ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Να δεις τελικά που θα πει και το "πράκτορες της ξαπλώστρας..."

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

QUIZ
 
Ποιες από τις πιο κάτω υποθέσεις που ερευνούσε ο δημοσιογράφος Κουκάκης θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένες μυστικές υπηρεσίες και βάλανε τον Κοντολεντα να τον παρακολουθεί με το predator , που όμως δεν το αγόρασε, λέει, το κράτος, αλλά κάποιοι ιδιώτες γι αυτήν την δουλειά;;
 
🔸Τη δικαστική εξέλιξη του σκανδάλου Τράπεζας Πειραιώς – Λογοθέτη.
 
🔸Υποθέσεις αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων προσώπων που κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρήματος και τα οποία ανέκτησαν τα χρήματα του στη βάση του άρθρου 15 του Ν. 4637/2019. Ο εν λόγω νόμος προέβλεψε πως η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος, δεν μπορεί να παρατείνεται πέραν των 18 μηνών, με το σκεπτικό ότι το ίδιο χρονικό όριο ισχύει και για την προσωποκράτηση, όταν διαπράττονται άλλα εγκλήματα.
 
🔸Υποθέσεις πλαστών – εικονικών τιμολογίων και μεγάλης φοροκλοπής για τις οποίες πάγωσε η εισαγγελική δίωξη λόγω του άρθρου 32 του Ν.4745/2020. Η διάταξη αυτή προέβλεψε πως σταματά η αυτεπάγγελτη δίωξη των εγκλημάτων φοροδιαφυγής, μέχρι την οριστική έκδοση της πράξης επιβολής προστίμου από την ΑΑΔΕ ή μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης των Διοικητικών Δικαστηρίων.
 
🔸Υποθέσεις δαπανών των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης που χαρακτηρίστηκαν απόρρητες στη βάση των Νόμων 4662/2020, 4674/2020 και 4686/2020. Αυτές αφορούσαν απόρρητες δαπάνες για το προσφυγικό, δαπάνες που σχετίζονται με την εκτέλεση έργων ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων και άλλες δαπάνες.
 
🔸 Θέματα σχετικά με τις αμυντικές συμβάσεις και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τις αλλαγές που επέφερε το άρθρο 168 του Ν. 4782/2021 σε αυτές. Με τη διάταξη αυτή η κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση των όρων περί εγγυήσεων στις αμυντικές συμβάσεις. Προχώρησε στη μείωση του ανώτατου ορίου εγγύησης συμμετοχής από το 5% σε 2%, στη μείωση του ανώτατου ορίου εγγύησης καλής εκτέλεσης σε 5% από 10%, αλλά και στην κατάργηση της απαίτησης εγγύησης συμμετοχής στις συμφωνίες-πλαίσιο και στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης.
 
🔸Υποθέσεις ξένων επενδυτών που απέκτησαν ξενοδοχεία στην Ελλάδα και ενισχύθηκαν από τον αναπτυξιακό νόμο. Οι εν λόγων επενδυτές είτε είχαν κατηγορηθεί για εμπόριο όπλων ή για δωροδοκίες ξένων αξιωματούχων σε περιπτώσεις εμπορίου διαμαντιών.
 
🔸Υποθέσεις που σχετίζονταν με πολιτικά πρόσωπα που παραβίαζαν συστηματικά τις διατάξεις του Ν. 4622/2019 για το επιτελικό κράτος.
 
🔸Υποθέσεις σχετικές με συναλλαγές Ελλήνων πραγματικών δικαιούχων offshore εξωτερικού οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες που έχουν αποκαλύψει ομάδες ερευνητών δημοσιογράφων. Οι εταιρείες αυτές συνδέονται με αποστολές μεγάλων εμβασμάτων στο εξωτερικό.
 
🔸Υποθέσεις που σχετίζονται με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 
🔸Την δικαστική εξέλιξη της διαμάχης μεταξύ ΔΕΠΑ και ELFE και τη δικαστική διαμάχη των εργαζομένων στα λιμάσματα με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
 
🔸Υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος μέσω συνεταιριστικών τραπεζών.
 
🔸Την διακρατική συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 
Oεο!
 
Google search και κοινός νους. Ενίοτε και "follow the money" ΕΔΩ...ναι ξέρω είμαι ανελέητος αλήτης.! χα χα χα
 
Εν τω μεταξύ, ο ερασιτεχνικός των αρίστων πάει σύννεφο. Τι είναι αυτοί οι σκιτζηδες βρε;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: