ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΜΕΡΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ "ΑΠΟ ΨΗΛΑ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΕΡΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗ "ΑΠΟ ΨΗΛΑ"
 
🔸 Πράγματι σε όλη την Δυτική Ευρώπη αυτή την εποχή, ιδιαίτερα δε στην Ιβηρική, την Γαλλία, και την Νότιο Ιταλία σημειώθηκαν πολλές πυρκαγιές. Πολύ περισσότερες από ότι εδώ (με κίτρινο στον δορυφορικό χάρτη οι σβησμένες προχθες, με πορτοκαλί ή κόκκινο οι τώρα ενεργές). Αλλά...
 
✔️ Αυτό που δείχνει ή όχι την επιτυχία ενός συστήματος Πολιτικής Προστασίας ως προς τις δασικές πυρκαγιές (που και εδώ δεν έχει συντονιστεί και για θέματα πρόληψης πυρκαγιών με άλλους "αρμόδιους" φορείς) είναι το πόσο μεγάλες είναι αυτές οι κουκίδες και πόσο έμειναν με κόκκινο ή πορτοκαλί στον χάρτη. Δηλαδή αν "χάθηκε η μπάλα" ή όχι στην πυρόσβεση και πόσα έκαψαν πριν τεθούν υπό έλεγχο.
(Αν δεις από πιο κοντά, μπορείς με τα διαθέσιμα εργαλεία να μετρήσεις ότι μόνο η εδώ πυρκαγιά στο Ντράφι έκαψε μέσα σε 10 ώρες τα μισά στρέμματα που κάηκαν σε όλη την Γαλλία τις προηγούμενες 10 ημέρες...).
 
🔸Τι τις προκαλεί σε μεγαλύτερη συχνότητα απ ότι στο παρελθόν;;
 
✔️ Προφανώς και η κλιματική κρίση. Αλλά κανένας δεν συζητάει πόσο αυτή έχει σχέση και με τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές στα παρθένα δάση και τις σαβάνες της Αφρικής ή πριν δυο χρόνια στον Αμαζόνιο, που συνεχίζονται αμείωτες τα τελευταία 70 χρόνια. Τα αέρια θερμοκηπίου που εκλύονται από αυτές είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προέρχονται από τις βιομηχανικές δραστηριότητες ή την κίνηση του παγκόσμιου πολιτισμού, που δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα για να τις περιορίσει. Και στην Αφρική η μπάλα χάνεται το ίδιο, όπως και με τις εδώ πρόσφατες πυρκαγιές, ελλείψει εκεί και μέτρων πυρόσβεσης ή εποπτείας των δασών παντελώς, σε εκτάσεις που καίγονται για να γίνουν καλλιεργούμενες ή χώρος για φωτοβολταϊκά.
 
Το αποτέλεσμα: τα καμμένα δάση να απορροφούν μόνο το 1/3 του διοξειδίου του άνθρακα από αυτό που έχουν εκπέμψει όσο καίγονται, μέχρι να αποκατασταθούν.
 
Συμπεράσματα:
 
✔️Δεν κατάφερε τίποτα άλλο περισσότερο ο "μηχανισμός του Στυλιανίδη" από το να αυξάνει το πρόβλημα που προκαλεί αυτή η ανθρώπινη ηλιθιότητα!
 
✔️Η κρίση στο κλίμα είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων διεργασιών και δείκτης κατασπατάλησης των πόρων του πλανήτη συνολικά και όχι μόνο όσων σχετίζονται με τον περιορισμό της καύσης ενώσεων του άνθρακα για την κάλυψη των ανθρωπίνων αναγκών για θέρμανση, κίνηση ή ηλεκτροπαραγωγή.
Δεν θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα αν πρέπει να περιορίσουμε τους υδρογονάνθρακες ενώ ταυτόχρονα αποψιλώνουμε τεράστιες εκτάσεις είτε για να εξορυχθούν τα μέταλλα, που χρειάζονται οι ΑΠΕ, είτε για να εγκατασταθούν εκεί συστοιχίες τους, που δήθεν θα σώσουν το κλίμα.
 
Μέχρι τώρα ο νεοφιλελέ καπιταλισμός δεν τα κατάφερε να λύσει ούτε αυτό το πρόβλημα. Μεταλασσόμενος τώρα προς την επόμενη έκδοση του, την "πράσινη", όλα δείχνουν ότι θα τα κάνει πολύ χειρότερα, κρίνοντας και από το μέγεθος της διατεταγμένης "ηλιθιότητας" των εδώ του εκπροσώπων από αυτούς που κερδίζουν.
 
Το για δημόσια χρήση "εργαλείο" δορυφορικής εποπτείας δασικών πυρκαγιών της NASA, έχει και εργαλεία υπολογισμου. Της ανθρώπινης ηλιθιότητας λέω εγώ..ΕΔΩ. Δεν δείχνει μόνο δασικές πυρκαγιές εδώ, αλλά κάθε είδους φωτιά. Κάποιοι μάλιστα το χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν πολεμική δραστηριότητα (εκρήξεις βομβών δηλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: