ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Οι Ολλανδοί κατέθεσαν πρόταση για τις φρεγάτες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο Βασιλάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η πρόταση της Gibb & Cox δεν κατατέθηκε από Ελληνα εκπρόσωπο ούτε κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες που γράφει. Η πρόταση ήρθε από τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.Το θέμα είναι έχουμε στείλει LOR ή LOI γι' αυτήν την πρόταση; Σας το είχαμε πει  εξαιρετικά συμπυκνωμένα ΕΔΩ. Σκανδαλωδώς ακατάλληλο πλοίο οδηγεί σε σκανδαλώδεις διαδικασίες και σκανδαλώδη επιχειρήματα . Ο Μπίλης κονταίνει sigma και "υποβιβάζει" την πρόταση g&c. Και εδώ αναρωτιέμαι γιατί η 2η αμερικανική υποψηφιότητα "κρύφτηκε";;
Είμαι με οτιδήποτε άλλο εκτός mmsc . Εξ αρχής ήταν παράδοξο που δεν ήρθαν άλλες αμερικανικές εταιρείες όπως η ignalis.Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια δημόσια δήλωση από τον Pyatt αν υπάρχει πράγματι μια δεύτερη πρόταση των ΗΠΑ και αν την υποστηρίζει πλήρως, όπως κάνει με την Lockheed. Με όλα αυτά τα "τούμπανα" που σκάνε μύτη στις προσφορές καθημερινά, αν τελικά πάμε σε... μιμηδες θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα!

Την επίσημη ολλανδική πρόταση για τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε χθες αντιπροσωπεία με επικεφαλής την πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Αθήνα Στέλλα Ρόνερ. Η ολλανδική πρόταση, από τις πλέον ανταγωνιστικές που έχουν παραδοθεί στα χέρια του υπουργού Εθν. Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου, περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών τύπου Sigma 11515 και τη χορήγηση τεσσάρων τύπου «Μ» ως ενδιάμεση λύση (δύο από το ολλανδικό και δύο από το βελγικό ναυτικό, εφόσον επιλεγεί η λύση).

Η ελληνική Sigma είναι ελαφρώς μικρότερη από το αρχικό σχέδιο, με υπόσχεση των Ολλανδών για παράδοση της πρώτης σε 2,5 χρόνια από την πιθανή υπογραφή συμφωνίας. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκε στο ΓΕΝ και μια πρόταση από Ελληνα εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρείας (Gibbs and Cox) για τη ναυπήγηση ενός πλοίου με χαρακτηριστικά που ομοιάζουν σε μικρότερη εκδοχή των Αρλεϊ Μπερκ. Η πρόταση δεν είναι ολοκληρωμένη και αποτελεί, προς το παρόν, θεωρητική παρουσίαση κάποιων σχεδίων.

Επίσης, χθες, υπογράφηκε η αμυντική διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Κράτους του Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στην Καλαμάτα. Τη συμφωνία υπέγραψαν, με εξουσιοδότηση από τον κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, ο γεν. διευθυντής ΓΔΑΕΕ Θ. Λάγιος και ο διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπ. Αμυνας του Ισραήλ (SIBAT) Γιαΐρ Κουλάς. Βάσει της συμφωνίας, η ELBIT θα προμηθεύσει το κέντρο με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα εξασφαλίσει, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα ολόκληρου του εκπαιδευτικού στόλου.

 ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Heart of Courage


https://www.youtube.com/watch?v=XYKUeZQbMF0

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αν είσαι το ίδιο άτομο που έστειλε και αυτό
https://www.youtube.com/watch?v=5k3casyhOis

Τότε και τα δύο είναι εξαιρετικά κομμάτια. Εξαιρετικές επιλογές.

Ανώνυμος είπε...


Ναι το ίδιο είμαι
Και λίγες μέρες πριν ήταν άλλα.