ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Και ξυπνάς, λέει, ένα πρωί και οι ειδήσεις ή οι πολιτικές αναρτήσεις στο ίντερνετ άφαντες!


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και ξυπνάς, λέει, ένα πρωί και οι ειδήσεις ή οι πολιτικές αναρτήσεις στο Facebook και στο ίντερνετ άφαντες!
 
Έλα μωρέ, δεν γίνονται αυτά, θα πεις! 
 
Όπως δεν γίνονταν στο να μπορούσε ο Κούλης να είναι Πουθού, ο Τραμπ για 4 χρόνια πλανητάρχης,, το lockdown κάτι σαν το φυσιολογικό να συμβεί, η Μερκελ να δουλεύει συστηματικά για την Τουρκία και ο κυρ Τάσος στο ψιλικατζίδικο απέναντι να ταυτίζει την τύχη του με αυτήν του Λάτση, θα πω τότε!
Τι γίνεται πραγματικά εκεί έξω και απαιτούνται ΤΏΡΑ τέτοιες αλλαγές, ικανές να κλείσουν τις ειδήσεις στο ίντερνετ στα σόσιαλ μέντια, fb ή και το ίδιο το μέσο, αν χρειαστεί, στέλνοντας σε απόγνωση και τον κυρ Τασο και την κυρά Τάσαινα;;
 
Πολλά, και φαίνονται διαφορετικά από όποιο ύψος αποφασίσεις να τα δεις!
Κατάρρευση μιας παγκοσμιοποίησης και μάχες για το πως θα μοιάζει η επόμενη θα δεις από ένα drone στην στρατόσφαιρα. Με τέτοιες αλλαγές που να μπορούν να δικαιολογούν και μπαναρίσματα του "αθώου" φατσοβιβλίου (ξεκινώντας τώρα με αποκλεισμούς "ενοχλητικών" μελών, με κάθε πολιτική ανάρτηση σε λίγους μήνες κλπ), όλα προαναγγελθεντα. Ιδιωτικά αυτά τα μέσα δικτύωσης, αντικοινωνικά , που δεν τα έφτιαξαν για να έχεις να μιλάς με το αμόρε στο inbox ή σαν υποκατάστατο της εκλιπούσας γειτονιάς, μη το ρίξεις στα ψυχοφάρμακα.
 
Για το επόμενο νέο παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών γίνεται τώρα η μάχη! 220δις Αφορολόγητα έσοδα του fb παίζονται τώρα περί το fb στην Ευρώπη , ικανά να στείλουν το ευρώ στο καναβάτσο. Και 3τρις μαύρων που ταρακουνούν όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ικανά να το τινάξουν στον αέρα πριν το κάνει το ιδιωτικό χρέος νέων ανέργων στις ΗΠΑ. 
 
Κατάρρευση Ευρωπαϊκών Τραπεζών στην θέα σου, αν κατεβάσεις το drone λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Τέτοιες που να κάνουν όλη την ΕΕ και την φραου Μπλουχερ-Μερκελ του ευρωΦρανκενστάιν Jr να κάνει πλάτες στον Σουλτάνο. Τάζοντας του από τα δικά μας, αυτά που δεν είναι ορατά με drones αλλά μόνο από δορυφόρους. Ή τρυπάνια.
 
Κατάρρευση ΌΛΩΝ των πολιτικών αφηγημάτων που μας έφεραν ως εδώ θα δεις, αν το πεδίο της όρασης είναι από τις Πρέσπες έως το Καστελόριζο. Και τον Μητσοτάκη να τρώει ξύλο, πολύ ξύλο, για κάθε τι που καταπιάστηκε θα δεις, Λιβυκό, κορονοϊούς, οικονομία, όλα! Και ίσως διακρίνεις από εκεί και την αμηχανία στο να βρεθούν νέα αφηγήματα, ικανά να δώσουν απαντήσεις στα νέα προβλήματα που φαίνονται από την στρατόσφαιρα ως εδώ, ιδιαίτερα εκείνα τα αφηγήματα που μπορούν να καλύψουν κάπως την σαπίλα της διαπλοκής.
 
Του βόθρου που άνοιξε με το κύκλωμα Λιγνάδη, αυτό που κρύβεται στις ροζ ατζέντες του Φουρθιώτη και στις άλλες, εκείνες από τους κοριούς του κάθε ανθυποπράκτορα των μυστικών υπηρεσιών που βγάζει από αυτές μεροκάματο.. Πως να τα κρύψεις αυτά με ανοιχτά τα Facebook και τα Tweeter;; Γίνεται;; Δεν γίνεται!
 
Κατάρρευση της σιγουριάς κάθε απόλυτης αλήθειας θα δεις αν το drone σε αντικρίσει στον καθρέφτη σου. Και φόβο, πολύ φόβο γιατί από αυτήν την γωνία λήψης δεν φαίνονται τα πιο πάνω, όταν αντιληφθείς ότι πολύ λίγη σημασία έχουν τα πρόσωπα μπροστά στο περιεχόμενο όσων πρεσβεύουν. Και ιστορίες, πολλές και διάφορες, όλες σημαντικές μεν, αλλά καμία τους ικανή να αλλάξει από μόνη της τον τρόπο που θα μπορούσες να τα δεις όλα από εκεί πάνω έως εδώ. Για να τα αλλάξεις, ίσως.
Μόνο ένα λαβωμένο εγώ ίσως να φαίνεται από εδώ,, τα meetoo σου και οι βραχύβιες επικοινωνιακές πετριές δεν αρκούν.,.. 
 
Και θα ρωτήσεις, ίσως, τότε : Και τι να κάνουμε βρε μάστορα για να επιβιώσουμε;; Πως θα βγει αυτή η άνοιξη χωρίς μια, χωρίς το ΕΣΥ που χρειαζόμαστε, ακόμα και χωρίς και φουμπου/σόσιαλ μέντια ίσως;;
Δεν έχω πλήρη απάντηση, κάτι επί μέρους έχω τολμήσει να ψελλίσω από αυτό εδώ το ιστολόγιο κατά καιρούς... Ένα μόνο ξέρω : Ότι με τον φόβο ποτέ δεν θα βρεθεί καμία τέτοια απάντηση!
 
Πάμε πάλι έτσι, χωρίς φόβο, να τα δούμε όλα πάλι από ψηλά και να ετοιμάσουμε τα επόμενα για να συνεχίσουμε από εκεί, παίρνοντας τις ζωές και τα data στα χέρια μας. Χωρίς όμως μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μειώσεις αποδοχών, δεν πάμε μακριά, δεν το βλέπεις;; Όλα τα data γι αυτό είναι πιο πάνω! 
 
Να προλάβουμε μόνο ...
 
Υ.Γ  θέμα αυτής της ανάρτησης δεν είναι το φουμπου ή τα σόσιαλ μέντια. Το drone ειναι!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας προλάβουν όλους λες τα drones.Τι εννοείς?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Περίμενα να ρωτήσεις:
"Μα υπάρχουν drones που πετάνε στην στρατόσφαιρα";;

Για ρώτα να σου δείξω ένα made in Greece που είναι στα σκαριά. Οι δορυφόροι πετάνε πάνω από την στρατόσφαιρα, τα μέχρι τώρα drones κάτω από αυτήν.Τούτο το drone σχεδιάστηκε για να πετάει μέσα στην στρατόσφαιρα και να μένει εν πτήση για 30 ημέρες.

Είπαμε, everything is impossible until it is done...

https://prnt.sc/11d7dkb

Όταν ο πληθυσμός καταλάβει την "εξ ουρανού"απειλή της ιδιωτικότητας και της κυριαρχίας θα είναι αργά, αν και είναι ήδη αργά.

Μμ. είπε...



Αφήστε τα δρόνια
και πιάστε τα καδρόνια.
Ρίξτε καμιά ιδέα
κι όχι μόνο Nivea.
Ο κόσμος έχει κρίσι
ακόμα και στην στύσι.
κι ο Χατζηδεύς ο άθλιος
το(ν) παίζει (το εργατικό)
επί 24ώρου βάσεως.

kakos04 είπε...

Καλημέρα , τα high endurance drone είναι ήδη εδώ αρκετά χρόνια και βελτιώνονται . Συμπληρωματικά των δορυφόρων και α/φων τύπου blackbird . Δυστυχώς πάμε σε μια μόνιμη επόπτευση 24h και δεν θα γίνει για το καλό μας με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης . Αντί για μείωση χρόνου εργασίας που λες θα έχουμε επόπτευση αν δουλεύουμε με κέφι και γρήγορα . Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με mini drone και κάμερες . Μακάρι να αποφύγουμε τον επερχόμενο μεσαίωνα . Θυμάμαι ένα επεισόδιο του stargate που στον πλανήτη που πήγαν ο πληθυσμός για να εξελιχθεί τεχνολογικά μια που δεν τον άφηναν οι εξωγήινοι παρουσίαζε μια τεχνολογία επί της γης του 1800 περίπου δικιάς μας και τα εργοστάσια και οι μεγαλουπόλεις ήταν υπόγεια ώστε να μην εντοπίζονται και να καταστρέφονται από τους εξωγήινους που δεν τους άφηναν να εξελιχθούν .Όπως πάει η δουλειά πολύ φοβάμαι ότι οι ελεύθεροι θα πρέπει να ημι-υπογειοποιηθούμε . Καλημέρα .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Όπως πάει η δουλειά πολύ φοβάμαι ότι οι ελεύθεροι θα πρέπει να ημι-υπογειοποιηθούμε . Καλημέρα . "

Καλημέρα Νικόλα και σε σένα. Πρωινός πρωινός και εσύ σαν και μένα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ημι-υπογειοποιηθούμε ή όπως έλεγα πρόσφατα σε ένα φιλαράκι καλύτερα στα βουνά και άνθρωποι, παρά νεκροί η ζόμπι στις πόλεις.