ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ . ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΑΜΥΝΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για να πούμε πάλι κάποια πράγματα. Τον Ιούλιο του 22 μας γράφανε ΕΔΩ : «Και σε αντίθεση με κάποιους “έξυπνους” που προωθούσαν το ανύπαρκτο «One Shot One Kill” ο ASTER 30 δεν ξαναγυρίζει στο πλοίο για να απονηωθεί προς νέα αναχαίτιση… Αντίθετα, για 100% χρειάζεται σίγουρα διπλή εκτόξευση εναντίον κάθε στόχου.».

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ΕΔΩ μας λέγανε one shot one kill,  

Θα σηκωθούν εκατοντάδες akinci, tb2 και anca με som j, βόμβες ανεμοπορίας κλπ. θα σου αφήνουν ότι έχουν και δεν έχουν, θα ακολουθεί η αεροπορία, θα φεύγουν οι αντιπλοικοί απ τα παράλια, θα γίνεται χαμός με τα μη επανδρωμένα επιφανείας και νομίζουν ότι υπάρχει πλοίο που πληρεί τέτοια χαρακτηριστικά για να μπορεί να αντέξει τέτοιες επιθέσεις κορεσμού. Και για να μην ξεχνάμε τα μη επανδρωμένα σε μισή με μία ώρα θα έχουν σηκωθεί για ένα δεύτερο πέρασμα. Τι φόρτος θα έχει μείνει στις φρεγάτες με τους 128 camm er/ essm; Τίποτα.

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αυτό δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Ίσως επειδή αυτό θα απαιτήσει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Ο ρόλος των FDI ή των Arleigh Berk ή των Sigma δεν είναι να κάνουν τον τερματοφύλακα. Ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν την ενδοχώρα από βαλλιστικούς πυραύλους, να δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας για τους αεροπόρους και να δεσμεύουν περιοχές. Κανένα πλοίο δεν θα μπορεί να ρίξει όλο τον φόρτο και να γυρίσει στον ναύσταθμο σε μισή ώρα για να γεμίσει. Άρα, το θέμα το αντιμετωπίζουμε λάθος.

Τι χρειαζόμαστε; Βαλλιστικούς πυραύλους (lora για παράδειγμα), atacms των 300km, prsm των 500 km, επιπλέον scalp eg, jassm er για τα f16, erieye, sniper + talios pod. Με αυτά επιφέρεις ισοδύναμο πλήγμα και δεν κρατάς άμυνα. Τους καταστρέφεις ναυστάθμους, διοικητικά κέντρα, βιομηχανία, πανεπιστήμια, υποδομές και ο πόλεμος σταματά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , έχεις δίκιο αλλά δεν νομίζω ότι προετοιμαζόμαστε για επίθεση εδώ και πολλά χρόνια . Μόνο αν ξέρει ο απέναντι ότι θα γίνει γης μαδιάμ η επικράτεια του θα συγκρατηθεί . Και για πλήρη αποτροπή δεν συζητάμε για 20-30 βαλλιστικούς αλλά για πάνω από 1000δα , με δεδομένο ότι κάποιοι θα αναχαιτιστούν και κάποιοι θα αποτύχουν καθώς και κάποιοι θα πρέπει να πάνε 2-3 μαζεμένοι σε κάποιο σημείο αξίας , Όπως και αρκετούς παραπλάνησης (decoys) για εξάντληση των αποθεμάτων βλημάτων S400 . Δυστυχώς είναι αστείο η κυβέρνηση και αξιωματικοί να είναι ευχαριστημένοι και με 5-6 drone που αποκτήσαμε , ενώ κανονικά έπρεπε να ξεπερνάμε τώρα την 300αρα για αρχή και χωρίς να έχουμε drone kamikaze .Το ότι δεν επενδύουν σε εγχώρια παραγωγή στα drones με τόσες στρατιωτικές και πολιτικές εφαρμογές είναι εγκληματικό . Με τα δις που έχουν τα λαμόγια μας έξω ξεπερνούσαμε Αμερικανούς-Ισραηλινούς αν επενδυθούν εδώ .

kakos04