ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Πως θα κλείσει το κενό που θα προκύψει απ' την αναβάθμιση των meko;; Μήπως με τις S;; Τι θα αντιπαρατάξουμε απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Χθες το βράδυ γεωτρύπανο ξεκίνησε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κύριε Κτενά δεν υπάρχει προγραμματισμός. Θυμάμαι που διαβάζαμε τα αμυντικά άρθρα από όλα τα αμυντικά site και όλοι έγραφαν το ίδιο. Όλοι έγραφαν πως το ΠΝ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναβαθμίσει τον MEKO, χωρίς να έχει έρθει η ενδιάμεση λύση, είτε αυτή ήταν οι M είτε οι type 23 κλπ. 

Αφού δεν προχώρησαν αυτές οι επιλογές, μετά όλοι έγραφαν ότι το ΠΝ προσανατολίζεται στην ναυπήγηση νέων κορβετών που θα ναυπηγηθούν πιο γρήγορα απ' τις φρεγάτες. Μετά από 2+ χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν να καθυστερούν το ΠΝ, είτε διακινώντας από πάνω προς τα κάτω, πως δεν υπάρχουν λεφτά για νέες κορβέτες και θα γίνει αναβάθμιση μόνο των meko ή το αντίστροφο. Για ένα διάστημα μάλιστα φαινόταν το ΠΝ να διακινεί πως δεν θεωρεί συμφέρουσα την αναβάθμιση των meko.

 Οι ίδιοι άνθρωποι που έβαλαν όλες τις ανάγκες σε ένα τσουβάλι (ναυπηγεία, φρεγάτες, κορβέτες, αναβάθμιση meko, βιομηχανικό έργο) αντί να χωρίσουν τις απαιτήσεις, τις έκαναν ένα κόμπο όλες μαζί και έχουμε φτάσει μια μέρα πριν μπει ο Αύγουστος του 22 και δεν έχει πέσει υπογραφή για κορβέτες. Και ρωτάω εγώ...Πως θα μπορέσει το ΠΝ να αποχωριστεί για 2-3 χρόνια δύο με τρεις MEKO σχεδόν ταυτόχρονα; Πως θα κλείσει το κενό που θα προκύψει απ' την αναβάθμιση των meko;; Μήπως με τις S;; Τι θα αντιπαρατάξουμε απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Χθες το βράδυ γεωτρύπανο ξεκίνησε.

Μπορεί και αυτή τη φορά οι στρατιώτες να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη για 1 μήνα και βάλε. Όλα αυτά που αναφέρατε έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Κάθε φορά οι προμήθειες επηρεάζονται από εγχώριους κύκλους επιχειρηματικών συμφερόντων. Άκρως καταστροφικό και αντιδημοκρατικό.

Εδώ στα άλλα πολιτεύματα πάλι ο λαός πολεμάει, πόσο μάλλον στη δημοκρατία. Οι επιλογές θα έπρεπε να γίνονται από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο. Εμείς θα στελεχώσουμε τα όπλα, όχι διάφοροι "επιχειρηματίες" που θα έχουν πάρει το αεροπλάνο τους και θα βρεθούν στην Ελβετία,Αγγλία, Γαλλία, Αμερική, Γερμανία κλπ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: