ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΤΟΥ ΚΑΊΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ! ( χρονογράφημα ).

Πρέπει να ήταν τέλος της άνοιξης του 92. Δεν υπήρχαν τότε μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού και την κάναμε τριήμερη κοπάνα μετά ΣΚ στην Καστοριά. Υπέροχη αυτή την εποχή η λίμνη. 
 
Την επόμενη το πρωί στο πρωινό του ξενοδοχείου, ήταν η σειρά του πατέρα μου να ταΐσει τον τρίχρονο τότε γιό του, τον Λυκ. Ανένδοτος ο μπαγάσας, δεν ήθελα να αγγίξω τίποτα! Έκλαιγα γοερά όσο εκείνος προσπαθούσε να δει στα κλεφτά τι έπαιζε στο πρωινό δελτίο ειδήσεων με τον πρώτο του καφέ. Τον του ξετσιμπλιάσματος.
 
-Γιατί κλαις βρε Λυκ, με ρωτάει;;
-Για το πακέτο Ντελόρ! Του απαντάω κοφτά, ρουφώντας το μυξοκλάμα μου αποφασιστικά. .
-Και τι είναι αυτό το πακέτο;; Με ρωτάει ως πονηρός μπαμπάς για να καταλάβει τι κατάλαβα από την σχετική είδηση που ήταν το κεντρικό θέμα και εκείνης της ημέρας στην ανοιχτή ΤV. Μπορεί και να την έλεγε τότε μια γνωστή φίλη της μαμάς , θα σας γελάσω... 
 
-Είναι ένα κουτί που, όποιος το παίρνει του καίγεται το σπίτι, του λέω ο αλητάμπουρας!
 
Ένας στο δίπλα τραπέζι έπεσε από την καρέκλα, της κυρίας στο απέναντι πρέπει να της έφυγαν και τσισα μαζί με τον καφέ από την μύτη, κάποιος χειροκρόταγε ενθουσιασμένος ο δίσκος έφυγε από τα χέρια του γκαρσονιού, ένας χαμός γενικώς που θύμιζε κάτι από συνδιάσκεψη Eurogroup με ανήλικα νηπιαγωγείου στον ακάλυπτο.
 
Πέρασαν τα χρόνια, πήραμε πακέτο Ντελόρ, ΚΠΣ και ΕΣΠΑ, μετά καπάκι τρία μνημόνια να χωνέψουμε τα προηγούμενα, εγώ ενηλικιώθηκα  και φτάσαμε αισίως στο 2021. Έγκλειστοι και ενήλικοι πλέον όλοι, φτάσαμε, λέει στην περίοδο που μαζί με τα ΕΣΠΑ και τα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής παίζουν και κάτι νέα πακέτα, Ταμείο Σταθερότητας λέει, κορονοϊοπακετα. Μην φαντάζεστε όμως τίποτα εξαιρετικό επί του κορονοιου ή για τα ΕΣΥ. Για ψηφιακή σύγκλιση και κάτι Πρασσειν άλογα η στόχευση τους στα χαρτιά. 
 
Ευρωομόλογο δεν είχε για να το φτιάξουν το κορονοϊοπακετο γιατί είναι κομμουνισμένο, του σατανά ένα πράγμα, σαν τον ιό, αυτό είναι σιγουράκι.
Από αυτό, 32δισ για μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Ένα μέρος που θα γράφεται στα χρέη, λέει, μετά μνημονίων προσεχώς, αλλά εμπροσθοβαρώς. Και ένα αλλο, άνευ μνημονίου, αφού όμως πάρεις τα προηγούμενα. 19δισ τα με-άνευ, 13 τα με μπόλικο τζατζίκι για το κλίσμα.
Και τι λένε ότι θα τα κάνουν όλα αυτά, εκτός από λάδι για το καντήλι τα Ψυχοσαββατα υπέρ των κορόιδων που τους ψήφισαν, θεός σ'χωρέστους;;
 
Για να ρεφάρουμε λίγες από τις χασούρες ένεκα ο εγκλεισμός για τον ιό, λέει ο μη γνωρίζων.
Δεν ξέρει ο εν λόγω ότι ο πραγματικός στόχος είναι άλλος :Να έχουν χρήμα αεράτο τα funds και οι Τράπεζες από τα παράγωγα των νέων δανείων της ΕΕ, αυτά που κάνει τώρα για να φτιάχνουν το συνολικό κορονοϊοπακετο των 750δισ. Άκρως χρειαζούμενα τα έτσι παραχθεντα δεκαπλάσια και βάλε τοξικά παραπροϊόντα. Με αυτά τα 7-8τρισ γκρι νέα ευρώπουλα, θα έρθουν να ψωνίσουν τζάμπα κάτι χρεοκοπημένα ξενοδοχεία εδώ πιο κάτω. Και τα ρέστα, για να τα έχουν καβαντζα για να ψωνίζουν και τα πάγια των νεοχρεοκοπημένων από την κρίση του κορονοϊου και όσο κοινωνικό κράτος περισέψει. 
 
-"Όποιος το παίρνει, του καίγεται το σπίτι" αντήχησε στα αφτιά μου μια φωνή τρίχρονου από το παρελθόν, που φαίνεται ότι ήξερε πάντα πάρα πολλά για το πως παίζεται το τόπι.
 
Α ντε τώρα να βρεις τρόπο εσύ αυτό να μην καεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: