ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για τα NH-90 - Παραλαμβάνονται και τα υπόλοιπα 6 ελικόπτερα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μπράβο. Εξαιρετικά νέα. Να τα παρκάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα, να μαζεύουν σκόνη παρέα. Πρέπει να υπογραφεί και η Fos και να δούμε λίγο τι γίνεται με τα πληρώματα. Θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία για τον καταλογισμό ποσών σε βάρος των υπαιτίων στην περίπτωση που προκλήθηκε ζημία του Δημοσίου από πράξεις και παραλείψεις υπηρεσιακών οργάνων οποιασδήποτε ιδιότητας και βαθμού σχετικά με την άρνηση παραλαβής τους, που συνεπαγόταν καταβολή φυλάκτρων κλπ. Διότι η μη παραλαβή ήταν εσκεμμένη. Και δεν έχει σχέση με το υπουργείο άμυνας. Όποιος την προκάλεσε, να επιβαρυνθεί αυτός ο ίδιος και όχι οι φορολογούμενοι.Όταν πάρουμε πρέφα το ΚΩΠ (Κόστος Ώρας Πτήσης), θα έχουν την τύχη των υπολοίπων πανάκριβων συστημάτων. Βασιλιάδες των υποστέγων ή της πίστας.

Έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σήριαλ με τα ελικόπτερα NH-90 της Αεροπορίας Στρατού.  

Σήμερα όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) υπεγράφη η 6η Τροποποίηση της Σύμβασης Υπ’ αριθμ.: 034Α/03, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την παραλαβή των τελευταίων έξι ελικοπτέρων NH90.

Την τροποποίηση υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Θεόδωρος Λάγιος και από πλευράς της NH Industries οι Ernst Heckert και Isabel Humby.

Υπενθυμίζεται ότι το 2003 η Ελλάδα υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 20 ελικοπτέρων ΝΗ 90 (16 μεταφορικά, 4 ειδικών αποστολών και 4 υγειονομικές συλλογές μετατροπής ελικοπτέρων σε υγειονομικά), έναντι περίπου 660 εκατομμυρίων ευρώ, όμως μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί μόνο τα 14 ελικόπτερα.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: