ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΓIΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΜΕ ΑΚΟΥΣ;;


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓIΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΜΕ ΑΚΟΥΣ;;

"Δεν έχουν εξημερωθεί ακόμα τα τέρατα", είπε ο Ελύτης στο μονόγραμμα του.

Μα τα τέρατα δεν εξημερώνονται ποτέ! Και τώρα είναι η εποχή των τεράτων, όπως ακριβώς το είπε ο Αντώνιο Γκράμσι. Τέρατα που παράγονται και αναπαράγονται όσο αργεί το νέο να γεννηθεί.

Από την μία, τέρατα εσωτερικής καταστολής από ένα καθεστώς που πλέον φοβάται και τον ίσκιο του, τόσο που άρχισε ήδη να μοιράζει συγχωροχάρτια αναταδίωκτου. Στους τραπεζίτες αρχικά, τώρα λέει και σε κάτι πιόνια του γκουβέρνου, υπό την ιδιότητα του λοιμοξιολόγου.

Μικρό το μπόι τους, μεγάλη η σκιά, ταυτίστηκαν με την εικόνα που εκπέμπει η σκιώδης κυβέρνηση των "μμε". Μέσα Μαζικής Εξόντωσης, που πολεμούν το κάθε τι που να μπορεί να θυμίζει ορθό λόγο και δημοκρατία.



Πόλεμος όμως και εκεί έξω! Αθέατος από τους πολλούς. Με τον κορονοϊό λες;;

Όχι, ο κορονοϊός ήρθε απλώς την κατάλληλη στιγμή για να δικαιολόγησει την καταστροφή κεφαλαίου που θα επιχειρηθεί. Γι αυτό μήπως δεν έγιναν και όλοι οι προηγούμενοι πόλεμοι ;;

Πόλεμος, προς το παρόν, ανάμεσα σε τέρατα για την πρωτοκαθεδρία της επόμενης παγκοσμιοποίησης, σε αυτήν με τις πολλές ζώνες επιρροής και με ψηφιακά μέσα πληρωμών, κάτι σαν τα κρυπτονομισματα, να ορίζουν τα μεταξύ τους όρια. Mε κάτι ανεξέλεγκτους αλγόριθμους επί των big data για να ρυθμίζουν την ευταξία εντός. Από το ποιος θα δικαιούται δουλειά ή δάνειο μέχρι ποια γκόμενά ή ποιο σετακι σανδαλι-καλτσα πρέπει να φοράς για να κάνεις διακοπές. Ανεξέλεγκτα, λέει...

Στα χαρακώματα από την μία οι Κεντρικές Τράπεζες, σήμερα με επικεφαλής την Κινεζική, από πίσω ασθμαίνοντας 2-3 χρόνια πίσω της η ΕΚΤ, να προσπαθούν να διατηρήσουν τον κεντρικό έλεγχο με νέα ψηφιακά μέσα που δεν απαιτούν κανένα κεντρικό έλεγχο! Για πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση της κίνησης του νέου χρήματος, λέει. Μόνο που αυτό το τελευταίο εμένα μου βρωμάει τερατώδη φασισμό, χειρότερο και από αυτόν της Χρυσαυγίτικτης συνιστώσας αυτής της κυβέρνησης, που φοβάται τον ίσκιο της.

Από την άλλη πολυεθνικοί κολοσσοί της πληροφορικής και του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι μόνοι κλάδοι που πλούτισαν, μαζί με τις τράπεζες μέσα στα lockdowns. Προσπαθούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο, με αντίστοιχα ψηφιακά μέσα πληρωμών, κάτω από τον δικό τους έλεγχο, πουλώντας τους ιδιωτικούς χώρους συνάθροιση που δημιούργησαν ως μια ψευδαίσθηση δημοσίου χώρου .
Το ίδιο με τις τράπεζες επιδιώκουν, πάνω από κυβερνήσεις και οποιονδήποτε δημοκρατικό έλεγχο. Και χειρότερα, από τις Κεντρικές Τράπεζες που, απεγνωσμένα, προσπαθούν να το σώσουν βλέποντας τις επερχόμενες καταρρεύσεις που οι ίδιες δημιούργησαν. Της φούσκας με τα τοξικά που συντηρούν τις Εμπορικές Τράπεζες υπό την εποπτεία τους.

Και σε αυτόν τον πόλεμο, η Αριστερά απούσα! Αδικαιολόγητα απούσα, λες και ότι όλα αυτά δεν την αφορούν, όταν ο νικητής του πολέμου θα πάρει έπαθλο και την Δημοκρατία κατά πως τον βολεύει! Σε έναν πόλεμο που δεν θα κριθεί υπέρ όποιου έχει σήμερα τα περισσότερα λεφτά ή τις καλύτερες τεχνολογίες. Αλλά υπέρ όποιου έχει μαζί του τους πιο πολλούς! Από το ποιος θα ξαναορίσει με ρεαλισμό την έννοια του "κοινού", όπως έξοχα επισημαίνει ο Μάκης Ανδρονόπουλος σε ένα τελευταίο καταλυτικό άρθρο του .

Αργεί πολύ ακόμα το νέο να γεννηθεί, γμτ...
Δεν έχουν εξημερωθεί καθόλου τα τέρατα, λέει..

Α, και να μην το ξεχάσω...
Ποιος ήταν εκείνος ο ηλίθιος που παρέλειψε να συμπεριλάβει και την Κοινωνική Οικονομία, σπουδαίο εργαλείο για την δημιουργία αυτής της οικονομίας των Κοινών, στο πρόγραμμα;; Ξέρετε, εκείνο με το φίσκα πράσινα άλογατα;;

 

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...



Και σε αυτόν τον πόλεμο, η Αριστερά απούσα!

..............................................


Η αριστερά υπηρετεί μια δημαγωγική εκτονωτική ουτοπία όπως η δημοκρατία και ο χριστιανοκομμουνισμός.
Και όπως κάθε συνεπής προς εαυτήν ουτοπία γίνεται όποτε χρειασθή και ο πρόθυμος προδότης και συνεργάτης της βαρβαρότητος δια τον αφοπλισμό των συνειδήσεων και την απονεύρωσι των αντιδράσεων.