ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΕΝΑΣ ΣΟΥΛΤΆΝΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΙΛΑΦΙΑ, ΜΙΑ ΒΆΝΑ ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΑΕΡΙΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑΣ ΣΟΥΛΤΆΝΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΙΛΑΦΙΑ, ΜΙΑ ΒΆΝΑ ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΑΕΡΙΑ.
(Άσκησις ψυχοΣαββάτου επί του τι θα έγραφα, αν έπρεπε να κάνω τα ρεπό του Τσιφόρου)

Ήταν που λέτε μια μεσαιωνική εποχή, μετά τις πρώτες τέσσερις Σταυροφορίες, που ζούσε κάποιος που την είδε Σουλτάνος. Όχι σαν και αυτόν του Καραγκιόζη, εκείνος ήταν Βεζύρης δηλαδή πρωθυπουργός. Ο Σουλτάνος ήταν ένα πράμα ας πούμε, με τα όλα του. Με τελάληδες πληρωμένος από λίστες, με φουλ κονέ με Χατζηαβάτηδες για τίποτα χαρές από λίστες προς το ροζουλι ή το μαύρο και όλα τα λοιπά χρειαζούμενα. Γιατί χωρίς αυτά τα χρειαζούμενα την τότε σήμερον ημέρα δεν φτουράς ούτε για βεζύρης ούτε για Χατζηαβατης. Δεν μας κάνεις βρε άνθρωπε, πάρε το κουβαδάκι σου και σύρε παίξε παραπέρα. Πουθε θες να σε κρατάνε τα θηρία για να κάνουν κουμάντο;; Από τίποτα λίστες υπέρ ζωντανών, και δίπλα τα αποθαμένα στα ψυχοσάββατα που τιμάς τον Τσιφόρο δεν παίζει. Παίζει;;


Ο Σουλτάνος ήταν κάτι παραπάνω από Βεζυρης, ήταν σαν να λέμε Βεζυρης plus, με 100 οκτάνια. Τέτοιος ήθελε πάντα να γίνει ο έτσι, σαν εκείνους τους παλιούς που διαφέντευαν μέχρι την Μουσουλη, την Μέκκα και πέεεερα από την Λιβύη, όσο πιάνει το μάτι σου.

Κάποιος του το σφύριξε θες, όνειρο το είδε, δεν διευκρινίστηκε. Αλλά όπως και να έχει, του έκατσε να έχει και πολλά αέρια. Όχι από αυτά που πάει ο νους σας, που δεν ανάβουν ούτε μπρίκι, αλλά από τα άλλα τα καλά που κάνει τώρα κρα η Ευρώπη για να τα βρει από τους Ρώσους και δεν αφήνει ο θείος Σαμ. Αλλιώς τι θείος Σαμ θα ήταν αν δεν μπορούσε να πουλάει το δικό του, το Τεξανο;;
Βλέπεις δεν ήξεραν τα ζαβά οι Τευτονες, Γότθοι και Βησιτγότθοι γεωλογία όταν έπιαναν τα καλά χωράφια, τα ποτιστικά στας Κεντρικάς και Βόρειας Ευρώπας. Που να φανταστούν τα ζαβά όταν έκαναν κοπάνα στην Γεωλογία ότι, εκεί που διάλεξαν να στήσουν τσαρδιά, χωριά και μετά πόλεις και βιομηχανικές ζώνες, ότι θα έρθει η μέρα και χρειαστούν και αέριο. Και το αέριο ήταν αλλού, εκεί που άφησαν πριν εκατομμύρια χρόνια τα κοκκαλακια τους κάτι πλαγκτόν και κάτι φυτοπλαγκτόν για να γίνουν αέριο. Στα ξερικά χωράφια του νότου.

Και ονειρευόταν ο Σουλτάνος και βάνες, πολλές βάνες. Να τις ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν, που λένε, για να κάνει τους Βησιτγότθους να χοροπηδάνε. Να μάθουν να υπογράφουν Συνθήκες άλλη φορά, σαν αυτές σε κάτι Λωζανες και σε κάτι Μοντρε, που στο λαιμό του κάθονταν.
Ή τις αλλάζετε και μου δίνετε βάνες και αέρια ή φεύγω. Να πάω να γίνω Κινέζος βουδιστής Ακάκιος και το κρίμα μετά του Βούδα στο λαιμό σας, τους έλεγε έχοντας τους καθισμένους μπροστά στον θρόνο του σε πουφ.
He had a point! Στο πουφ ήταν και κάπως άβολος ο διαλογισμός dear.

Αλλά τα αέρια ήταν πράγματι αλλού. Αυτά που έβρισκε στην αυλή του o Σουλτάνος των 100 οκτανίων, δεν έφταναν να γεμίσουν ούτε τους αναπτήρες τους ΒΙC. Υπήρχε και ένα ψιλοπρόβλημα με μια συνθήκη που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι με μια φάρα, Έλληνες λέει, που του έκλεινε τον δρόμο στα περάσματα των σωλήνων με τις βάνες και προς κάτι καλά αέρια, εδώ πάρα κάτω. Η Λωζανη που λέγαμε (που ουδεμία σχέση δεν έχει με την Κοζάνη, παρά τις φήμες που διέδιδαν παραπλανητικά οι γκιαουρ για να τον μπερδέψουν).

Όσο ήταν στο γκουβέρνο τους κάτι Ινδιάνοι άγριοι αριστεροί, δεν υπήρχε περίπτωση να πει κιχ. Άτιμη φάρα, απόγονοι direct των κατσαπλιάδων που την έφεραν σε έναν προηγούμενο Σουλτάνο, 200 χρόνια πριν. Της διαφωτιστικής σχολής έλεγαν. Νταξ πτυχίο με τηλεεκπαιδευση πήραν , αλλά είχαν πτυχίο, όχι από εκείνα τα αγοραστά από τα Voidosxoli College. Τρέχα γύρευε τώρα να δεις πως να τους κλέψεις ρεύμα από τον μετρητή της ΔΕΗ. Φέξε μου και γλίστρησα.
Non-κιχ λοιπόν μέχρι να αναλάβει βεζύρης στους γκιαουρ, ο προδιαγεγραμμένος επόμενος Μητσοτάκης υπηρεσίας με το όνομα, που ήταν μιλημένος και τζιμάνης. Χατζηαβατης του Χάρβαρντ, χαϊβάνι παιδί, δικό μας, καρντάσης και με τον Κοτς, κάτσε καλά. Γεννημένος για βεζύρης και αυτός από κούνια και με λίστες ροζουλί, όπερ βεζύρης κανονικός!

Μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ξεκουμπιστούν οι Ινδιάνοι, (που του κόψανε και τα περάσματα via Scopia κακοχρονονάχουν), τι να κάνει, το έριξε και αυτός στην μπίζνα. Πριν το ρίξει στα βαριά αντικαταθλιπτικό και στα άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις κύριε Πετροχείλε μου. Τέτοια κατάντια λέμε. Όχι μπίζνα όμως με πιλάφια, αυτά είναι για να έχει κάτι το πόπολο για να πιστεύει. Μπίζνες με αέριο φαρσί, πέρσικο, πρώτο πράμα!
Το είχε απαγορέψει να πουλιέται ο Σουλτάνος των Σουλτάνων, που ξηγιόταν καουμπόικα, πήγε και αυτός κρυφίως και βρήκε τους Αγιατολάχ, τους είπε ο άνθρωπος σας, το πουλάω εγώ αλλά θέλω και πίστωση.

Πέσανε παζάρια ανατολίτικα, πέντε πάνω πέντε κάτω, τελικά τα βρήκαν στην προσυμφωνημένη τιμή, όπως η παράδοση ορίζει. .Και άρχισαν τις παραδόσεις οι Αγιατολαχ, άρχισε και ο Σουλτάνος να πουλάει ιρανικό, λες και ήταν από τα Ζωνιανιά, ανακατά με Αζέρικο υπό τις ευλογίες και του Ρώσου. Τρέχα γύρευε από την μυρωδιά να βρεις πούθε έρχεται ποιό.

Έβαλε και μια τράπεζα του να εισπράττει και με το χρήμα να αγοράζει χρυσό. Από που;;Όπου τον βρει. Καθάριζε και ένας Ριχάρδος στο Ελλάδιστάν και κάτι παπάδες. Κρίση χρέους σου λέει, πουλούσαν χρυσά δόντια και τάματα αγίων με το κιλό. Τον χρυσό τον έστελνε στο Ντουμπάι να γίνει κόσμημα, να το φοράει η χανούμ μπουρέκ να το χαίρεται κάτω από το τσαντόρ. Κόσμημα από δόντια και τάματα αγίων, ευτυχώς που δεν θα το μάθει ποτέ πουθε έρχεται η χοντρή η αλυσίδα σαν αυτή που δένουν τους σκύλους.
Η είσπραξη από το κόσμημα facadoro Ala Arabia τσουπ στο Κατάρ, κολλητάρια του εκεί. Να πάρουν προμήθεια, να ξοφλάει έτσι και κάτι χρωστούμενα σιγά σιγά, να έχει κούτελο. Και από εκεί, via Instambul, δώσε και κάτι στους Φαρσί από τον χρυσό και ντόλαρς, να έχουν κάνουν και αυτοί την δουλειά τους.

Καλά πήγαινε η μπιζνα, το πιλάφι έβγαινε, μέχρι που ένας δικός του μίλησε στους καμπόϊδες. Χαμός στο σαράι, καταστροφή έλεγε. Κομμένη και η πίστωση, του είπαν και οι Αγιατολάχ, μπλέξαμε ορέ. Τώρα άντε να δούμε τι θα καταλάβεις που μας ζμπρώχνεις προς τον Κινέζο, μπουνταλά.
Θα πάω και εγώ τότες να πάρω βερεσέ από τους Αζεροι, νια νια νια νια νια, τους είπε. Και πήγε και έκανε για τον Αζερο πόλεμο με κάτι Αρμενηδες, το πήρε το βερεσέ.

Αλλά ο Αλλάχ ο μεγάλος που είναι και φιλεύσπναχνος τον λυπήθηκε. Έχασαν και στις εκλογές οι Ινδιάνοι, ανέλαβε ο Μητσοτάκης, ο υπηρεσίας, as scheduled. Και άρχισε να του κάνει αυτουνού ζόρια. Μιλημένα και συμφωνημένα ζόρια, μη γίνει και καμιά στραβή. Να πάρει ότι είναι να πάρει ο Σουλταν, λίγο αέριο, καμιά βάνα, την Κύπρο, τίποτα Αιγέα πέλαγα , ότι κάτσει καλό είναι. Είναι βλέπεις και ακριβοί οι δικηγόροι στο Μανχάταν, κεσάτια οι δουλειές, ευτυχώς που κάνει κουμάντο και εκείνη η Γότθισα που της χρωστάω πολλά, είπε, θα βάλει λέει πλάτη να τον κουμαντάρει τον βεζυρη των απέναντι, τον happy traveler. Δεμένος είναι με τις λίστες χρώματος ροζ ενός Χατζηαβατης του και με κάτι μαύρες, της Γοτθισας, ζωή να 'χει, να πάρει και αυτή όσα έχει βάλει στο μάτι, Άγιο είχαμε! Είπε.

Τούτων λεχθεντων και καμωμένων, φτάσαμε εδώ. Ο Σουλτάνος να ονειρεύεται βάνες και αέρια και ο εδώ Βεζυρης, να του λέει κλείνοντας το μάτι "Εξαμιλια". Σιγά μην θέλει να φτάσει και στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης! Του αρκεί του Σουλτάνου ότι υπάρχει κάτω από το Καστελόριζο και μια βάνα. Όχι την Μπάρμπα, αυτή έκανε ότι έκανε στο Καστελόριζο με κάτι Ιταλούς και τώρα, με τα πολλά τραβήγματα, δεν λέει μία. Όσο γι αυτούς, τους Ιταλούς, τους έχει στο τσεπάκι. Ποτέ δεν χώνεψαν και αυτοί τους Ινδιάνους που τους χάλασαν και σε αυτούς με κάτι Πρέσπες και τα δικά τους σχέδια. Να ανοιγοκλείνουν και αυτοί όλες τις βάνες.

Put the kot down slowly! You have the right to remain silence... ακούστηκε όμως από τα Δυτικά η φωνή του νέου σερίφη, που σταμάτησε να κάνει τον γιδοβοσκό, όπως ο προηγούμενος που κρατούσε τσίλιες στις μπίζνες του Σουλτάνου, βόσκοντας τα πρόβατα εδώ πάρα πέρα. Και πριν αλέκτορ λαλήσει τρεις, λάλησαν όλοι. Γοτθοι,γότθα, Βεζύρης, Σουλτάνος και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που άρχισαν να φτύνουν το "φτού σου ρε γκαντεμιά" εν χορώ, "κακό που μας βρήκε" . Μαζί και ο γκαντέμης της παρέας που, μην έχοντας να κάνει τίποτε άλλο, το έριξε τελικά στο πλέξιμο με βελονάκι τα ΣουΚου του lockdown μην το γυρίσει τώρα αυτός στα βαριά.. Και καπάκι βουντού για τον Υπεξ του, που κάτι κατάλαβε και έστριψε δια του αρραβώνος με κάτι Άραβες, πριν προλάβει καν να πει ο σερίφης το "slowly". Kot down τελικά, και τώρα σφύρα κλέφτικα μπας και το σώσουμε, λέει.
.
Μόνο ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος συνέχισε να ονειρεύεται βάνες και πιλάφια.
Μεσαίωνας βλέπεις ακόμα στο Ελλάδισταν, και σε αυστηρό lockdown . Όσο είναι σπαρμένοι ολούθε εκείνοι οι Σημιτικοί, θα έχει ελπίδες για εκείνη την βάνα στο Καστελοριζο. Αρκεί να μην είναι η Μπάρμπα.

Τούτων λεχθέντων, κυρήσσω το Καληνύχτα Κεμάλ.
Αυτός ο Τσιφόρος, που θα βγάζει πάντα έξω την γλώσσα σε κάθε comme il fault, δεν θα πεθάνει ποτέ!
Για τον κόσμο δεν ξέρω, γίνονται ακόμα έρευνες

2 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ωραίος, και τα μάλιστα διασκεδαστικός και διαφωτιστικός,
ο Τσιφορικός μυθικός λόγος του Λυκάστορος. Ψυχωφελεί δηλονότι
και ανατείνει ελληνοπρεπώς τον νουν εις ανωτέρας σφαίρας
ηθικοπολιτικής συνειδητότητος.
Επειδή, και μεταφυσικώς, εις την μέλλουσαν κρίσιν των ψυχών,
εις τα πολιτικά πιθανότατα μέλλομεν εξετασθήναι και κριθήναι
και όχι εις την γενεαλογίαν-παπαρολογίαν του κάθε Μεσσίου ή Αβραάμ.
Εύ γε!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλημέρα φίλε ΑΡΡΙΩΝ. Ψυχοσάββατον σήμερις και είπα να το ρίξουμε στην Τσιφορική κονδυλογραφία.Με αληθινές πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.Το μάτς θα έχει και άλλες φάσεις .Δεν είναι καθόλου μα καθόλου βέβαιη η επιβίωση της Τουρκίας μέσα στην Εμπορική ζώνη Κίνας-Ρωσίας. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι οι Αμερικανοί θα αφήσουν την Μερκελ να κάνει ότι θέλει, υπογράφοντας και την τεράστιου μεγέθους εμπορική συμφωνία ΕΕ-Κίνας, που κάνει την ΕΕ δορυφόρο της δεύτερης.Ούτε Ψυλος στον κόρφο της.