ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ....ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

@ Aδωνις Γεωργιάδης @ Κ.Μητσοτάκη ,@ ΣΥΡΙΖΑ,@ Παναγιωτόπουλε,@ Ν.Δημοκρατία

Όλοι οι παραπάνω....

Να μας εξηγήσετε, γιατί η μοίρα των ναυπηγείων Ελευσίνας έχει συνδεθεί με την onex-fincantieri. 

Να μας εξηγήσετε γιατί παρακάμπτονται επιχειρησιακά κριτήρια για να βγει πρώτη επιλογή η Ιταλική κορβέτα Doha, η οποία δεν φέρει ούτε σόναρ κύτους, ούτε συρόμενο σόναρ μεταβλητού βάθους, την στιγμή που τα χρειαζόμαστε για τον εντοπισμό των 7 υπερσύγχρονων τουρκικών υποβρυχίων type 214. 

Να μας εξηγήσετε γιατί πρέπει να ψηφιστεί θετικά το νομοσχέδιο - άφεση αμαρτιών εκατοντάδων εκατομμυρίων και να επιλέγει η ιταλική κορβέτα Doha που για να λάβει τα δύο αυτά διαφορετικά σόναρ θα χρειαστούν επιπλέον μελέτες, κόστη, μετατροπές και πολύτιμος χρόνος για το ΠΝ που καλείται κάθε μέρα να κρατήσει τις θάλασσες μας ελεύθερες.

Να μας εξηγήσετε γιατί η γαλλική πρόταση που είναι η φθηνότερη και ταυτόχρονα καλύπτει την εξοπλιστική "διπλωματία" της χώρας μας, χάνει έδαφος ενάντια της Ιταλικής που είναι τουλάχιστον κατά 250 εκατομμύρια ακριβότερη η κάθε κορβέτα. Η γαλλική κορβέτα gowind φέρει τον ίδιο οπλισμό και ταυτόχρονα έχει πλήρη ανθυποβρυχιακή σουίτα με εγκατεστημένο σόναρ κύτους και συρόμενου μεταβλητού βάθους, καθώς και αντίμετρα τορπιλών. 

Να μας εξηγήσετε γιατί κάποιοι άνθρωποι παρεμβαίνουν στο έργο του ΠΝ, την διασφάλιση δηλαδή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και την διατήρηση των θαλασσών μας υπό ελληνική κυριότητα. 

Να μας εξηγήσετε, γιατί όταν η κάθε μονάδα gowind κοστίζει 425 εκατομμύρια χωρίς τον φόρτο όπλων (με τον φόρτο όπλων αλλά 90 εκ.) πρέπει να επιλέξουμε την ιταλική doha που κάνει 650 τουλάχιστον εκατομμύρια, χωρίς τον φόρτο όπλων και χωρίς να ξέρουμε με βεβαιότητα πόσο θα αυξηθεί το κόστος απ' τις μετατροπές για την τοποθέτηση των δύο σόναρ, μιας και εάν δεν τοποθετηθούν, απλά θα βυθιστούν από τα τουρκικά υποβρύχια. 

Γιατί λοιπόν να επιλέξουμε ένα ημιτελές πλοίο που κάνει 650 εκ. + τον φόρτο όπλων 90εκ., όταν μπορούμε να επιλέξουμε την gowind που είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από περισσότερα ναυτικά και μας δίνεται με 450+90 εκ. ο φόρτος όπλων για την κάθε μονάδα.

Είναι καιρός το ΠΝ να σταματήσει να εκβιάζεται από την μεγαλομανία κάποιων. Εάν θέλουν κάποιοι ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει σχεδόν 300εκ. παραπάνω την κάθε κορβέτα, τότε αυτοί οι κάποιοι να επιλέξουν την γαλλική πρόταση που θα αποδώσει ένα στόλο με σχεδόν πλήρη ομοιογένεια συστημάτων, με πλοία που θα μπορούν να κάνουν συνεργατικές εμπλοκές, όπως οι ομάδες των αεροπλανοφόρων της Αμερικής, της Γαλλίας κλπ, και με χαμηλότερα κόστη εκπαίδευσης πληρωμάτων και μεγαλύτερη ευελιξία για την μεταφορά των πληρωμάτων. 

Αφού επιλέξουν την γαλλική πρόταση, τότε να προχωρήσουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας σε χρεωκοπεία, να παραδοθούν στην κυριότητα του ΠΝ και αμέσως το κράτος να ρίξει το 1δις που διέσωσε απ' την μη επιλογή των ιταλικών κορβετών στα ναυπηγεία αυτά, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να ανοίξει το ΠΝ σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του ελληνικού κράτους σχεδιαστικό γραφείο, ώστε να ξεκινήσουμε να ναυπηγούμε πλοία εγχώριας σχεδίασης, όπως νέα αρματαγωγά, ναρκοθηρικά και πολλά ακόμα.

Όλοι οι παραπάνω @ .... το ΠΝ δεν χρωστά σε καμία πολιτική ηγεσία και σε κανένα ναυπηγείο. Το ΠΝ έχασε απ' τον προϋπολογισμό του 300+ εκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει εν ζωή τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία το εκβίαζαν με την μη παράδοση της 7ης ΤΠΚ Super Vita που ακόμα δεν έχει πλεύσει στις ελληνικές θάλασσες προς βοήθεια του υπόλοιπου στόλου εδώ και δύο χρόνια. Άπειρες υπερβάσεις κόστους, εκατοντάδες εκατομμύρια σε μια μαύρη τρύπα και ένα ΠΝ που είναι δεμένο χειροπόδαρα για χάρη ενός ναυπηγείου που δήθεν θα διασωθεί από την onex fincantieri και τα χρέη προς το ΠΝ θα διαγραφούν τα μισά και τα άλλα μισά θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετιας και εάν. 

Ποιον κοροϊδεύουν αυτοί οι κύριοι που φτάσαμε να ακούμε μέχρι και για ελβετικά τυριά και για ένα ΑΝΣ που υποτίθεται είναι κομμουνιστές σύμφωνα με τα ιντερνικά troll, επειδή έκαναν το χρέος τους και δεν δέχθηκαν το ΠΝ να υπογράψει για τις ψαροτρατες της LM με τα οργανικά ρυμουλκά, τις MMSC και τώρα ο ναύαρχος Gilday του USN προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να αποσύρει τα προβληματικά LCS, με τα μηχανολογικά προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων και τις ρωγμές στα κοίτη σε πλοία ηλικίας 10-15 ετών. Κάποια πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν. 

Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί θετικά. Τα ναυπηγεία Ελευσίνας μπορούν να διασωθούν με οποιαδήποτε κορβέτα είτε Ιταλική, είτε γαλλική, είτε ολλανδική. Εάν οι Ιταλοί δεν γουστάρουν τότε να φύγουν. Στην τελική καθίστε από κοινού όλα τα κόμματα, φτιάξτε ένα νέα συνδικαλιστικό νομοσχέδιο, δώστε την Ελευσίνα στο ΠΝ για να φτιάξει δικό του σχεδιαστικό γραφείο, για να μη μας πιάνουν τον κώλο κάθε 20 χρόνια οι ξένοι οίκοι.

Γιατί λοιπόν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα μας οδηγήσει στην επιλογή της ιταλικής ημιτελής και υποδεέστερης Doha σε σύγκριση με την gowind, όταν με τα ίδια λεφτά που θα δίναμε για 3 ιταλικές doha, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε 5 κορβέτες gowind και να ναυπηγηθούν και εδώ περισσότερες μονάδες;


2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , δυστυχώς φωνάζεις δεν φωνάζεις και παραθέτεις όλα τα λογικά επιχειρήματα το βασικό θέμα τους είναι η μάσα και ακολουθεί η υπόσκαψη του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων . Το ότι 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά που γράφεις σέρνεται επίτηδες το θέμα και δεν έχει υπογραφεί (όπου να ναι θα παραλαμβάναμε κάποιες αν είχε) χρήζει εκτελεστικού αποσπάσματος . Ας δημοσιευτεί και μια επιστολή με μπινελίκια και ονόματα ανώνυμη από εν ενεργεία στελέχη που θα κατονομάζει τους προδότες και στις ΕΔ και τα πολιτικά τσουτσέκια .
Εδώ μίζες 500 εκ για την Καλαμάτα
https://www.newsbomb.gr/bomber/apokalypseis/story/1337996/pos-stithike-to-megalo-skandalo-toy-ekpaideytikoy-kentroy-tis-kalamatas .
Εδώ δεν υπάρχει εισαγγελέας για καθημερινές δολοφονίες πχ https://kourdistoportocali.com/news-desk/i-soyla-liakoy-dinei-gennaia-machi-gia-ti-zoi-tis-me-ti-2i-enischytiki-toy-emvolioy-covid-19-paei-kalytera-olo-to-reportaz/ εδώ και 9 μήνες . Τι να φοβηθούν εδώ δεν μιλούν οι συγγενείς των δολοφονημένων . Ας πουλούσαμε και τις ΜΕΚΟ να παίρναμε άλλες 2-4 gowind και αν ξυπνούσε και η Κύπρος να πάρει και αυτοί 2-3 θα μας έκαναν και μια οι Γάλλοι δώρο .
Εδώ πτώχευσαν και ξεπούλησαν κερδοφόρες επιχειρήσεις ΟΠΑΠ , ΔΕΗ , ΟΤΕ ,λιμάνια , αεροδρόμια & παλεύουν την ΕΥΔΑΠ μετά τις εκλογές , στα ναυπηγεία τους έπιασαν οι τύψεις και θέλουν να ξεδιπλώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο .....

:)

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά πως δεν το κατάλαβες, είναι απλό, οι Τούρκοι δεν θα πάρουν τα υποβρύχια χαχχαχαχαχ όποτε τι να το κανείς το σόναρ βρε παιδί μου…..