ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ο πολυχρονεμένος μας αφέντης Κοτς και κάτι ψεύτικα κοσμήματα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο πολυχρονεμένος μας αφέντης Κοτς και κάτι ψεύτικα κοσμήματα.
 
Με προσωπική περιουσία, η οποία σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, ο Κοτς υπήρξε επί σειρά δεκαετιών επικεφαλής της Koç Holding, ενός πολυεπίπεδου ομίλου Τουρκικών επιχειρήσεων με ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, το οποίο "απλώνεται" σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.
 
🔺️Μεταξύ τους η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας με μεγάλες εταιρείες όπως η Tüpraş (το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Τουρκίας), η Arçelik (οικιακές συσκευές), η Ford Otosan (αυτοκίνητα), η εταιρία Turkish Petroleum (που κάνει εκείνες τις βόλτες με το Πιρι Ρεις στις περιοχές που γκριζάρε νότια του Καστελόριζου), ενώ άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την τεχνολογία, τα τρόφιμα, την γεωργία, το λιανεμπόριο και την βιομηχανία ναυπήγησης. 
 
Ενδεικτικό του μεγέθους του ομίλου Koç είναι ότι 14 από τις εταιρείες που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του, διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Υπό την ηγεσία του Ραχμί Κοτς, ο όμιλος που ίδρυσε ο μπαμπάς του το 1928 απέκτησε ένα ισχυρό οικονομικό εκτόπισμα στην αγορά της Τουρκίας, συνεισφέροντας το 8% του συνολικού ΑΕΠ και αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 7% στις συνολικές εξαγωγές της γειτονικής χώρας. 
 
🔺️Στην Ελλάδα άρχισε να επεκτείνεται από το 2012 σε συνεργασία με την Folie Folie,. Το "θαύμα" της ελληνικής επιχειρηματικότητας που κατέληξε πτωχευμένο μετά την υπεξαίρεση 1δισ από τα αφεντικά του,, αν δεν την θυμάστε... Τότε, το 12 επί Σαμαρά, αγόρασαν από κοινού από το ΤΑΙΠΕΔ την μαρίνα Μυτιλήνης, όπου ο Κοτς έχει και ένα εξοχικό του για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.
 
🔺️Ακολουθεί μέχρι το 15 η εξαγορά και άλλων μαρίνων από αχυράνθρωπους του Κοτς, όπως από την εταιρία Dogus (μαρίνα Π. Φαλήρου, Κέρκυρας, Λευκάδας κλπ), ή μέσω εταιριών "Καταριανών συμφερόντων" που ανέλαβαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα σχετικά έργα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Παντού εμφανίζονται συνεργασίες με την Folie Folie του Κουτσολιουτσου, ακόμα με με το ναυπηγείο συντήρησης ακριβών σκαφών στην Αίγινα, που του ανήκει.
 
🔺️Το 18 ο πατήρ Κοτς, ως παλιός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επισκέφτηκε μια νύχτα τον Κούλη στην Βουλή και μιλήσανε "για δουλειές".
 
Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση τους το 18 στο Τορίνο, στα πλαίσια της συνόδου της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ. Τότε φαίνεται ότι δώσανε και τα χέρια για αποκλειστική συνεργασία του Ομίλου με την Μητσοτάκης ΑΕ, αντί της μέχρι τότε στήριξης των συμφερόντων της Σαμαράς ΕΠΕ, που τώρα θυμήθηκε όψιμα και το "πατριωτικό" του...
 
🔺️Στενές και παλιές φαίνονται και οι σχέσεις και της Μαρεβα με τους υιούς Κοτς με συχνές επαφές τους και στην Κωνσταντινούπολη ή σε igognito συναντήσεις στο super yatch Νazarin V του Κοτς, που συχνά πυκνά πετάγεται μέχρι την Κρήτη για συζητήσεις επί "δουλειών" εκείνα τα ΠΣΚ που εξαφανίζεται και ο δικός μας για μπάνια. O συντονισμός τους γίνεται και μέσα από το δίκτυο Endeavor. όπου συμμετέχει η Μαρέβα και ο μικρότερος υιός Κοτς, σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου και παλιός συμφοιτητής της "πρώτης μας κυρίας".
 
🔺️Η οικογένεια των Folie Folieδων φυσικά και ήταν από τους τιμώμενους καλεσμένους στους γάμους της εγγονής Κοτς στην Βενετία το 19. Συνέταιροι ήταν οι άνθρωποι.Μέσω των Folie Folieδων φαίνεται ότι ήταν και η συμμετοχή του Κοτς μέχρι το 19 στο project του Ελληνικού του Λάτση, ουσιατικού ιδιοκτήτη και των Ελληνικών Πετρελαίων.
 
🔺️Στην δούλεψή του Κότς φαίνεται ότι ήταν και η Φεϊζά Μπαρουτσού, πρώην σύντροφος του Βαγγέλη Καλπαδάκη , που παραμένει έως και σήμερα στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώην διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου και ιδρυτικό στέλεχος του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού. Έγινε γνωστό ότι ο Ευάγγελος είχε δεσμό και συζούσε με την εν λόγω Φεϊζά όσο αυτή ήταν το νο3 στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά την αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου το 19, άφησε τον δικώνε μας στα κρύα του λουτρού και πήρε άλλη αποστολή επιτήρησης, αφού μετατέθηκε στα Κεντρικά της ΜΙΤ ως Διευθύντρια του Γραφείου Αιγαίου. Άγνωστο αν παραμένει ακόμα και σε κάποιο payroll κάποιας εταιρίας του Κοτς για να καλύπτει τα εξτραδάκια της.
 
Το ΤΙ ακριβώς έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στον Κοτς και τον Κούλη για να παίξει με το "συνεκμετάλλευση" designed by ΕΛΙΑΝΕΠ, το ποιοι Έλληνες εφοπλιστές, χορηγοί της ΝΔ, ετοιμάζονται για τις σχετικές συνεργασίες με τον Κοτς επί της γκριζαρισμένης Ελληνικής ΑΟΖ και με ποιών την ανοχή θα γίνουν αυτά, θα το δείξει η νεκροψία του "Ανεξαρτήτου" Ελληνικού Κράτους, που οδεύει ολοταχώς προς την Φιλανδοποίηση του ως εξάρτημα της Τουρκίας
 
Η μήπως ως εξάρτημα του κ. Κοτς;;
Οι έρευνες επί αυτού συνεχίζονται...
 
Εκπυρσοκρότησε μόνο του το πληκτρολόγιο μου διαβάζοντας αυτό ΕΔΩ.
 
Οι χάρες του Erdogan για να ξεπλυθούν τα βρώμικα του Ομίλου Κοτς, έχουν πάντα κάποιο αντίτιμο  ΕΔΩ. Σχετικό και αυτό ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: