ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Αποκαλύφθηκε τι ακριβώς χτύπησαν οι Ισραηλινοί στο Ιράν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν ,οι δορυφορικές εικόνες από το Ιράν αποκαλύπτουν έναν κρίσιμο αντίκτυπο στην ικανότητα του κατασκευής όπλων . Οι εικόνες πριν και μετά, παρακάτω, δείχνουν ότι η ισραηλινή επίθεση πέτυχε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Στο Parchin του Ιράν, υπάρχει μια εγκατάσταση χύτευσης πυραύλων. Ως μέρος αυτής της εγκατάστασης, υπάρχουν κτίρια που αναμειγνύουν στερεά καύσιμα πυραύλων. Τρία από αυτά τα κτίρια και μια κοντινή αποθήκη, χτυπήθηκαν αποδεδειγμένα από ισραηλινούς πυραύλους, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες πριν και μετά:

Η δορυφορική εικόνα άνωθεν είναι ΠΡΙΝ την επίθεση και κάτωθεν το ΜΕΤΑ :


 Τώρα, μια πιο καθαρή δορυφορική εικόνα της εγκατάστασης, με ετικέτα που δείχνει τι χτυπήθηκε:


Άποψη ευρύτερης περιοχής συμπεριλαμβανομένης της κατεστραμμένης αποθήκης:

Αυτό που το κάνει τόσο σοβαρό αυτό το χτύπημα για το Ιράν είναι ότι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη στερεών καυσίμων πυραύλων είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. Δεν μπορούν να αποσταλούν από κανέναν, από οπουδήποτε, σε οποιονδήποτε, χωρίς ειδικές άδειες, τις οποίες δεν μπορεί να λάβει το Ιράν λόγω ΚΥΡΩΣΕΩΝ.

Το Ιράν απέκτησε την παρούσα μηχανή ανάμειξης πυραύλων-καυσίμων στη ζούλα, κατά παράβαση των κυρώσεων.Τώρα που αυτά τα μηχανήματα έχουν πληγεί, και πιθανώς έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, το Ιράν (πιθανώς) δεν μπορεί να αναμίξει στερεά καύσιμα πυραύλων.

Έτσι, όποιο απόθεμα πυραύλων έχουν στη χώρα τους, είναι  ΟΛΟ κι ΟΛΟ αυτό που έχουν τώρα.  

Το Ιράν μπορεί να είναι σε θέση να κατασκευάσει περισσότερους πυραύλους, αλλά μετά το ισραηλινό χτύπημα, δεν έχει κανέναν τρόπο να αναμίξει ΚΑΥΣΙΜΟ για να μπορέσουν αυτοί οι πύραυλοι να φύγουν.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης. δεν είναι κάτι από το οποίο το Ιράν μπορεί να ανακάμψει γρήγορα. Καμία από τις χώρες που κατασκευάζουν τα μηχανήματα ανάμειξης καυσίμων, δεν θα χορηγήσει άδεια εξαγωγής στο Ιράν για να αποκτήσει νέα μηχανήματα ή ακόμα και ανταλλακτικά για τα υπάρχοντα μηχανήματα.

Έτσι, εκτός εάν οι Ιρανοί μπορούν να κατασκευάσουν μόνοι τους τις μηχανές ή τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να επισκευάσουν τις κατεστραμμένες μηχανές, η ικανότητα του Ιράν να διεξάγει πυραυλικό πόλεμο έχει πλέον σταματήσει σε οποιοδήποτε απόθεμα πυραύλων έχει το Ιράν επί του παρόντος.

Τώρα, είναι ευρέως γνωστό ότι το σημερινό απόθεμα πυραύλων του Ιράν είναι πολύ μεγάλο . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θα μπορούσε να εξαπολύσει εντελώς εξοντωτικές επιθέσεις. Για πόσο όμως;; Και όταν τελειώσουν αυτοί οι πύραυλοι, τι γίνεται τότε;;

Πολύ μεγάλα ερωτήματα εγείρονται εντός και εκτός του Ιράν μετά από αυτό το ισραηλινό χτύπημα. 

Σοβαρές ερωτήσεις : Εάν οι Ιρανοί επιλέξουν να αντεπιτεθούν ,και μπορούν, με καταστροφικά μπαράζ εναντίον του Ισραήλ μπορούν απολύτως να προκαλέσουν τρομακτική ζημιά σε ολόκληρο το Ισραήλ. Η ζημιά, η καταστροφή και ο θάνατος θα ήταν έντονα για το Ισραήλ.Αλλά μόλις γίνει αυτό, τότε τι;;

Δεν μπορούν να κάνουν χερσαία εισβολή. τα logistics θα είχαν τους ανθρώπους τους ανοιχτά και ευάλωτα για πάρα πολύ καιρό, απλώς προσπαθώντας να φτάσουν στο Ισραήλ.  Δεν έχουν τον απαραίτητο «ανελκυστήρα» για να τους πετάξει πάνω από όλη αυτή την ανοιχτή επικράτεια. Δεν έχουν αρκετά μεγάλο Πολεμικό Ναυτικό για να τους μεταφέρει στο Ισραήλ. Και επί του παρόντος δεν έχουν άδεια από καμία από τις χώρες που θα έπρεπε να διασχίσουν, για να φτάσουν στο Ισραήλ.

Μια λύση που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση το Ιράν είναι ότι η Ρωσία, ή η Βόρεια Κορέα, ή ίσως ακόμη και η Ινδία ή το Πακιστάν μπορούν να βοηθήσουν το Ιράν να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τη μηχανή ανάμειξης καυσίμου στερεών πυραύλων. Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο.    

Η σύνεση υπαγορεύει μια βασανιστικά προσεκτική διαδικασία λήψης αποφάσεων από την κυβέρνηση του Ιράν ως προς το εάν θα αντεπιτεθούν ή όχι  τώρα. Μπορεί να ΘΕΛΟΥΝ να αντεπιτεθούν τώρα, αλλά μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να είναι καλύτερα να περιμένουν μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα ανάμειξης καυσίμου πυραύλων προτού κάνουν οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: