ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ιστορίες Δημοσίων Υπαλλήλων. Η τούρτα του Χατζηδάκη , όπως λέμε η τούρτα του Αρχιδόπουλου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είδα την τούρτα Χατζηδάκη και θυμήθηκα ΔΕΗ ακτή Δυμαίων στην Πάτρα . Στην οροφή κυλικείο με θέα Πατραϊκό, μονίμως με κόσμο, συναυλία στα διαλείμματα. Είμαι στην σειρά και φτάνω να εξυπηρετηθώ. Νοιώθω σούσουρο από πίσω μου .Γυρίζω και βλέπω γεροντάρα δεητζη να προχωράει από το τέλος της ουράς προς τα μπροστά. Και οι μπροστινοί στην ουρά να διαχωρίζονται από το πέρασμα της γεροντάρας όπως διαχωρίστηκαν τα ύδατα από τον Μωυσή. 

"Κύριε Αρχιδόπουλε". 

Με σκουντάει ο διπλανός μου "Ο Αρχιδόπουλος ρε παπάρα" μου λέει . "Στον Αρχιδόπουλο τον δικό μου και εμένα του απαντώ. 15 λεπτά περιμένω για έναν καφέ" Πήρα καφέ, περίμενε ο κύριος Αρχιδόπουλος, φεύγω με τραβάει παραδίπλα ο δεητζης .

"Ρε ξέρεις ποιος ήταν αυτός;;" 

"Ο Αρχιδόπουλος μήπως;;" 

 "Ρε κόψε την πλάκα. Αυτός ήταν στην κατάψυξη..." 

 "ΟΚ, φαίνεται" "... και πάει για νέος Περιφερειάρχης τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση" 

 "Ο Αρχιδόπουλος;;" 

 "Ναι ρε" 

"Ε στον δικό μου κι εμένα φίλε. Ήρθα να κάνω την πρακτική μου και να αν γίνει να και αν δεν γίνει Περιφερειάρχης ο Αρχιδόπουλος".

Πέρασε ο καιρός και δεν έγινε Περιφερειάρχης της ΔΕΗ ο Αρχιδόπουλος. Παρέμεινε ο προηγούμενος .Και στην ουρά του κυλικείου στην Δημαίων τελευταίος και στην σειρά κανονικά ο Αρχιδόπουλος.Που να κουνηθεί σβέλτα στα διαλείμματα, η γεροντάρα από την κατάψυξη ο Αρχιδόπουλος.

2 σχόλια:

Μμ. είπε...


Μ' αίμα χτισμένος
κάθε βόθρος πολιτικός,
κάθε σκατό του κι ένας φαγωθείς
ετήσιος προϋπολογισμός.

Κι ονειρεύεται ο Αρχιδόπουλος
πότε θα γίνη Αναστόπουυλος
να ξύση ο Μωυσής ξυστό κι ο Νώε,
να μπατιρίσει η ΔΕΗ κι ο ΣΔΟΕ.

(Αυτά, με τις αειθαλείς καλημέρες μου).

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


IN MEMPRIAM

21 Απριλίου σήμερα...

Αιωνία κατάρα
σ' αυτούς που έκαναν μια ικανή μερίδα αγνών και εθνικοφρόνων πολιτών (των καλυτέρων Ελλήνων ίσως) να νοσταλγούν εκείνο το αυταρχικό και σκληρό στρατιωτικό Παπαδοπουλικό καθεστώς (Για τον ¨κρυφαδελφή¨ ΕβραιοΙωαννίδη δεν γεννάται λόγος) το οποίον, αν μη τι άλλο, εσέβετο κάποιες εθνικές συντεταγμένες και ηθικοπατριωτικές παραδοσιακές αξίες και ευαισθησίες.
Κι αυτό επειδή ήταν βγαλμένο απ' την φρικτή εμπειρία του συμμοριτοπολέμου και της κομμουνιστικής ανταρσίας-προδοσίας, που από τότε και αμετανόητα μέχρι σήμερα (όρα Πρέσπαι), ήθελε τα σύνορα της Ελλάδος μέχρι τον Όλυμπο
και τους Έλληνες σ καθεστώς πείνης και δυστυχίας όπως η τότε κομμουνιστική Αλβανία και Βουλγαρία.

Δυστυχώς η ξενοκρατία (Ευρωατλαντοδουλία) της μεταπολιτεύσεως (1974 κ.ε.) επέβαλεν και πάλι με κοινοβουλευτικό και μιντιακό μανδύα ένα καθεστώς στυγνής αποικιοκρατίας και οικονομικής εκμεταλλεύσεως στην Ελλάδα, κομμουνιστικής εθνοδιαλυτικής ψευδοϊδεολογίας.
Καθεστώς που έκτοτε αγωνίζεται (πρωτοφανές στην σύγχρονη ιστορία) όχι πώς να την εξυψώση και μεγαλώση την χώρα αλλά να την γενοκτονήση (μείωσι πληθυσμού, λαθροεισβολή) εκφυλίση και ξεπουλήση, κομμάτι κομμάτι, φέρνοντάς την εσκεμμένα σε θέσι αδυναμίας, διχασμού και απελπισίας για να μην γίνη αυτό αντιληπτό από τον παραπληροφορημένο λαό και πληρώση με μια ανάλογο στρατιωτικήπ επανάστασι, το ανάλογο πολιτικό κόστος της εθνικής προδοσίας.

Δεν θα τους το επιτρέψωμεν ΗΜΕΙΣ αυτό ΠΟΤΕ.
ΟΜΝΥΟΜΕΝ δια τούτο
εις τα ιερά οστά των προγόνων,
την εθνικήν ψυχήν που θα παραδώσωμεν,
και τον Έλληνα θεόν του φωτός
που πιστεύομεν και υπηρετώμεν.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΗΜΑΡ.