ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Βέτο Τραμπ στο ν/σ για τις κυρώσεις στην Τουρκία Πηγή: Reporter.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καλά θα κάνει ο Τράμπ αντί να ασκεί βέτο να δώσει χάρη στον εαυτό του και στην οικογένεια του. Γιατί αν δεν το κάνει, θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του και θα ξοδέψει όλη του την περιουσία (δεν είναι και μεγάλη, στην ουσία τσέτουλας είναι) στα δικαστήρια, απολογούμενος για ανυπόστατες κατηγορίες που θα του αποδοθούν από το κατεστημένο, επί ανύπαρκτων εγκλημάτων.Αν και η οικογένεια του τον έχει πουλήσει εδώ και χρόνια. Διότι έρχεται διαπόμπευση και παραδειγματική τιμωρία του Τράμπ , και καλά θα κάνει η να παραιτηθεί , η να αναλάβει ο αντιπρόεδρος του και να του την δώσει αυτός. Αν παραμείνει μέχρι την λήξη της θητείας του, χωρίς να έχει πάρει χάρη, θα τον κατακρεουργήσουν. 


Βέτο άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 740 δισ. δολαρίων. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400.

Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στο Κογκρέσο και θα χρειαστεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία και από τα δύο σώματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το προεδρικό βέτο.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι έθεσε βέτο στον Νόμο Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας επειδή δεν περιλαμβάνει «κρίσιμης σημασίας μέτρα για την εθνική ασφάλεια, περιλαμβάνει διατάξεις που δεν σέβονται τους βετεράνους μας και τη στρατιωτική ιστορία μας και αντικρούει τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να θέσει πρώτη την Αμερική σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Στο μήνυμά του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε τον νόμο «δώρο προς την Κίνα και τη Ρωσία».

Μολονότι τα οκτώ προηγούμενα βέτο που άσκησε ο απερχόμενος πρόεδρος πέρασαν, χάρη στη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά το βέτο θα παρακαμφθεί, λίγες εβδομάδες προτού αποχωρήσει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, υπερψήφισε τον NDAA με ψήφους 84 υπέρ έναντι 13 κατά.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που οι "Τραμπούκοι" σύντομα θα κατεβάσουν το άγαλμα του Τρούμαν και θα ανεβάσουν του Τρούμπαν.

Και ύστερα σου λένε ότι Κάρες, Κέκρωπες και Καδμείοι ανήκουν στην Μυθολογία.

Τώρα με το νέο πολύχρωμο αίμα των εισβολέων πελασγών πολλά θαυμαστά θα δούν τα μάτια μας.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο Τραμπ θα δολοφονηθεί δημόσια όπως ο Κέννεντυ!... Διότι οι ΑΣΣΑΣΙΝΟΙ τον θέλουν για παραδειγματισμό!... Επίσης η στήριξη στην Τουρκία είναι ξεχωριστό σχέδιο, δεν έχει να κάνει με τον Πρόεδρο. Μόνο η Τουρκία μπορεί να αποσταθεροποιήσει την Κίνα, με το Ισλάμ!..

Με εκτίμηση Διαγγελέας

Ανώνυμος είπε...

Κάτι περισσότερο έχεις φίλε Διαγγελέα; Έτσι για να αρχίσουμε να το "φακελλώνουμε" σιγά-σιγά το θέμα.


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Διαγγελέα δεν ξέρω αν θα τον δολοφονήσουν, διότι πλέον τελείωσε από πρόεδρος, αλλά σίγουρα θα τον διαπομπευόσουν προς παραδειγματισμό. Και όπως λέει ο φίλος Ερίωπας πρέπει να αρχίσουμε σιγα-σιγά να το "φακελώνουμε" το θέμα Τουρκία και Κίνα.

ΑΡΡ. είπε...


Αν αι ΗΠΑ παίξουν με την Τουρκία κατά Κίνας η Κίνα θα παίξει με το Ιράν και τον αντιτουρκικό μεσογειακό άξονα. Δεν είναι τόσο απλό το γεωπολιτικό παίγνιο. Εξάλλου το Ισλάμ είναι πολυδιασπασμένο. Το δε ευρωϊσλάμ σύντομα θ' ανακαλύψει τις ελευθερίες πολιτικής εκφράσεως και διαφοροποιήσεως που δίνει η απόστασι και ο συγκριτισμός μακράν του ορθοδόξων ιστορικών του χαλιφάτων. Η Τουρκία έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και βρώμικο γενοκτονικό παρελθόν, δύσκολα θα κατορθώσει να ενώσει το Ισλάμ. Προσέτι η καταιγιστική τεχνολογική εξέλιξις διαμορφώνει συνεχώς αχαρτογράφητα και αδιάγνωστα πεδία επιλογών και συμμαχιών.
Ίδωμεν.