεβανη ή τον Καραϊβάζ που δεν το βάζουν κάτω, έβγαλε στην φόρα πάρα πολλά και για τις business που κάνει εδώ και χρόνια ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος, ο Ερντογαν, μέσω και μιας κρατικής Τουρκικής Τράπεζας, της Halkbank, ξεπλένοντας χρήμα για το Ιράν.
 
Αυτή η υπόθεση, μετά από πολλές αναβολές, όσες μπόρεσε να δώσει το σύστημα Τραμπ, εκδικάζεται τώρα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με πιθανές καταστροφικές συνέπειες και για τον ίδιο τον Ερντογαν και την Τουρκία. Αυτούς που θέλει τώρα η Μερκελ και οι εδώ αντιπρόσωποι της να κάνουμε μια συνεκμετάλλευση. Και να αποδεχτουμε, άμεσα ή έμμεσα, και δύο κράτη στην Κύπρο , πριν τις ρίξει και άλλα πρόστιμα ο θείος Σαμ και γονατίσει η οικονομία της Τουρκίας τελείως τελείως.Επισπεύδοντες.
 
Αυτή η ιστορία ξεκίνησε με το που ανέλαβε ο Τραμπ. Ένα από τα πρώτα που έκανε ήταν να σφίξει πάλι τα λουριά γύρω γύρω από το Ιράν, που είχαν χαλαρώσει κάπως από τον Ομπαμα. Για το πυρηνικό του πρόγραμμα είπε, στην ουσία όμως για ένα μέγα-κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψαν οι Ιρανοί το 16. Κίνδυνος θάνατος για το Τεξανό αέριο από τα σχιστολιθικα, αυτό που φτάνει στην ΕΕ σαν ακριβό LNG. Και για το υπερτιμημένο πετροδολάριο φυσικά, αυτό που εξάγει τις αδυναμίες της οικονομίας των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Μπλοκ στο Ιράν λοιπόν, δίχως δεύτερες σκέψεις το 16, επί ΤΕΙ αναλήψει των καθηκόντων του. 
 
Τότε ο Ερντογαν είδε την ευκαιρία "Ιράν" σαν Ωνάσης, όπως τότε που έκανε αυτός περιουσία σπάζοντας το 74 το εμπάργκο στην Σ. Αραβία (τόσο όσο άφηνε ο θείος Σαμ. Αν το παράκανε είχε και ένα γιο που πετούσε αεροπλάνα...)Και έστησε το πιο κάτω κόλπο:
 
-Το Ιράν δεν μπορεί να πουλήσει πουθενά πετρέλαιο ή αέριο εκτός αν από τα έσοδα του είναι να αγοράσει τρόφιμα ή φάρμακα. (το ξεπέρασε αυτό μόλις πριν 5 μήνες υπογράφοντας ενεργειακή συνεργασία με την Κίνα)
Ο Ερντογαν βάφτιζε από το 17 και τον χρυσό "τρόφιμο" (!) και ξεκίνησε μια φάμπρικα ξεπλύματος εσόδων από πετρέλαιο και αέριο του Ιράν ύψους 20δισ$ (τουλάχιστον). Δίνοντας στο Ιράν μέρος από τα έσοδα και από πώληση χρυσού!
 
-Το αέριο έμπαινε στην Τουρκία από έναν ιρανικό αγωγό στα ανατολικά, ανακατεύονταν με Αζερικο και έφευγε προς τις αγορές της ΕΕ από το λιμάνι του Σεϊχαν, ιδιοκτησίας των γαμπρών του Έρντο μας.
 
-Τον χρυσό τον αγοραζε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας σαν τρελή! Από τις κανονικές διατραπεζικες αγορές, αν έβρισκε, αφού την ίδια εποχή και για άλλους λόγους ψώνιζε ότι χρυσό πετούσε ο Πούτιν. Δεν τον κρατούσε για να στηρίξει την λίρα, όπως πολλά χαϊβάνι εδώ νόμιζαν, τον πουλούσε αμέσως στην Halkbank.
 
Ψώνιζε και από... τον Ριχάρδο! (και κάτι άλλους μεγαλύτερους της εδώ αγοράς, που κάναν όμως λιγότερο διαφημιστικό θόρυβο) Η εδώ κρίση είχε κάνει πολλούς τόνους χρυσού από κοσμήματα, βέρες και χρυσά δόντια, πλάκες. (Στο μοναστήρι-χυτήριο για τα τάματα της Εκκλησίας έξω από τα Μέγαρα λένε οι φήμες, αλλά αυτά εγώ δεν τα πιστεύω. Μέχρι να δω στοιχεία... ). Για να ταξιδέψουν μετά "νόμιμα" προς την Τουρκία, αφού ως γνωστόν είμαστε χώρα που εξάγει κυρίως χρυσό! Και σε χώμα ανάκατα από την Χαλκιδική, βεβαίως βεβαίως. Πληρωτέα στο Ντουμπάι μάλλον.
 
-Ο χρυσός από την Τουρκία, μετά από την πώληση του από την Κεντρική Τράπεζα στην Halkbank ταξίδευε βαλίτσάτος με πτήσεις ιδιωτικές εταιριών funds του Ντουμπάι, προς τα εκεί. Και από εκεί, συνήθως, μέρος του προς Κατάρ σε μεγαλύτερες ποσότητες μέσω ιδιωτικών πτήσεων αεροσκαφών χρηματιστηριακών (!) εταιρειών του Ντουμπαι. Γιατί ως γνωστόν τα χρηματιστήρια ενίοτε και πετάνε...
Πιάσανε μάλιστα και εδώ οι δικοί μας οι τελωνειακοί έναν πιλότο τους στο Ελ Βενιζέλος πριν λίγα χρόνια με μια βαλίτσα φίσκα στο δολάριο, μάλλον η αμοιβή του θα ήταν για τον κόπο του. Αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν τι παίζει, όρισαν δικάσιμο και τον άφησαν να φύγει να συνεχίσει να πετάει για μεταφορές χρυσού και βαλιτσών με λεφτά . Δεν θα είναι και ο μόνος που κάνει αυτή την δουλειά...
 
-Ο χρυσός θα πουληθεί μετά εύκολα στις εκεί αγορές του Κόλπου με την μορφή των χρυσών ρολογιών Frolex και κακόγουστων χοντροκομενων κοσμημάτων τέχνης με χρυσό με το κιλό. Τα έσοδα θα μπουν μετά έτσι ξεπλυμένα σε ευρώ ή δολάρια ή τουρκικές λίρες στο Τραπεζικό σύστημα για να κινηθούν ελεύθερα "υπό το άγρυπνο μάτι των αρχών" και των κρατικών τραπεζών, τρομάρα τους. Μέρος τους θα ξεπληρώσει και εκείνο το αέριο το Ιρανικό νia Τουρκία, βαλιτσατα. 
 
Κυρίως, σε αυτό το κόλπο, η διακίνηση του ρευστού γίνονταν μέσω της Κρατικής Τουρκικής Τράπεζας Halkbank, που έκανε όλον τον συντονισμό με εγγυητικές επιστολές, λογαριασμούς κλπ. Και με το αζημίωτο. Μέχρι που η δουλίτσα χάλασε, μίλησε ο γορίλας του συντονιστή στις αμερικανικές αρχές και βγήκαν τα ήδη γνωστά στην φόρα. 
 
-Στο 8% ήταν η προμήθεια για αυτό το πλυντήριο, χώρια τα νόμιμα τραπεζικά έξοδα. 4% τα κρατούσε ένας συντονιστής, που τον συλλάβανε στις ΗΠΑ και μίλησε για να σωθεί. Από αυτόν άρχισε να ξετυλίγεται και το κουβάρι, εκεί συμβιβασμός τύπου Novartis δεν έπαιξε, όσο και να προσπάθησε να το καθυστερήσει ο Τραμπ. Για το Ορουκ Ρεις νομίζετε ότι τον έπαιρνε ο Σουλτάνος τον άλλο κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ή για τίποτα συνταγές φανουροπιτας;;
 
Τα άλλα υπόλοιπα 800εκ$ του άλλου 4% πήγαν, λέει, για να λαδώσουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, τον κύκλο του Ερντογάν που έκανε πλάτες στο κόλπο.
Τον Ιούλιο το πράγμα αγρίεψε, και μάλιστα πολύ. Ζήτησε το Ιράν τα λεφτά του για κάτι αέρια, ο Ερντογαν δεν τα είχε, πολλά τα έξοδα, ανατίναξε και αυτός στα σύνορα τον αγωγό που μεταφέρει από το Ιράν αέριο για "εσωτερική κατανάλωση" με τις πλάτες του Τραμπ που έκανε ότι δεν τον βλέπει και κατηγόρησε τους Κουρδους για σαμποτάζ. Δεν πάει τώρα να επισκευάσει τον αγωγό λέγοντας στο Ιράν ότι θα πληρωθεί όταν ο αγωγός φτιαχτεί... Χότζα like επιχειρήματα, άνοιξε έτσι και τον δρόμο να παίρνει πίστωση από Αζερικο αέριο, εξ ου και η εμπλοκή του στον Καύκασο, ελπίζοντας οι φίλοι του οι Αζεροι να δημιουργήσουν πρόβλημα στους πρώην συνεταίρους του μέσω της αζερικης μειονότητα του Ιράν. 
 
Με αυτό λοιπόν το "σύστημα Ερντογάν", που για να σωθεί τώρα που δικάζεται η υπόθεση Halkbank στο Μανχάταν, δεν δίστασε να ανοίξει μέσα στο 20 3,5 πολέμους για να εκβιάζει. Μπας και σωθεί ο ίδιος. Και εδώ , μας καλούν το ίδιο διάστημα θεοί και δαίμονες, και κάτι ημέτερες δημοκρατικές δυνάμεις, "να τα βρούμε"! Να κάνουμε μια συνεκμετάλλευση να τον σώσουμε, ας πάει το παλιάμπελο με την μισή ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου! Και να σωθούμε και εμείς έτσι, λέει (ή Κύπρος ούτως ή άλλως, συνεχίζει να κείται μακράν. Όπως και το Μανχάταν). 
 
Τούτων λεχθέντων (και από εδώ) σε ανύποπτο χρόνο, εύκολα μπορείτε να καταλάβετε και το πώς παίζεται η πολιτική εκεί έξω και πόσο ρηχές είναι οι αναλύσεις που ούρλιαζαν υπέρ του "φιλέλληνα" αντί-παγκοσμιοποιητη Τραμπ και κάτι άλλες που λέγανε Μπάιντεν;; Α, φιλοτουρκος σαν την Χιλαρυ την Κληντον θα είναι. Ηλιθιότητες για να τις χάπτουν τίποτα Τζων Πορτοκάλος, αυτούς που έστελναν κωπαδιαστα οι απ εδώ να ψηφίζουν Τραμπ. 
 
Αχταρμάς όλα εκεί έξω, δείγμα της κατάρρευσης της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης και πόσο είχε σαπίσει. Αλλάζουν όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε και για την Τουρκία, που στριμωγμένη από τις business του Ερντογάν για να στηρίξει τις Οθωμανιες του, είναι βέβαιο ότι τώρα θα κινηθεί πάλι προς τους Αγιατολαχ του Ιράν για πιστώσεις και τίποτα προστασίες και προς την ζώνη της Κίνας. Μέχρι και αρχηγό της αστυνομίας έβαλαν στέλεχος του ISIS, έμπιστο των αγιατολαχ. Όμως τώρα αυτοί δεν τον έχουν και τόσο ανάγκη. Έχουν ήδη στραφεί οι ίδιοι προς την Κίνα για να της πουλάνε ήδη εκείνο το αέριο.
 
Αχταρμάς και στο Σημιτισταν όλων των κομμάτων εδώ, που μένουν με κάτι συνεκμετάλλευσεις με τον Ερντογάν , γερμανικής κοπής, στο χέρι. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους και αυτονώνε.
Να δεις που τελικά θα τα ρίξουν στον λαϊκισμό της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Ερευνητικής Δημοσιογραφίας....
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Αν δεν ξεβρακωθή και στοχοποιηθή αυτή η δοσιλογική οθωμανίζουσα ελληνική (;) κοντζαμπασιδική ελίτ (ολιγαρχία) φως ελληνικόν δεν βλέπομε.
Τους (Εβραιο) πολιτικούς τους ξέρομε. Από άλλους όμως πρέπει να ξεκινήσωμε το εθνοσωτήριο ξήλωμα. Τους χορηγούς των θέλομε μαθείν που προωθούν κάτι κρυφούς παρακρατικούς Φουρθιώτηδες και Χρυσοχόους μαζί. Αυτούς να απομονώσωμε και στοχοποιήσωμε για επαναστατική αρχή.