ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΆΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΆΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΑ

Τώρα, θέτε δεν θέτε, μπαίνει αμείλικτο πάλι το ερώτημα :
 
🔺️ Και τώρα τι κάνουμε;;
 
Πέραν του να κοιτάμε την Γιαδικιάρογλου, που κοιτάζει την Γεροβασιλη, που χαζεύει κάτω από μια ομπρέλα να μην βραχεί από τις επερχόμενες καταιγίδες και από την εδώ εφαρμογή των ίδιων πολιτικών;;
 
Αυτών που οδηγούν πολύ πιο γρήγορα στα χαρτόκουτα νέους νεόπτωχους και στην εμφάνιση πάλι των γνωστών σχημάτων, όπως μετά το 1929;; Μαζί και με σοβαρή απώλεια εθνικής κυριαρχίας επί του χώρου;; Τις δύο "καυτές πατάτες" που κάποιος θα πρέπει να τις διαχειριστεί δηλαδή. 
 
✔️Βussines as usual είναι η απάντησή, δυστυχώς. Χωρίς πλέον την επίκληση ενός "μαξιλαριού", που ήδη μηδενίστηκε από τα νέα χρέη που γράψαμε τα τελευταία πέντε χρόνια με την ανάλωση του προηγούμενου σε εγγυήσεις που δόθηκαν για να στηριχθούν κάτι κοράκια funds που ανέλαβαν να εισπράξουν κάτι κόκκινα δάνεια. Και με το δημόσιο εξωτερικό και εσωτερικό χρέος να έχει ξεπεράσει τα 457δισ, όσο το ΑΕΠ συνεχίζει να αυξάνεται τεχνητά μόνο πάνω στην φούσκα του πληθωρισμού που γεννάει ένα καρτέλ ενέργειάς.
 
Ή μήπως φτάνει να λέμε "εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα με τα κορονοϊοπακέτα", αποκρύπτοντας ότι αυτά δεν φτάνουν ούτε στο 1/4 όσων απαιτούνται για να βγούμε σε ξέφωτο;; Άντε και με μία κρατική τράπεζα για να κρατάει το φανάρι στις άλλες, όσο όλες μαζί θα συνεχίζουν να παράγουν γκρι αεράτο χρήμα για να έχει να δανείζεται κάποια CVC για να αγοράζει τα πάντα;;
 
Έτσι συνεχίζει να απαιτείται ακριβώς το ίδιο, όπως και το 09, τότε που άρχισε να διαφαίνεται ο προάγγελος και της προηγούμενης και της τρέχουσας οικονομικής κρίσης :
 
✔️Η ανάγκη μείωσης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως και στο μισό παντού, χωρίς μειώσεις αποδοχών. Επανήλθε ως ερώτημα* που περιμένει απάντηση από τους υποψήφιους προέδρους.
 
Και τώρα, με όσα έγιναν από το 09 μέχρι και σήμερα και στην Ελλάδα , προσθέτω :
 
✔️...Με χρηματοδότηση αυτής της μεταρρύθμισης-επιβίωσης ενδογενως, με την έκδοση νέων (και) κρατικών ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ψηφιακών μέσων συναλλαγών (σύμφωνα και με την Κοινοτική Οδηγία 843/18 και την κοινοτική οδηγία MICA) που ΔΕΝ διευρύνουν και άλλο τα χρέη. Με αντίκρισμα τους κάτι κοιτάσματα αερίου, εδώ πιο κάτω, για να εξασφαλιστεί έτσι ότι δεν θα τα σουτάρουν και αυτά σε τίποτα υποθήκες ή κανένα Κοπελούζο ή κανένα Λάτση μαζί με την Κάσο και το Καστελόριζο. Κατά τα ειωθότα αλλότριων σχεδίων "μαγαζιών" τύπου Πισαριδη, ΕΛΙΑΝΕΠ και λοιπών νεοφιλελέ think tanks ανεγκέφαλων.
 
Μπορείτε να αγνοήσετε (πάλι) την παρούσα έκκληση μόνο αν νομίζετε ότι δεν θα βραχείτε από τα τσουνάμια και τους κατακλυσμούς που έρχονται μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν κάτι ομπρέλες. Κάποιες κλεμμένες από 5αστερα από ένα κατασκεύασμα-μαριονέτα στα χέρια κάποιου Γκρινμπεργκ, ή κάποιες άλλες με κλεμμένες ιδέες από άλλες εποχές, για άλλα προβλήματα. Και κάποιες άλλες που κρατάνε ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους σε κάθε νέα, πρωτόγνωρη λύση επιβίωσης, όπως η πιο πάνω, κρυμμένοι/ες κάτω από κάποιο στείρο δικαιωματισμό και κάτι πρασινάλογα ή κάτω από τον μεταφυσικό Μεσιανισμό μιας Δεύτερης Παρουσίας ενός ανύπαρκτου. Δηλαδή κάτω από ομπρέλες άχρηστες.
 
Δεν απαιτούνται!
(Η καλημέρα μου μόνο στους κανονικούς ανθρώπους που ωριμάζουν, έστω και σιγά σιγά από τα διαρκή λεγε λεγε κάτι περίεργων σαν εμάς εδώ μέσα).
 
*  Στην Ιταλία η προοδευτική αντιπολίτευση (Δημοκρατικό Κόμμα, Πέντε Αστέρες και Κοκκινοπράσινη Συμμαχία) κατεβάζει κοινή πρόταση στο Κοινοβούλιο για μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθών, σε 3ετές σχέδιο προσαρμογής. Στόχος όχι μόνο η υπεράσπιση της απασχόλησης, αλλά και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.
 
Στην Ευρώπη, εδώ και χρόνια, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την τετραήμερη εργασία, δεδομένης της απώλειας θέσεων εργασίας λόγω της τεχνολογικής επανάστασης, με επιτυχημένες πειραματικές εφαρμογές σε κράτη.

Εδώ ακόμα αμύνονται υπέρ του 8ωρου. Με μια πολιτική Μητσοτάκη χαμηλών μισθών σε εργασιακή ζούγκλα. τελευταία εργασιακά νομοσχέδια νομιμοποίησαν όλες τις εργασιακές αυθαιρεσίες.Είδα πρόσφατα σύμβαση όπου το διάλειμμα έχει τεθεί εκτός οκταώρου, τους έχουν δώσει τη δυνατότητα απίστευτης ευελιξίας και μάλιστα με το νόμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: