ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με την αντιπυραυλική άμυνα THAAD το Ισραήλ

 Terminal High Altitude Area Defence (THAAD) 01054-1/35  Series-TRUMPETER(china)  

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με την αντιπυραυλική άμυνα THAAD  το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν επειγόντως τουλάχιστον ένα σύστημα αεράμυνας Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) στο Ισραήλ. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποσκοπεί στην ενίσχυση της άμυνας κατά των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό είναι ένα επιπλέον μήνυμα ότι μπορεί να αναμένεται πολύ δυναμική δράση από το Ισραήλ στο Ιράν και πιθανότατα θα πυροδοτήσει μια ιρανική αντίδραση.

Βεβαίως οι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ αρνούνται τώρα την ανάπτυξη ενός συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) που λειτουργεί από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, παρά τις αναφορές από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και πηγές. Ωστόσο, αναφέρουν ότι εξετάζεται η ανάπτυξη.

Μια πολύ πολύ μακρινή πηγή μας είπε  ότι το Ιράν έστειλε ένα μήνυμα στο Ισραήλ: «Η Τεχεράνη θα κοιτάξει από την άλλη πλευρά και θα αποφύγει τα σοβαρά αντίποινα εάν το Ισραήλ εξαπολύσει περιορισμένη επίθεση». Η ίδια πηγή μας είπε επίσης ότι οι Ισραηλινοί απέρριψαν την προσφορά και σχολίασαν: «Το Ιράν δεν θα μπορεί πλέον να απαντήσει όταν τελειώσουμε μαζί τους». Σας είχαμε προειδοποιήσει για αυτό ΕΔΩ.

Οι Πέρσες  δεν είναι πια αυτό που ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: