ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Ο καλλιτέχνης έκανε αυτό που ήξερε. Αποτύπωσε την φρίκη των θαλάμων αερίων του Άουσβιτς μέσα σε μια πλέξιγκλας-κάλπη, που παραπέμπει και στα κλειστά οικολογικά συστήματα, όπως αυτό της Δαδιάς, που καίνε τα τσιπακια με τις μνήμες όσων νομίζουν ότι συνεχίζουν να υπάρχουν αν δεν εμφανιστούν ως πρωταγωνιστές σε ένα δελτίο ειδήσεων καταστροφών.
 
Οι εργάτες του εργοστασίου αυτό το έκαναν ΝFT, το πρώτο ελληνικής κοπής, που δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αποκτήσει ένα κλάσμα ενός έργου τέχνης με μερικά κλικ. Αυτό ξέρουν αυτοί να κάνουν καλά.
 
Στην Εσπερία κάτι τέτοια "περίεργα" τα χρησιμοποιούν για να χρηματοδοτήσουν από έργα αναδάσωσης στον Αμαζόνιο μέχρι και νέες κινηματογραφικές παραγωγές (η επόμενη από τον αδελφό του Σκορτσέζε) με συμμετοχή των κατόχων αυτών των περίεργων ΝFTs στην συμβουλευτική διάρθρωση του story board πχ. Αλλά και με πλήρη διαφάνεια των λογιστικών, καταργώντας τα τύπου hollywood, που ξεπλένουν και αυτά εκείνες τις συγκολλητικές ουσίες των κύκλων που έφαγαν κάποιον Καραβαζ, αν έχετε ακουστά και δεν το έχετε κάψει ακόμα.
 
Γιατί τα λέω αυτά τώρα, ημέρα μνημών αποκατάστασης και καταστροφών ταυτόχρονα;;
 
Για να το θυμηθείτε, ίσως, σε λίγους μήνες με το που θα βγουν στον αέρα και "τηλεοπτικές παραγωγές" νέου τύπου, που δεν έχουν προσκυνήσει πριν στην αυλή κάποιου καναλάρχη. Κάπως έτσι και οι ειδήσεις που δεν φιμώνονται...
 
Σχετικό ΕΔΩ..... 

Άλλη μια "ανταπόκριση" από τον σχετικό πόλεμο, από το φεστιβάλ των Καννών αυτή την φορά,ΕΔΩ.
 
Ουπς, Ξέχασα να πω και που είναι το εργοστάσιο. Στην Θεσσαλονίκη και από εκεί παντού...ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: