ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Τι γίνεται ρε μάγκες με το πλέον κρίσιμο σύστημα για την επικείμενη κρίση (και για οποιαδήποτε κρίση με κίνδυνο κλιμάκωσης) το EMB-145 AEW&C ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας κάνουμε μια ερώτηση.... μιας και μας έχει πιάσει εξοπλιστικός οίστρος για συστήματα που θα είναι έτοιμα (κάποτε στο μέλλον, και με κάποιο κόστος), να κάνω κι εγώ μια αφελή ερώτηση: με το ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ σύστημα για την ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ κρίση και την υποστήριξή του, έχει γίνει τίποτα;;

Και για να μην ψάχνετε άδικα: Το πλέον κρίσιμο σύστημα για την επικείμενη κρίση (και για οποιαδήποτε κρίση με κίνδυνο κλιμάκωσης) είναι το EMB-145 AEW&C. Ελπίζω ότι, τουλάχιστον σε επαγγελματίες, αυτό δεν απαιτεί εξήγηση.

Με τα  λεφτά των 3 mq9 των 400mil. Περνάμε ένα global eye και μας έμεναν και ρέστα. Ρέστα για την fos των erieye. Τρελό. Οι FOS είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, και απαιτούν αφ' ενός γνώση και αντίληψη από πλευράς του πελάτη (να μη ζητάει κουλαμάρες), αφ' ετέρου... το σύστημα να είναι σε παραγωγή ή να υποστηρίζεται ενεργά. Αλλιώς αρχίζουν τα δύσκολα. 

Έχει δρομολογηθεί η σύμβαση FOS αλλά δεν ξέρω αν υπογράφηκε. Βέβαια δεν κατανοώ γιατί αργούν οι FOS θα έπρεπε να είναι τελειωμένη διαδικασία και αυτονόητη Γενικά, οι FOS, όπως και οι προμήθειες συστημάτων είναι ζόρικα πράγματα. Αυτό είναι και βασικό στοιχείο υπεροχής των αμερικανικών συστημάτων.

Να προσθέσω ότι η έγκαιρη προειδοποίηση συνολικά είναι το πρώτο προαπαιτούμενο. Το 1974 λειτούργησε,αλλά την «βραχυκύκλωσαν». Άρα,είναι θέμα πολιτικής βουλήσεως να αξιοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: