ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Αιδώς και συνείδηση λείπουν από αυτόν εδώ τον τόπο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και ζούσαν χωρίς συνείδηση για αυτό δεν είχαν την αίσθηση της ντροπής, και ζούσαν χωρίς αντίληψη για αυτό δεν είχαν το αίσθημα το δικαίου. 

Έτσι κατέστρεψαν τον τόπο που τους γέννησε και όλες τις γενεές που γεννήθηκαν μέσα σε αυτόν, μέχρι που πέθαναν και κανείς δεν τους θυμόνταν.

«καί νόμον γε θές παρ΄ ἐμοῦ (Διός) τόν μή δυνάμενον αἱδοῦς καί δίκης μετέχειν κτείνειν αὐτόν ὡsς νόσον τῆς πόλεως » Πλάτωνας Πρωταγόρας 324d

Για την βούληση - βουλευτικόν κ.λ.π. αναφέρει ο Αριστοτέλης για το ποιοί μπορούν και φέρουν.

Ο δε Πλάτωνας έχει γράψει για το τριμερές της ψυχής... που φυσικά διαχωρίζεται σε τριμερές της συνείδησης.


Η συνείδηση (που δεν υπάρχει σε σοβαρά επίπεδα στον κάτοικο της χώρας των Ελλήνων, πρέπει να εφάπτεται με την πραγματικότητα του είναι, και όχι του τι θα ήθελα να είναι... Προφανώς ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, η όποια συνείδηση που μπορεί να έχει, την έχει εδράσει στο κατώτατο μέρος του εγώ, δηλαδή στο ζωϊκό μέρος, που εδράζεται ανάμεσα στην μεγάλη χώρα του στομάχου, παχέος εντέρου, και του κάτω εγκεφάλου. 

Αυτό το είδος συνείδησης... συνοψίζεται σε μερικές λέξεις.... Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο πρωκτός μας! Ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, ήταν εκ φύσεως κτήνος.. απλά με το ευρώ του έδωσε και κατάλαβε! Απελευθέρωσε την φύση του...

1 σχόλιο:

Μμ είπε...

Το σοδομικό καλογεροανέκδοτο: ο τελευταίος αμφίψητος ιχθύς ψάλλων: τον κύκλο, τον κύκλο!