ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ο κόσμος μετά την πανδημία θα έχει περισσότερη τεχνολογία και ισότητα για όλους

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :Το ότι θα υπάρχει περισσότερη τεχνολογία είναι σίγουρο, αλλά ισότητα ούτε μια στο εκατομμύριο. Και μια και στο άρθρο μιλάει για τα δίκτυα 5G , ας πάρουμε για παράδειγμα την εταιρεία Huawei η οποία κατέχει περίπου το 30% όλων των αρχειοθετημένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G (πολλά από αυτά είναι βασική τεχνολογία) και δεν υπάρχει ούτε ένας προμηθευτής με έδρα τις ΗΠΑ η αλλού που να μπορεί να πουλήσει/προμηθεύσει μια διαφορετική λύση/πρόταση στις ταχύτητες 5G. Από πού νομίζετε κλέβουν οι Κινέζοι την τεχνολογία, ε;
Μπορεί οι κυρώσεις του Trump στην κινεζική βιομηχανία τεχνολογίας  να τους ωθήσει πίσω  λίγα χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία μακροπρόθεσμα Η Κίνα είναι έτοιμη για ημιαγωγούς 7nm wafer προϊόντων με εγχώρια τεχνολογία. Η Huawei θα επιστρέψει και θα πάρει εκδίκηση, και μετά θα είναι πολύ αργά για τις ΗΠΑ να συγκρατήσουν τη ΛΔΚ στον τεχνολογικό χώρο. Οι Κινέζοι μηχανικοί μπορεί να μην είναι τόσο καλοί όσο οι αντίστοιχοι τους στις ΗΠΑ, αλλά είναι φοβερά ανταγωνιστικοί.  Ας πάρουμε την Huawei ως παράδειγμα. Πριν από δέκα χρόνια, η Huawei έκλεψε τον πηγαίο κώδικα της Cisco για τους δικούς της δρομολογητές κορυφαίας γραμμής. Πού είναι τώρα η Cisco; Δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν με τα μεγάλα αγόρια της τηλεπικοινωνίας.
Η Γερμανία μόλις αποφάσισε να επιτρέψει στην Huawei να πάρει μέρος στον διαγωνισμό  του δικτύου της 5G. Σημειώστε τα λόγια μου, δεν  υπάρχει ενωμένη Δύση εναντίον της Κίνας. Κάθε χώρα φροντίζει το δικό της συμφέρον. Επίσης, τα διαγράμματα είναι παραπλανητικά. Πάνω από τους μισούς κατόχους πτυχίου STEM των ΗΠΑ είναι αλλοδαποί. Οι 3 πρώτοι είναι Ινδοί, Κινέζοι και Ανατολικό Ευρωπαίοι. Το ποσοστό πηγαίνει ακόμη υψηλότερο στα μεταπτυχιακά και PHD προγράμματα.

Ο δρόμος προς το αύριο και την μετά covid εποχή θα περάσει μέσα από τις εκθετικές τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, στην οποία επίκεντρο θα είναι τα δίκτυα 5G, που υπόσχονται να φέρουν νέες, απίστευτες δυνατότητες για όλους. 

Όμως για να φτάσουμε σε αυτόν τον κόσμο, θα πρέπει σήμερα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία ώστε να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, όπως τόνισε ο διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Ομίλου Vodafone, Joakim Reiter, ο οποίος μίλησε στο SingularityU Greece Summit.

Στην πανδημία, η σύνδεση στο ίντερνετ έγινε «ιερή» και μας θύμισε ότι, δεν είναι μόνο καλώδια, αλλά και μία γραμμή ζωής που μας επιτρέπει να δουλεύουμε, να επικοινωνούμε και να εκπαιδευόμαστε και να κρατάμε ανοιχτό ένα παράθυρο στον κόσμο, που φωτίζει ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες. Έγινε, δηλαδή, κάτι θεμελιώδες και απολύτως αναγκαίο για όλους.

Αυτός είναι και ο εταιρικός σκοπός της Vodafone, η οποία φιλοδοξεί μέσα από την δραστηριότητά της να οικοδομήσει μια ψηφιακή κοινωνία, που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, θα είναι ανοιχτή σε όλους και δεν θα επιβαρύνει τον πλανήτη. H Vodafone πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και χάρη στις υψηλές ταχύτητες και το Internet of Things συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας, η οποία υπόσχεται οφέλη για τους ανθρώπους, τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία.

Πώς όμως θα βρούμε την έξοδο από τη δίδυμη κρίση της πανδημίας; Σύμφωνα με τον Reiter, εάν θέλουμε να επανεφεύρουμε τον κόσμο μας, θα χρειαστεί να «ξεμάθουμε» όλα αυτά που θεωρούσαμε ότι ήταν σημαντικά, να διδαχθούμε από τα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να δουλέψουμε εντατικά προς τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας, ο οποίος θα γίνει το εισιτήριό μας για το αύριο.

Σε αυτό το ταξίδι κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω – θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία ώστε κάθε πολίτης και επιχείρηση να μας ακολουθήσει στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που μπορεί να συμβάλει ώστε να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις που προκάλεσε η πανδημία και να δημιουργήσει μία πιο ισχυρή και πιο δίκαιη Ευρώπη.

Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι πολλές. Πάνω από 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη δεν χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες. Εάν το έκαναν, μπορεί ο τζίρος τους να έφτασε τα 150 δισ. ευρώ. Σχεδόν οι μισοί ευρωπαίοι πολίτες δεν διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Η εκπαίδευση και η υγεία μπορούν να κάνουν μεγάλα βήματα. Όμως η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει όλους να μεταβούν με ασφάλεια στον νέο ψηφιακό κόσμο.

Το 5G θα είναι ένα στοιχείο – κλειδί για το μέλλον. Και δεν θα είναι απλά ένας νέος αριθμός στο δίκτυο, αλλά το επόμενο μεγάλο βήμα στον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα θα έρθουν για να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων. Και ένα άλμα που θα δώσει νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Η Ψηφιακή Δεκαετία της Ευρώπης είναι μπροστά μας. Σύμφωνα με τον Reiter, η τεχνολογία θα μας δώσει να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα, να βελτιώσουμε την πρόσβαση στη διασύνδεση στο ίντερνετ, να εμπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε. Και να αλλάξουμε την ιστορία προς το καλύτερο.

ΠΗΓΗ

8 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΧΑΧΑΧΑ !! Και με μια Ηλιακή έκλαμψη καταλλήλου μεγέθους, όλη η ηλεκτρονική τεχνολογία τους πάει περίπατο !

Την Αιθερική Τεχνολογία των (Ελ)λήνων θεών ούτε να την φανταστούν δεν μπορούν.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΦΊΛΕ ΛΥΚ ΕΚΦΡΆΖΩ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΌ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΏΣΗ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΉ ΜΠΑΊΝΩ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥΣ 2 ΜΉΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕ ΈΧΕΙΣ ΕΚΠΛΉΞΕΙ.

ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΆΖΩ. ΑΠΛΆ ΠΑΊΡΝΩ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΆΖΩ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΆΛΙ.

ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΛΛΆ ΈΤΣΙ ΝΙΏΘΩ ΚΑΙ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΆΨΩ.

ΈΧΩ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΗΛΙΚΊΑ ΑΛΛΆ ΕΊΣΑΙ ΠΛΈΟΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΛΈΟΝ.

Ο ΘΕΌΣ ΜΑΖΊ ΣΟΥ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς φίλε Μιχάλη, όλος ο πολιτισμός τους στηρίζεται σε ηλεκτρονική μορφή, μια τεράστια έκλαμψη από τον Ήλιο, και πουφ έσβησε όλος ο πολιτισμός τους στο λεπτό. Διότι η μαγνητική καταιγίδα η κατ-αιγίδα θα τους καταστρέψει όλα τα δίκτυα και τις μηχανές. Δεν θα δουλεύει τίποτε, δεν θα πετά και δεν θα πλέει τίποτε. Ο Ήλιος όμως έχει και μια άλλη επίδραση λιγότερο γνωστή...επηρρεάζει ηλεκτρομαγνητικά και τα κύτταρα του εγκεφάλου μας....την εγγραφή στον "σκληρό μας δίσκο".!!!!!

Κάποιοι "ξυπνάνε" και κάποιοι καταστρέφονται για πάντα.
ΖΕΥΣ ΕΣΤΙ ΑΙθΗΡ

Αιθέρας και μάλιστα αγνός η ψυχή των Ελλήνων, βέβαια υπάρχουν είδη ανθρώπων όπως και ανθρωπίδες. Υπάρχουν βασικές διαφορές στον άνθρωπο και στον ανθρωπίδα. Για αυτό και ο ήλιος επηρεάζει διαφορετικά το κάθε είδος.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Ένας λόγος που έχουν επιβάλλει τις μάσκες είναι να μην αναπνέουμε αέρα ο οποίος εμπεριέχει σωματίδια ευεργετικά, που σχετίζονται με τις τελευταίες εκρήξεις που κάνει ο Ήλιος το τελευταίο διάστημα. Αυτά έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της συνειδητότητα μας, καθώς ήταν μεγάλες ισχύος εκρήξεις και είχαν ως κατεύθυνση στο μεγάλο κύμα τους απέναντι από την όψη της γης, δηλαδή το ηλιακό κύμα-παύση ηλεκτρισμού, ήταν ένα βήμα πριν αυτό γίνει

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς φίλε Ατμέ...και όταν σε κλείνουν με το ζόρι μέσα στο σπίτι και δεν βγαίνεις έξω να σε δει ο ήλιος...που ο ήλιος σκοτώνει όλους τους ιούς...είναι διότι πλέον οι ακτινοβολίες πέφτουν κάθετα επάνω στην γη...όταν είναι κανείς έξω στον ήλιο, δέχεται έναν βομβαρδισμό στην κυριολεξία στο κεφάλι από τις ακτίνες του ήλιου..αυτές εισχωρούν μέχρι μέσα στα εγκεφαλικά μας κύτταρα και εκεί γίνεται μετά μια άλλη διεργασία.

Δεν μιλάω φυσικά να καθόμαστε με τις ώρες στο ήλιο και να καιγόμαστε η να παθαίνουμε ηλίαση...αλλά η έκθεση μας στον ήλιο μας βοηθάει με πολλαπλό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι αξιόλογοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, Απολλώνιος Τυανεύς, Ορφεύς, κ.α., και κυρίως όλοι οι πρωτοχριστιανοί, αντλούσαν πνευματική και σωματική δύναμη ατενίζοντας γιά λίγη ώρα κάθε μέρα την Ανατολή του Ηλίου.
Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα, ιδιαίτερα αν ζητήσετε πνευματική φώτιση. Μέχρι και μικρά χατίρια μπορείτε να απολαύσετε όσο το πνεύμα είναι απαλλαγμένο από κακίες, εκδικητικότητα, ζήλια, φθόνο, και προ πάντων ψεύδος. Η ηλιακή ενέργεια είναι επίσης ισχυρότατη ασπίδα και υπερνικά κάθε κακή ενέργεια που φέρουν πάνω τους πάρα πολλοί άνθρωποι.
Και το σπουδαιότερο, παρέχεται τελείως δωρεάν.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


The Son of Righteousness,
Son of Morning Light,
Shine high and below!
Shine Aeonion!
Shine now, O Great I AM!
Shine now, O He Who Was!
Shine now, O Great to Come!
Now we are Free!

https://www.youtube.com/watch?v=mtGcZDV6l1Y

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο φίλε ανώνυμε θα γίνει ανάρτηση.! Σε ευχαριστούμε που μας το έστειλες.