ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΤΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕφΣυν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕφΣυν.

Διαβάζεις άλλου, όχι στην ΕφΣυν, ότι:
 
🔺️Η δεξιά διοίκηση του Ισραήλ διευκόλυνε την οικονομική ενίσχυση από το Κατάρ της εξ ίσου δεξιάς Χαμάς. 
 
Διαβάζοντας μόνο την ΕφΣυν δεν λες: "τι γίνεται εδώ ρε συ, Σόδομα και Γόμορρα το κάνανε εκεί κάτω" αφού έτσι θα αγνοείς που:
 
🔺️Οι ίδιοι κύκλοι του Ισραήλ, μέσω ενός ορθόδοξου εβραϊκού κόμματος της άκρας Δεξιάς, που στηρίζει την σημερινή κυβέρνηση Νετανιάχου, στηρίζει οικονομικά, πολλά χρόνια τώρα, με χρήμα από το Κατάρ και τον Ερντογάν και την οικογένεια του στις μπίζνες που κάνει στο λιμάνι του Τσεϊχαν, στην Λιβύη, στις χώρες τις Αφρικής, για κάτι στρέμματα στην Ζάκυνθο με χρυσόβουλα του Σουλτάνου και τώρα και στο λιμάνι του Βόλου για έναν ακόμα σταθμό εισαγωγής LNG. 
 
🔺️Και αγνοείς, φυσικά και τον ρόλο που έπαιζε (και συνεχίζει να παίζει) σε αυτά και εκείνος ο ένας από τους 10 Παπαπέτρους. Στην προσπάθεια παγίδευσης του Νίκου Παππά, του Στέλιου, με την υπόθεση Μινοή για να μην προχωρήσει στους διαγωνισμούς των τηλεοπτικών αδειών- βεβαίως βεβαίως. Παγίδευση με τεχνική και οικονομική στήριξη από το ίδιο δεξιό κόμμα του Ισραήλ που λέει το προηγούμενο 🔺️ βεβαίως ξαναβεβαίως.
 
✔️Αυτό δεν θα το βρεις σε κανένα ρεπορτάζ της ΕφΣυν φυσικά, αφού ήταν πολύ απασχολημένοι τότε οι άνθρωποι με άλλα. Με κάτι φλέγοντα τασικά και και με κάτι άλλα (που τα γνώριζε η προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -όχι βέβαια από τον Ρουμπάνη της ΕΥΠ, αλλά εποίησε την νύσσα...)
 
Έτσι, δεν θα πάει ποτέ το μυαλό σου στο μεγάλο παιχνίδι που παίζεται τώρα στην Μέση Ανατολή, έναν αγωγό και ένα δρόμο εμπορευμάτων από την Ινδία μέχρι την Χάιφα μέσω Σαουδικής Αραβίας, που αφήνει απ έξω το Κατάρ και περνάει και από εδώ Αυτόν, που έπρεπε να σταματήσει με την σφαγή αμάχων ενός rave party από την Χαμάς και τα αντίποινα του Νετανιάχου που ακολούθησαν.
 
🔺️Δεν θα βρεις φυσικά ούτε και στα ψιλά της ίδιας φυλλάδας και άλλα. Βλέπεις μάλλον για πλάκα και χαβαλέ θα πήγε πριν δύο εβδομάδες και εκείνος ο Γιώργης, ο κατ' επάγγελμα ξάδελφος, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Καμένου . Βλέπεις είναι ο ίδιος ξάδελφος που η απώλεια του κομματικού του μισθού τον περασμένου Ιούνιο πυροδότησε μομφές, ρεπορτάζ για πόθεν έσχες και άλλα ευτράπελα ή τα θλιβερά που πάντα προηγούνται πριν από μια ακόμα αναπόφευκτη διάσπαση. Αυτά πουλάνε!
Γιατί όλα τα πιο πάνω;;
 
Γιατί αν αυτά γίνουν γνωστά, κινδυνεύουν να χαλάσουν εδώ, στην γειτονιά μας, τα σχέδια του Πούτιν για έναν άλλο αγωγό μετά εμπορικού δρόμου παράκαμψης του Σουέζ Από το Ιράν μέχρι την Μόσχα αυτός, εξ αιτίας του οποίου έγινε μία εθνοκάθαρση 120.000 Αρμενίων από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ που ήταν στην διάβα του. Ούτε γι αυτούς διαμαρτυρήθηκε έντονα κανένας στην ΕφΣυν ή από την "τάση" που εξέθρευε στα μουλωχτά η εν λόγω εφημερίδα όλα αυτά τα χρόνια. Η Αρμενία κείται μακράν μάλλον. Όσο μακριά όσο και η Κύπρος για τους δεξιούς.
 
Και έτσι μένεις να σχολιάζεις μόνον την επιφάνεια ή τα συνεπακόλουθα μιας προσχεδιασμένης από τον Μάρτιο του 23 διάσπασης, που έχει σαν αιτία και όλα τα πιο πάνω και σαν στόχο να παιχτεί και μία συνεκμετάλλευση του Αιγαίου χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση από την αντιπολίτευση, αφήνοντας τον Κούλη ανενόχλητο για να κάνει εξωτερική πολιτική ΙΧ για το Αιγαίο.
 
Γι αυτό, σε λυπάμαι. Πολύ όμως!
 
Έλα ρε, γίνονται τέτοια πράγματα;; ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να υπάρχει πιό σάπια κάστα δημοσιοκάφρων μαζεμένη σε μία εφημερίδα από την φωνή της CIA εν Ελλάδι-κι ας έχει τόσο σκληρό ανταγωνισμό από Καθημερινή και Συγκρότημα Μαρινάκη.
Εχω σταματήσει ν'αγοράζω εφημερίδες από τότε που πουλήθηκε "το Ποντίκι" στον αρχισυντ΄;ακτη του "Εθνους" επί Σημίτη.
"Το Παρόν" μου άρεσε τις 5-10 φορές που τ'αγόρασα, αλλά δεν πάω μία τον Κουρή για να το αγοράζω, η"Δημοκρατία" κάνει καλή δουλειά απ'ότι βλέπω στα πρωτοσέλιδα της, και μου έχει προκαλέσει εντύπωση η "Εστία" γιατί τον Κοττάκη τον θεωρούσα πολύ πιό γλοιώδη,μάλλον κάποια δουλίτσα χάλασε και την είδε αντιπολίτευση
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ