ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ.

🔸Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η Σαουδική Αραβία,ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου εισήγαγε 647.000 τόνους (48.000 βαρέλια την ημέρα) μαζούτ από τη Ρωσία μέσω ρωσικών και εσθονικών λιμανιών (via Αίγυπτος) τον Απρίλιο-Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Ποσότητα αυξημένη κατά 320.000 τόνους από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το πετρέλαιο αυτό, διατίθεται από την Ρωσία στις Ασιατικές και Αφρικανικές αγορές με έκπτωση 20-40% (στην Ινδία έφτασε και το 70%). Αρκεί να πληρώνεται σε ρούβλια ή άλλο νόμισμα σε τράπεζα εντός της Ρωσίας λέει.
 
🔸Η Σαουδική Αραβία το χρησιμοποιεί, λέει, το ρωσικό για να ρίξει το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής της, που ξαφνικά διπλασιάστηκε . Πείναγαν και τα παιδάκια της...
 
🔸 Παρά την πίεση Μπάιντεν, η Σαουδάραβες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αυξήσουν την παραγωγή τους για να πέσει η διεθνής τιμή του, όπως παλιά. "Δεν βγαίνω", σου λέει.
 
🔸Η Αίγυπτος, ως κόμβος μεταφόρτωσης ρωσικού και σαυδαραυικού πετρελαίου, τα κάνει κοκτέιλ και τα πουλάει παντού σε τιμές Bloody Mary. 
 
🔸 Μετά από αυτά, τι μένει θαρρείς;; Η εξαγωγή άμμου από την Ρωσία στις χώρες του Μαγκρέμπ και παγωμένου πάγου στους Ινουίτ της Αλάσκας, προσφορά μαζί με ένα ψυγείο ενεργειακής κλάσης Α5+ με κουπόνι του Κούλη για τον Κωτσόβολο και κανα δυο ακόμα τέτοια παγωμένα καλαμπουράκια και το τερματίζουμε.
 
Ζήτω η τρέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: