ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (16)


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (16) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1) Βίος βραχύς και φαινομενικά μάταιος! Γι αυτό, κατά μέγα μέρος, αφημένος εις τας βιαίας και παραδόξους μεταβολάς και ανατροπάς της τύχης.    

 2) Αλλά εξ επιφοιτήσεως σοφός κι εσύ, ειπέ το αληθές τώρα και εις εμέ τον άσχετον.  Ίνα καιγώ ως εξετασθησόμενος μεταθνητός δυνηθώ λαβείν τον προς τα άνω προσήκοντα βαθμόν ουρανίας προβιβάσεως.

3) Ό,τι αξιόλογον αποκομίζομε απ’ τον θνητό μας βίο είναι προφανώς ο βαθμός κτηθείσης σοφίας- ικανότητος προς ορθήν διάκρισι του όντως ορθού και αληθούς έναντι του ψευδούς και κακού.  και η αφομοίωσις με το πρώτον δι’ εναρέτων πράξεων.  

4) Σοφία λοπόν το μόνον χρησιμότατον απόκτημα και εφόδιον, η ολυμπία πυξίς δια το μεταφυσικόν της δρομολόγιον της ψυχής εις αναζήτησιν της φωτεινής πηγής του αγαθού και έναντι των ουρανίων δοκιμασιών, προσβολών και παγίδων που την αναμένουν.   

5) ¨Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι¨  αποφαίνονται πάντως κάποιοι λαοκόλακες ειδικοί. Η αγία αφασία; Επειδή πιο πτωχοί και τεμπέληδες στην σκέψι απ’ τους φιλόθρησκους δεν υπάρχουν. Άντε και εις ανώτερα ειπείν; Εγκεφαλικά νεκροί  ή διπλωματούχοι πιστοποημένοι άγιοι;  

4) Παγκιναιδισμός και ψηφοπαγίδες, ιδού η πανδημία της νέας εποχής. Η νέα μόδα του εμετικά νοσηρού δεν έχει θεό ¨με τα καλά του¨, δεν έχει κάν μήτε μάνα και πατέρα.  Μόνο παιδοφιλοπατέρες και απαιδομητέρες. Και παρελάσεις των Σαρδόνεια υπερηφάνων ψυχικά νεκρών δια το κτηνώδη Στοκχόλμειο εξουσιαστικό βιασμό τους.

5) Ave, δημοκρατία  του πρωκτού. ¨Γάμα με, πασά μ’, παπά μ’,  ν’ αγιάσω!¨ Και ο μητροπολίτης συμπαίζων με τα νεύρα του προλεταριάτου.  Σατανικοί εναντίον κρυπτοσατανικών. Χμ! Γιατί ο εμφύλιος έχει άλλη χάρι.

6) Με εξ ελληνικών αντιγραφή περάσατε τας εξετάσεις του πολιτισμού, νεοκανίβαλοι. Αλλά το άγριο αίμα και το κάρμα σας πάντα θα σας τραβά πίσω.


7) Δια το ¨ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος¨  εσείς βάλατε την ελληνική λεία σας σε περίβλεπτα μουσεία και σεβάσμιους ναούς. Ωραία. Έξεστιν όθεν υμίν τους Έλληνας βιάζειν, κλέπτειν, παραποιείν, συκοφαντείν και γενοκτονείν ασύστολα. Αλλά το ψέμα και η απάτη σας θα γεννοβολά πάντα χίμαιρες και εφιάλτες. Βρικόλακες.

8) Από τ’ αμύθητα σκυλεύματα του αποθανόντος θεού επλάσθησαν όλα τα πάμπλουτα ιερατεία και θρησκεύματα. Έτσι ευρέθημεν και ημείς από μεν θρησκείαν πλήρεις, από θεούς δε ελλιπείς. Από θεών, ημιθέων και ηρώων, Διονύσου, Ηρακλέους πανάρχαια τέκνα κι αναθρέμματα,  ¨Ιωακείμ και Άννας¨ προπατορικά εξώγαμα.  

9) Ο θεός γέγονε Χαλδοεβραίος και οι γύφτοι Μακεδόνες. Τόση γερμανοζήλεια και Ουνοξεφτίλα. Εφηύραν κι ένα θέανθρωπο, που δυστυχώς το τερμάτισε. Θρησκευτικό σπόγγο εκδικητικής αποσβέσεως παντός ίχνους ελληνικού πολιτισμού, σοφίας και μνήμης.

10) Συνελόντες ειπείν, μας βλέπουν και μας φτύνουν επισήμως και οι επτά ουρανοί! Φαίνεται ότι ο θεός δεν δίδει μυαλό πάντα, αφαιρεί κιόλας. Δωρεάν προσφέρεται η ζωή αλλά συντηρείται πολύ ακριβά. Τέλος πάντων.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
11) Πολιτισμός σημαίνει, για όλους ανεξαιρέτως, ελευθέρα παιδεία και πρόσβασι εις την επιστημονική αλήθεια και γνώσι που καταξιώνει θεούς και ανθρώπους.  Μόνο που αυτό μόνο επί ηγεμονίας Ελλήνων επί γης εφηρμόσθη.  Έτσι; Εξ ού και αυτή η καθολική αναγνώρισις, η ασύγκριτος ιστορική λάμψι του ελληνικού πολιτισμού και ονόματος.

12) Βαρβαρότης πάλιν είναι η, δια πονηρούς εξουσιαστικούς λόγους και σκοπούς, εσκεμμένη απόκρυψι, χειραγώγησι και ιδιοποίησι της γνώσεως.  (Όσο πιο πτωχοί τω πνεύματι οι υπήκοοι τόσο πιο έμφοβοι, δουλικοί και ευχειράγωγοι.)

13)Εξ ού και ο θρησκευτικός ολοκληρωτισμός ήτοι γνώσι περιτετμημένη, απλοϊκή και ελεγχομένη, ακίνδυνος άρα για την τυραννική εξουσία, επικίνδυνος όμως για την ελευθερία. Θρησκεία ως συνεξουσία,  ένα βάρβαρο κακέκτυπο,  υποκατάστατο της σοφίας, προδότης και εχθρός του ανθρώπου, την θείας του αποστολής και εξυψώσεως.

14) Γι αυτό και μετά την πτώσι και καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού, θρησκεία και πολιτισμός κατέστησαν έννοιες ασυμβίβαστες. Μέχρι γαρ τότε αι θρησκείαι ήταν εκλαϊκευμένη μυθοπαραβολική επιστημονική γνώσι, φυτώρια φωτεινών συνειδήσεων, ελευθέρων πνευμάτων και εξόχων προσωπικοτήτων.

15) Μέχρι τότε. Οι μετέπειτα διάδοχοί των όμως, αι ολοκληρωτικαί αβρααμικαί θρησκείαι, απέβησαν η μάστιγξ το θεού, η μεγάλη φωτοσβεστική σχολή τυράννων και εθελοδούλων. Ούτω πως ο κόσμος έχασε την φυσική αγνότητά του και αι ουράνιαι γέφυραι κατέπεσαν.

16) Γιατί όπως αι της αποπλανήσεως μιαραί θωπείαι, το ίδιο αυτό ασελγεί και η αποχαυνωτική θρησκευτική τελετουργία και τυπολατρία εις το άυλον σώμα της ψυχής. Δουλικαί στάσεις και ασπασμοί, επικύψεις, χειροφιλήματα και εξευτελιστικά προσκυνήματα αποτυπούνται και διαμορφώνουν και το ψυχικό σώμα.      

17) Αλλά πεθαίνουν μήπως, εκπίπτουν ποτέ οι αληθινοί των ιδεών θεοί; Όχι φυσικά. Καταυγάζουν αιωνίως και εκπέμπουν από τον Μέγα αιθέρα τον ουράνιον οίστρον, την αγνήν πνευματικήν λαμπρότητα, τον χρυσούν έρωτα της αθανασίας, πέραν πάσης ανθρώπινης ματαιοδοξίας και ματαιοπονίας.

18)) Δια το ¨αεί κτάσθαι¨ λοιπόν οι αιώνιοι Έλληνες ελεύθερον πνεύμα ως και αίμα, απέβησαν οι διαχρονικοί ευεργέται, δωρηταί και αιμοδόται, πολιτισμικοί και κυριολεκτικοί, της ανθρωπότητος.

19) Εν αντιθέσει οι πολέμιοί των, δια το στείρους και ολιγοψύχους είναι, ως βάρβαροι  κατεδαφισταί ανεδείχθησαν μόνο , ως γενοκτόνοι και στυγνοί θησαυρισταί, τοκογλύφοι, παραποιηταί και σφετερισταί αμετανόητοι.

20) ¨Δεινόν¨ όθεν ¨ προς τα ελληνικά κέντρα λακτίζειν.¨  Το αγαθόν πεύμα πάντα θα νικά. Οι ελληνόφρονες θα κοιτάζουν πάντα ψηλά, στην πληθυντική ιδέα του θεού των προγόνων.  και όχι κάτω βαρβαριστί, στα νεκρόφιλα ενός θεού που απελπισμένα ζητά κρεμασθήναι  στους ώμους του πρώτου τυχόντος ανίδεου φανατικού για να υπάρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: