ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Οι γαλλικές κορβέτες έρχονται και αυτές.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η φωτογραφία είναι από τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας. Νωρίτερα θα γίνουν οι παραδόσεις των γαλλικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό. Σημειώνεται ότι η πρώτη FDI για το ΠΝ προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025, η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2025 και η τρίτη το 2026.

Πολύ θα πουν πολλά, η εικόνα όμως μιλά από μόνη της. Μέχρι και ο πιο άσχετος μπορεί να καταλάβει ότι η ναυπηγική μέθοδος των Γάλλων δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή των Ιταλών ή των Ολλανδών. Οι ναυπηγήσεις προχωράνε με τρελούς ρυθμούς και το μόνο που έχουν να προσάψουν οι περίεργοι είναι η έλλειψη του ECM. Να μην ανησυχούν. 

Και αυτό θα μπει και στις ελληνικές και στις γαλλικές. Τότε θα μιλάμε για ένα πλοίο κορυφή της κατηγορίας του, όσο οι περίεργοι θα περιμένουν την μέρα εκείνη του έτους 2028, που η thales θα ανακοινώσει την ολοκλήρωση του ραντάρ έρευνας όγκου apar blk 2, αυτό που μας είχε προταθεί στις sigma - AH140 για να κατευθύνει τους essm blk 2. 

Για την ώρα ας κρατηθούν γερά, γιατί οι γαλλικές κορβέτες έρχονται. Πολιτική αστάθεια στην Αγγλία και στην Ιταλία θα ρίξουν στα βράχια την εξοπλιστική διπλωματία και θα επενδύσουμε στη λογική, στην ομοιογένεια των συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: