ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
 
✔️«Οι επαναστάσεις, μεσιέ, δε γίνονται με μοιρογνωμόνιο, γίνονται με όνειρα, με την εκρηκτική απελευθέρωση του έρωτα και την αποδιοργάνωση της τάξης. Είναι ένα προσωπικό μονοπάτι απεξάρτησης. Πουθενά δεν υπάρχει τάξη στο σύμπαν, γιατί τάξη σημαίνει ορισμένο μέγεθος, χώρο, και χρόνο, στασιμότητα, έννοιες ανύπαρκτες για το σύμπαν»
 
(Έγραψε ο Χρόνης Μίσσιος τον προηγούμενο αιώνα, συνοψίζοντας μέσα σε λίγες αράδες όλα όσα ανακάλυψε και η Φυσική μέσα στον 20ο.)
 
✔️Αχαρτογράφητα τα νερά του νέου αιώνα που διαφαίνεται straight ahead με το τέλος της προηγούμενης παγκόσμιοποίησης, της "τάξης πραγμάτων" της και όσων θεωρήσαμε ως σταθερά και αναλλοίωτα με αυτήν.
 
Πολλοί αυτά τα φοβούνται, ξεβολεύονται, τα τρέμουν. Αλλά αυτού του είδους ο φόβος τους κάνει και διαχειρίσιμους μέσα από τις καλά υπολογισμένες με μοιρογνωμόνια και τελείως αναμενόμενες αντιδράσεις τους.
 
✔️Δεν είμαι ανάμεσα τους, θέλω να λέω. Μεγάλωσα πλέον για να μπορώ να, αρνούμαι να ακολουθήσω σημαδεμένες πορείες. Απεξαρτημένος, λέω, από κάθε τέτοιο χάρτη με τα καθορισμένα του όρια μέσα στον χρόνο.Η χαρτογράφηση προϋποθέτει κάποιον να έχει κάνει ήδη το ίδιο ταξίδι πριν. Kαι δεν είναι λίγες οι φορές που έτσι, ορίζοντας διαδρομές και λιμάνια "για ασφάλεια", προσδιορίστηκαν και οι πορείες όσων τις ακολούθησαν. Τίποτε το επαναστατικό μέσα σε αυτό, μια βαρετή και ανιαρή στασιμότητα, σαν αυτή που έλεγε σε εκείνον τον μεσιέ ο Μισσιος.
 
✔️Προτιμώ να κοιτάζω άφοβα όπου εγώ θέλω προς αυτό το άγνωστο straight ahead. Και που και που, και σε μια πυξίδα. 
 
Λέω ότι ίσως έτσι δεν θα χαθεί η ανθρωπιά μου μέσα σε κάποιο μέτρημα μιας κανονικότητας, από αυτές τις μετρήσεις που ψάχνουν απεγνωσμένα μια προδιαγεγραμμένη αφύσικη τάξη και κάποιο politically correct για να βολευτούν κάπου ανέραστα.
 
Τέλος σκόρπιων σκέψεων, μπορεί τώρα να εισέλθει ο Ιούλιος. As scheduled.

5 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Gεννηθείς ο Έλλην βρίσκεται αιχμάλωτος και ανδρωθείς σ’ ένα κράτος ξένο, μια γη ψεύτικη κι ένα ήλιο χρωματιστό. Θεός και διάβολος θέλουν ηράκλειο πνίξιμο από κούνια όπως εκείνα τα μυθικά φίδια της Ήρας. Σε θέλουν δεδομένο, δηλαδή από χέρι ηττημένο, προβατοποιημένο κα εργαλειοποιημένο.

(Ωδάρχης)

IRIS είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΜΟΥ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΑΚΡΙΒΩΣ".ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ.

Μμ. είπε...




Επανάστασις χαρτογραφημένη, στην ουσία, είναι αντικατάστασις, η αχαρτογράφητος, αναρχία, η νομοθετούσα, πολιτική εξυγίανσις-¨νεοδομή¨ όπως κυριολεκτικώς η λέξις σημαίνει.

Δια τους νεοφοβικούς πάντως συνιστάται ένα προφητικόν δισκίον ¨Παϊσιος¨
μετά την πρωινήν έγερσιν κι ένα ¨Μαρξ¨ προ της βραδινής κατακλίσεως.
Όσον για τον έρωτα αυτός και κινεί και ανατρέπει αδιακρίτως τα πάντα.

Υ.Γ.
Συγχαρητήρια για το άρθρο. Όντως ¨επανασταστικό¨ και όχι ¨αντικαταστατικό.¨



Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ
Το θεμα που εχει το (Ελληνικο) υβριδιο ειναι να μην παει αδιαβαστος διοτι ειναι η περιοδος των εξετασεων και εχει εξεταστικη εκει πανω

ΑΡΡ. είπε...



ΑΝ.

Όντως. Όπου αι εξετάσεις στα πολιτικά αποκλειστικώς.
(Η θρησκευτική αντιγραφή απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρότατα.)