ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΊΤΙΚΟ ΠΑΖΆΡΙ "ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΏΜΕΝΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΊΤΙΚΟ ΠΑΖΆΡΙ "ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΏΜΕΝΑ 

Όπως και αναμένονταν, η Τουρκία τελικά φαίνεται ότι θα εγκαταλείψει την Δύση εντός του 24, προσδένοντας την οικονομία της με αυτή της Ανατολής υπό την σκεπή των ΒRICS+, ενώ θα είναι, λέει, μέλος του ΝΑΤΟ!
 
Οι θεαματικές δηλώσεις που έγιναν αρχικά στο Πεκίνο στην επίσκεψη Ερντογάν πριν λίγους μήνες φαίνεται ότι συνοδεύτηκαν και από μία συμφωνία κατασκευής 4 πυρηνικών εργοστασίων στην Ανατολική Θράκη κινεζικής τεχνολογίας (παράλληλα και σχεδόν πάνω με το Ρήγμα της Ανατολίας...) και με άλλα γεωπολιτικά ανταλλάγματα στην Αφρική και την Κεντρική Ασία. Ακολούθησε η επιβεβαίωση της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στο cluster BRICS+ (στο * η είδηση του περασμένου Ιουνίου).
 
Αν και η κίνηση αυτή στρέφεται ευθέως κατά του "Ι" των BRICS, την Ινδία και τα δικά της σχέδια να ανταγωνιστεί την Κίνα με εναλλακτικούς "Δρόμους του Μεταξιού " προς την Δύση, ( αυτούς που ανέλαβαν να καθυστέρησαν οι Χούθι στην Υεμένη και η Χαμάς βορειότερα), η επικύρωση αυτής της "μεταγραφής" από την Μόσχα στην σύνοδο των BRICS την άλλη εβδομάδα στο Καζάν είναι βέβαιο ότι θα σηματοδότηση "τεκτονικές μετατοπίσεις" και στις δύο ακτές του Αιγαίου.
 
🔺️Το σύνορο Ανατολής-Δύσης ουσιαστικά μετατοπιζεται μέχρι εκεί που θα φτάνει η ΑΟΖ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και του Καστελόριζου-Κύπρου (που τώρα παζαρεύονται)
 
🔺️Μένουν κυριολεκτικά στον αέρα οι στρατηγικές "συνεκμετάλλευσης" και εγκατάλειψης της Κύπρου του Σημιτικου ΕΛΙΑΝΕΠ, που συνεχίζει να χαράζει την ελληνική εξωτερική πολιτική με τα ερείσματα που έχει στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Αριστερά και τις λοιπές συμμαχικές τους δυνάμεις στην Πουτινική ελληνική δεξιά με πολιτικές του "δώσε τα όλα " στον Εξ Ανατολής μας γείτονα. Όλοι αυτοί ακόμα τρέφουν αυταπάτες ότι οι στρατηγικές προθέσεις της Άγκυρας θα ακυρωθούν αν της τα δώσουμε τώρα όλα ή ότι θα σπεύσει στο πλευρό μας το ξανθό γένος αν γίνει καμία στραβή.
 
Ως εκ τούτου προσδεθείτε, γιατί φαίνεται ότι έρχονται σοβαρές αναταράξεις αφού οι Συμφωνίες Μητσοτάκη-Ερντογάν, που έχουν δρομολογηθεί από το 20 με μυστικές συνομιλίες των διπλωματικών συμβούλων των δύο πρωθυπουργών, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν και σε μια σειρά καραμπόλες και στο εδώ πολιτικό σύστημα μετά και την συνάντηση Γεραπετριτη-Φινταν στην Αθήνα στις 8/11, την επόμενη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Αυτές περιλαμβάνουν:
 
🔺️Την αποχώρηση του Σαμαρά και 6-7 βουλευτών του από την ΝΔ, αφού οι χορηγοί εφοπλιστές του Μεσσήνιου φαίνεται να είναι οι "ριγμένοι" στο παζάρι που προηγήθηκε για το με ποιους θα συνεκμεταλλευτει ο Κοτς και σια από τους απέναντι. Το "εμβληματικο" project του Ελληνικού δεν δείχνει αρκετό για να καλύψει τις φιλοδοξίες τους, οπότε όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσει και η πολυδιασπασμένη δεξιά τον "φυσικό ηγέτη" που της λείπει για να εκφράσει τους γνήσιους Τραμπικούς και Πουτινικούς εν Ελλάδι υπό την ίδια στέγη. 
 
🔺️To κενό στην δεδηλωμένη θα κληθεί να καλύψει το τμήμα του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κανένα ιδεολογικό ή άλλο πρόβλημα σύγκρουσης συμφερόντων στο να βρεθεί ως συγκυβερνήτης του Μητσοτάκη. Η Διαμαντοπούλου σε ρόλο προξενήτρας είναι η πλέον κατάλληλη γι αυτή την δουλειά.
 
🔺️Η επίσπευση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ με την με κάθε τρόπο απομάκρυνση της "τάσης Κασελάκη" σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει την συνέχιση του ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την επιστροφή των 11 της Νέας Αριστεράς! Το όλο σχέδιο απαιτεί μια Αξιωματική που δεν θα φέρει σοβαρές αντιρρήσεις στην υλοποίηση των σχεδιασμών του ΕΛΙΑΝΕΠ. Η έστω την συνέχιση της εσωστρέφειας με ένα Συνέδριο που συνεχώς θα αναβάλλεται για "σοβαρούς εθνικούς λόγους", και μέχρι να αποκατασταθεί κάποια τάξη πραγμάτων στην ανακατανομή των οφιτσίων με τους ανανείψαντες Τσακαλωτικούς και όλους αυτούς που απεχθάνονται τον όρο "Πατριωτική Αριστερά", όσο ο διάβολος τον Κασελάκη (που τόλμησε να τον ξεστομίσει στην αρχή της προεδρικής του θητείας).
Η ενσωμάτωση κάποιων νέων πιθανών θραυσμάτων από το ΠΑΣΟΚ (Καστανιδης, Γερουλανος, Δουκας κλπ), θα δικαιολογήσει τον όρο ΠΣ, σε ότι αυτό πλέον θα σημαίνει στο υφιστάμενο "μαγαζί γωνία" ή σε ένα τελείως νέο σχήμα που θα περιλαμβάνει και τον Κασσελάκη. Περί αυτού γίνεται τώρα ο καυγάς, όχι για το πάπλωμα. 
 
🔺️Έτσι Βουλευτικές εκλογές θα έχουμε πάλι το 27. Μέχρι τότε ποιός ζει ποιος πεθαίνει, λέει, για να θυμάται ότι η Κύπρος ήταν κάπου μακριά...
 
Αυτό το πλάνο του βαθέος κράτους του θείου Σαμ, γνωστό και ως "γραμμή Μπλίνκεν" που επιδόθηκε τον Μάρτιο του 23 στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα πριν τις εδώ εκλογές και τις Προεδρικές στην Τουρκία που έγιναν παράλληλα, κινδυνεύει τώρα μόνο από τον ίδιο αστάθμητο παράγοντα που κινδυνεύουν όλα τα αντίστοιχα σχέδια, και συνοψίζεται στο ακόλουθο πόρισμα της λαϊκής σοφίας:
 
ΤΙ δεν καταλαβαίνεις;; Απλή αριθμητική κουκιών είναι...
 
*
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα από Ξενοδόχωφ............
Για κάποιο λόγο , δεν βλέπω -προς το παρόν- τις ΗΠΑ να στραβώνουν με την στάση της Τουρκίας, ή να της βάζουν κάποια εμπόδια-είτε με τους ρώσσικους στην Ανατολία, είτε με τους κινέζικους πυρηνικούς σταθμούς.Οπότε η "συνεκμετάλλευση" συνεχίζεται κανονικά (το ίδιο είπε και ο Πάιατ πριν 10 μέρες), στην αρχή ως "ήρεμα νερά μέχρι να τα βρείτε", και μετά ως διχοτόμηση, με μεγάλες εδαφικές απώλειες για την Ελλάδα.................


Και μια ακόμα βράβευση , στα πλαίσια της "φιλίας" μας με τον γκείτονα


https://attikanea.info/%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%83-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B7-%CF%87%CF%8E/

Ανώνυμος είπε...

Το ελιαμέπ ζει, αυτό μας οδηγεί. Μέχρι να αφανίσει τον ελληνισμό, θα αποτελεί το ευαγγέλιο του ελλαδισμού. δεν Μια ερώτηση μόνο, επί προσωπικού: κληρονόμησα κάτι χέρσα στην ανατολική Καρυστία. Να ρίξω λεφτά ή θα γειτονεύσω οσονούπω με τίποτα "πράσινα" πυρηνικά;