ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Όποιος υποτιμά τον αντίπαλο την "πληρώνει". Συνήθως την τρώει στον κώλο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Λοιπόν....26 παραβιάσεις, 9 παραβάσεις και 8 εμπλοκές, από 16 F-16 έκαναν χθές τα μεμέτια και με 20% διαθεσιμότητες που γράφεται, σηκώσανε περίπου τα μισά από τα διαθέσιμα. Αλήθεια Uav είχαμε ή ακόμα κάνουν κύκλους;;

Αυτό να γίνει μάθημα σε αυτούς που υποτιμάνε τον αντίπαλο. Όποιος υποτιμά τον αντίπαλο την "πληρώνει". Συνήθως την τρώει στον κώλο. Το αυτό ισχύει και για τους Τζώνηδες.

«Αδηλα γαρ τα των πολέμων… πολλάκις τε το έλασσον πλήθος δεδιός άμεινον ημύνατο τους πλέονας διά το καταφρονούντας απαρασκεύους γενέσθαι» Αθάνατος Θουκυδίδης.

Μετάφραση = η εξέλιξη του πολέμου δεν μπορεί να προβλεφθεί… συχνά μια μικρότερη δύναμη, που από φόβο γίνεται πιο προσεκτική, καλύτερα αμύνεται έναντι μεγαλύτερου αριθμού εχθρών που πιάνονται απροετοίμαστοι γιατί περιφρονούν τον αντίπαλο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε, ξέρω ότι σας καίει το θέμα των πολεμικών πλοίων, και σας στέλνω ένα σχετικό άρθρο

Ανώνυμος είπε...

http://www.press-gr.com/2022/07/blog-post_251.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αν το Π.Ν θέλει να δώσει βάρος στο ASW τότε η GOWIND είναι καλλίτερη επιλογή.Αν θέλει πλοίο γενικής χρήσης με καλές αντιεροπορικες δυνατότητες η DOHA υπερέχουν.Βέβαια και οι πολιτικοί παράγοντες θα παίξουν το δικό τους ρόλο. Όλα τα πλοία που προσφέρονται είναι καλά.

Η απόφαση για τις κορβέτες θα παρθεί στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Οι κορβέτες (όποιες κι αν είναι) πρέπει να είναι τουλάχιστον 4. Ούτε 3+1, ούτε 2+2. Τέσσερις.