ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Ο κ.Μόσιαλος παρακαλείται να επέμβει ώστε να πείσει τα κοπάδια να μην ανησυχούν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόσφατος διπλασιασμός της τροφής τους, έχει προκαλέσει σκεπτικισμό μεταξύ του πληθυσμού των ελληνικών αμνοεριφίων, τα οποία καλωσόρισαν μεν την απόφαση, αλλά εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή.
 
Επίσης, ανησυχία έχουν προκαλέσει φήμες που κυκλοφορούν από κοπάδι σε κοπάδι, από μερίδα αρνητών της πολυφαγίας και της παχυσαρκίας, για κάτι που λέγεται «Πάσχα» τις οποίες όμως πολλά πρόβατα απορρίπτουν ως άσκοπη κινδυνολογία, καθώς πρόκειται μάλλον για κάποια ανθρώπινη γιορτή που δεν τα αφορά.
 
Από την πλευρά τους θορυβημένοι οι κτηνοτρόφοι εν όψει της πιθανότητας εμφάνισης νευρικής ανορεξίας από την διάχυτη αυτή λόγω των φημών ανησυχία των προβάτων, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον κ. Μόσιαλο να παρέμβει ως ειδικός, ώστε να πείσει τα κοπάδια ότι για την όποια ανησυχία τους δεν υφίσταται κάποιος λόγος που να την δικαιολογεί
 
Υ.Γ Aς φορ μι ...Je suis un loup

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Αυτή η ορθία στάσις του αμνού διατί μου δίδει την εντύπωσιν ικριώματος,
η δε κάλπη της λαιμητόμου; Χμ! δεν ξύπνησα καλά φαίνεται.
Κι αυτή η ποιμενική ράβδος, εις το βάθος του βουκολικού πίνακος,
σαν τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει...

Υ.Γ.
Προτείνω πάντως αυτόν τον αριστουργηματικόν πίνακα εις το προεδρικόν αναρτηθήναι γραφείον. Αν και το γραφείον μητροπολίτου θα ήτο ίσως ο ιδανικότερος δι' αυτόν χώρος.

Ας γίνωμεν, ω άρχοντες, και μια φορά πραγματισταί κι όχι μόνο υποκριταί.
(Το αφύσικον γαρ και το ψεύδος του γρήγορα κουράζει και αηδιάζει,
και γεννά μανίας και μαράζι).