ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

OI ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΧΑΛΙ ΤΗΣ, ΚΑΤΙ ΛΑΒΕΣ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΆ ΣΚΥΛΑΚΙΑ-ΓΑΤΑΚΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

OI ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΧΑΛΙ ΤΗΣ, ΚΑΤΙ ΛΑΒΕΣ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΆ ΣΚΥΛΑΚΙΑ-ΓΑΤΑΚΙΑ.

 

Η Δυτική Ευρώπη ως Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε με ένα τεράστιο πρόβλημα:
 
Την ενεργειακή της ένδεια και απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση από τις δύο πρώην μεγάλες υπερδυνάμεις του προηγούμενου ψυχρού πολέμου.
Αυτές συμφώνησαν το 86, τότε που ο Γκορμπατσοφ με τον Ρήγκαν συζητούσαν στην Ζυρίχη τους όρους διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, να ισχύσουν δύο μόνο κανόνες:
 
🔹Η διατήρηση αυτής της εξάρτησης
🔹Η μη επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικότερα.
(Τεκμηρίωση: Αρχείο Ιδρυματος Μαργκαρετ Θάτσερ και μην με ζαλίζεις που το βρήκα αφού ξέρεις ότι τίποτα δεν γράφεται σε αυτήν την μάντρα δημόσια από ότι κατεβάσει η κουτρα μου...)
 
Φυσικά και η ερήμην των Ευρωπαίων συμφωνία, δεν τηρήθηκε ως προς το δεύτερο σκέλος της. Όμως και οι Ευρωπαίοι έχασαν τουλάχιστον τέσσερις φορές την ευκαιρία για να την ανατρέψουν, εντάσσοντας και την Ρωσία στον σχεδιασμό του "ευρωπαϊκού οικοδομήματος" τους, διορθώνοντας έτσι και εκείνη την εκ γενετής αδυναμία τους, που τους ταλαιπωρεί. Τώρα εμμονικά και με ουτοπικά "πράσινες" ονειρώξεις..
 
🔸Η πρώτη ευκαιρία δόθηκε το 1995, όταν η σχετική πρόταση του Μπλερ περί ενσωμάτωσης της Ρωσίας στο σύστημα"Ευρώπη" απορρίφτηκε ως ανώριμη. "Να φτιάξουμε πρώτα το ευρώ και μετά βλέπουμε" είπαν. Άσε που ήταν ακόμα ανώριμες και ανεκπαίδευτες στα δυτικά ήθη και έθιμα οι "ρωσικές ελίτ" για να παίξουν τον ρόλο τούς κατά τας δυτικας γραφάς.
 
Ακολούθησε η γρήγορη μετάλλαξη και των εργατικών και σοσιαλδημοκρατών σε βαστάζους των κυρίαρχων νεοφιλελέ απόψεων της εποχής, με αποτέλεσμα να συρθεί η Ευρώπη και στις επεμβάσεις στο Ιράκ και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μην τυχόν και ξεχάσουν ποιός ήταν ο σερίφης της περιοχής. Και σε ένα ευρω εκ γενετής προβληματικό του καθ' εικόνα και ομοίωση προτύπου του, του δολαρίου. Χωρίς όμως την δυνατότητα που είχε το τελευταίο, να ρυθμίζει δηλαδή τα πάντα στον πλανήτη μέσω των πετροδολάριων. Βαστάζος του το ευρώ, και πολύ του πάει.
 
🔸Η ίδια πρόταση επαναλήφθηκε ξανά επίσημα από τον Μπερλουσκόνι το 2000, για άλλους λόγους.
Αυτον τον καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, βομβαρδίζοντας σταδιακά από το 86 μέχρι το 2011 τις εγκαταστάσεις του συνεταίρου του στην Λιβύη Καντάφι, στερώντας από την προσωπική αυτοκρατορία του Ιταλού την βασική πηγή πλουτισμού του. Και από την Ευρώπη μια ενεργειακή πηγή που θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ενεργειακό μονοπώλιο των δύο. Σιγά μην τον άφηναν τον ημιμαφιόζο να κάνει τα ίδια με τον ρωσικό μαύρο χρυσό! Στο τσεπάκι τον είχαν όπως και κάθε άλλον αντίστοιχο ακροδεξιάς κοπής.
 
🔸Το 2009, η επόμενη ευκαιρία δόθηκε από τις χώρες των BRICS που, βλέποντας τι γίνεται μετά το 08 με το τύπωμα αεράτων δολαρίων από τον θείο Σαμ για να καλύψει τα σπασμένα της Leman Brothers, πρότειναν την αντικατάσταση του δολαρίου από το ευρώ ως διεθνούς μέσου συναλλαγών.
 
Το τι χαμουλης επακολούθησε μετά, θα το θυμάστε:
 
✔️Μια κρίση χρέους στον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης, εμάς, μετατράπηκε με την βοήθεια του βλακώδους γερμανικού προτεσταντισμού αλά νεοφιλελέ σε περιφερειακή οικονομική κρίση μεγάλης διάρκειας (νταξ, χρειάστηκε να εξουδετερωθεί και εκείνος ο μπερμπάντης ο ΣτροςΚαν του ΔΝΤ και να κάνει την μία βλακεία μετά την άλλη και ο εδώ Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να δέσει η κομπόστα). Στο καναβάτσο το ζαβό ευρώ, να ήταν και άλλη μια τέτοια ευκαιρία του.
 
✔️ Ένας πόλεμος στην Γεωργία και μετά μία εισβολή των Ρώσων στην Κριμαία απομάκρυναν τον κίνδυνο να μπουν πάλι σε τίποτα πονηρές σκέψεις τα ευρωζαβά για να ενσωματώσουν και την ενεργειακά πλούσια Ρωσία στο ευρωσύστημα τους. Και τότε άντε πιάσε τους. Άγιο είχε ο θείος Σαμ, ας κινηθεί η Ρωσία προς την Ανατολή σου λέει.
 
✔️Τα όποια κοιτάσματα ή περάσματα αγωγών από αυτήν την γειτονιά, στις ελληνικές καλένδες. Μέχρι να ξεπουλήσουμε τα LNG, as scheduled, όσο η Μέρκελ προσπαθούσε να κάνει το δικό της παιχνίδι με την Κίνα και την Ρωσία σε βάρος όλης της άλλης Ευρώπης. Βαθύτατα νυχτωμένη και αυτή, άσε την να κάνει την ζημιά της ελεύθερα μέχρι να κινηθεί ο Πούτιν.
 
🔸Με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Που η μη τήρηση τους ακολούθησε την εισβάλει στην Ουκρανία. Και έτσι και αυτός κινήθηκε προς την Κίνα επι των νέων σχεδίων των BRICS για να φτιάξουν ένα "αντιδολάριο" αντ' αυτού και με όλα τα λοιπά καλούδια του. ΔΝΤ αλα Πεκινουά, Διεθνή Τράπεζα νέου αφεντικού, άλλο SWIFT σύγχρονο κλπ. Ελάτε κατά εδώ, κλείνουν το μάτι στον ταλαίπωρο οικονομικό Νότο, και ξεχάστε τα δάνεια της προηγούμενης 40ετιας. Θα σας δώσουμε άλλα, φρέσκα. Όσο για το σνομπ ευρώ;; Με μια λαβή ζιου ζιτσου στο καναβάτσο. Οι συμφωνίες κύριων είναι για να τηρούνται ως προς αυτό.
 
Και τώρα τι κάνουμε λέει;;
 
Τρέχα να προλάβεις τα χειρότερα μην τυχόν και ενσωματωθεί ο Ρώσος στα οικονομικά σχέδια του One Belt Road της Κίνας, ξεκινώντας τους τσαμπουκάδες και τις απειλές προς την Κίτρινη Θάλασσα μεριά.
 
"Και ο Ρώσος που να πάει";;
-"Που θες να ξέρω;;", η απάντηση. "Προς το ευρώ πλέον είναι αδύνατον όσο αυτό σφαδάζει στο καναβάτσο,. Μission impossible completed. Με τους σοφούς Κινέζους κάπως θα τα βρούμε", Ας τα βρει και ο Πούτιν με τους Αγιατολάχ και τον Ερντογάν, αν δεν μπορέσει να τα βρει με την Ινδία, σου λέει. Λίγο το κακό.
 
Τώρα θα μου πεις "και τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά;; Για πες πως θα βγάλουμε τον επόμενο χειμώνα και κάτι πιο εύκολο βρε αδελφέ. Πχ για το αν πρέπει τα καλαμάκια να είναι χάρτινα και οι ταυτότητες στο κινητό, που τα καταλαβαίνουμε. Όπως και κάθε τι άλλο δικαιωματικό".
 
Εδώ, σε αυτό το σημείο, λέω "I rest my case" όπως εκείνοι οι λαλίστατοι δικοκολάβοι στα αμερικανικά δικαστικά σήριαλ, που πάντα έχουν happy end, αποδίδοντας δικαιοσύνη κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, για να γίνει μετά δεδικασμένη νομολογία. Και όχι το αντίθετο, όπως θέλει να επιμένει η διαπλοκή πίσω από μια Κατίνα του Προεδρικού μεγάρου για να ξεπλύνει κανένα Λιγνάδη.
 
Τέτοιο happy end μην περιμένεις όμως όσο δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από τίποτα σκυλάκια-γατάκια και συναφή "περιφερειακά" θέματα του τύπου τι λέει ο δικός μας ζαβος επί αυτών. Όσο αυτά θα είναι κυρίαρχα, θα κυριαρχεί και η ζαβομάρα των (και για αντικειμενικούς τώρα λόγους) κρυόκωλων Ευρωπαίων σε ότι κάνουν. Αφήνοντας τις (εξαιρετικές κατά τα άλλα) προτάσεις της Ομάδας Σπινέλι χωρίς υλικό υπόβαθρο για την εφαρμογή τους επί ενός λάθους, εκ γενετής, ευρώ και μιας παθολογικά φοβικής και γερασμένης Ευρώπης..
 
Καρατσεκαρισμένο και αυτό!
 
Πάντως ο Βλαντ πρέπει να έχει συσσωρευμένο μίσος καταστροφής για τον παραπάνω εικονιζόμενο..είναι ο ευκολότερος στόχος του πλέον.
 
Προς το παρόν η σύγκρουση αναβλήθηκε βάζοντας την Πελοζι να κάνει κρουαζιέρα σε εξωτικά νησιά. Σας το είχαμε πει ΕΔΩ....." Κανένα ξένο αεροπλάνο δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα εισέλθει στον κινεζικό εδαφικό ουρανό χωρίς άδεια από την κινεζική κυβέρνηση." και ....."Είτε η επίσκεψη θα αναβληθεί. ".
 
 Αψιμαχίες ακόμα, μην δίνετε σημασία πριν γίνει διευθέτηση στο Ιράκ και το Πακιστάν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: