ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Το τέλειο μπάχαλο…

    

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το τέλειο μπάχαλο…

Το Ιράν είναι η 4η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα του πλανήτη. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν στρέψει το σύνολο σχεδόν της παραγωγής του Ιραν προς την Κίνα που φυσικά αγοράζει σε προνομιακές τιμές.
 
Το Ισραήλ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στοχεύσει σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους.
 
Ο Πούτιν ανακοινώνει μείωση παραγωγής του δικού του πετρελαίου.Το Ιράν ως ανταπάντηση στο Ισραήλ, μπορεί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μειωθεί κι άλλο η παραγωγή. Στο telegram φερόμενα ως μέλη των φρουρών της επανάστασης, μιλούν για στοχοποίηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε Αζερμπαϊτζάν, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Ομάν, εφόσον οι Ισραηλινοί χτυπήσουν τις δικές τους.
 
Σχεδόν βέβαιο επίσης θεωρείται ότι θα κλείσουν και τα στενά του Ορμούζ που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το εμπόριο Ανατολής - Δύσης.
 
Σε ένα μήνα θα έχουμε τις καθοριστικές για τον πλανήτη εκλογές στις ΗΠΑ.Ο μεγάλος φόβος είναι ένα οριακό εκλογικό αποτέλεσμα που με την δηλωμένη και από τις δύο πλευρές αμφισβήτηση που θα επιφέρει, μπορεί να οδηγήσει στο πιο ακραίο σενάριο που δεν είναι άλλο από πολύ σοβαρές εμφύλιες συγκρούσεις μέσα στο υποτιθέμενο προπύργιο της Δύσης. 
 
Τις παντοδύναμες μεν, βαθιά διχασμένες δε ΗΠΑ.
 
Το πρώτο και πολύ επώδυνο πλήγμα για την Ευρώπη, θα είναι η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και η συνεπακόλουθη αύξηση των τιμών σε ΟΛΗ την αλυσίδα παραγωγής.Ειδικότερα οι χώρες της Μεσογείου και κυρίως Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία, θα έχουν ως άλυτο επιπρόσθετο πρόβλημα τσουνάμι λαθροπροσφυγικών ροών από όλη την Μέση Ανατολή.
 
Εφιαλτική συν τοις άλλοις και διόλου απίθανη, θα είναι η ενεργοποίηση τρομοκρατικών ομάδων φανατικών Ισλαμιστών που είναι κοινή παραδοχή ότι…περιφέρονται στην Ευρώπη και αναμένουν το σύνθημα για δράσεις που το Μπατακλάν στη Γαλλία θα φαντάζει παιδική χαρά…Καλά μας κουράγια όπως τα κατάφεραν οι “ηγέτες” μας…
 
Υ.Γ Ξέρετε τι κατάφεραν;; Με το πετρέλαιο πάλι προς τα 100$ να εξάγει η Ουάσιγκτον σε όλο τον πλανήτη ένα μέρος του κρυμμένου πληθωρισμού της από το πολύ τύπωμα αεράτου χρήματος. Παλιά συνταγή, δοκιμασμένη από το 71, όταν αποφάσισε ο Νίξον να αποσυνδέσει το δολάριο από τον χρυσό και να το συνδέσει με δάνεια ή χρέη.Πάμε προς ένα πλανήτη με 4 διαφορετικά νομισματικά συστήματα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεσημέρι , τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια . Προγραμματισμένο χάος και εμείς με τα καθυστερημένα που σκέφτονται μόνο ότι θα φάνε . Όλοι κερδίζουν από άνοδο των τιμών και με μείωση παραγωγής ---μεγαλύτερη άνοδος των τιμών . Τι κάνουν τα στρατηγικά αποθέματα τροφίμων καυσίμων κτλ (μεγαλώνουν ή μικραίνουν?) . Καμιά πρόνοια απαγόρευσης εξαγωγών σιταριού κ.α. ? Ε ρε ταλέντα που έχουμε . Κατά τα άλλα στον δήμο Ηρακλείου εδώ 4 γραφεία (έπιπλα) ο δήμαρχος 14.000 ευρώ . Ούτε από μαόνι της Μόρντορ να ήταν , λεφτά υπάρχουν .
Αυτό είδα και λέω τι ανέκδοτα με το ποιος την έχει πιο μεγάλη
https://www.defence-point.gr/news/mini-pyraylos-gia-tyfekio-pezikoy .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό είναι ωραίο κ κινούμενο για άμυνα εγκαταστάσεων και κινούμενων μονάδων να έχουμε κάτι αντίστοιχο. Αν γίνεται να προστεθεί κάτι σαν claymore στην πάνω πλευρά για ότι πλησιάσει υπερβολικά κοντά και ένα ολμοβόλο είτε με εκτοξευόμενο δίκτυ είτε με εκτοξευόμενο πυρομαχικό διασποράς σφαιριδίων να αναχαιτίζει ότι πλησιάσει πολύ κοντά. Και το ίδιο για πλοιάριο υποστήριξης πεζοναυτών. Το λόττο μόνο μου λείπει για πατέντα...... :)

Kakos04

Ανώνυμος είπε...

https://futurewarfare.gr/2024/10/04/h-rwsia-parousiase-to-anti-drone-oxhma-rapira-2-me-parembolea-jammer-kai-pyrobolo-anti-drone/

ξέχασα την επικόλληση


kakos04