ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όπως αναμένονταν από την εξέλιξη του "γεωπολιτικού παιγνίου", η όδευση προς λήξη της Ουκρανιάδας θα μεταφέρει τις συγκρούσεις "δι αντιπροσώπων" για την διευθέτηση των ορίων των νέων ζωνών επιρροής (στο δυτικό του μέτωπο) στις ακόλουθες περιοχές:
 
🔸Στα Δυτικά Βαλκάνια, με κίνηση της Ρωσίας (σιγονταρει και η Τουρκία, όπως φαίνεται και από την επικείμενη συνάντηση Πουτιν-Ερντογαν στο Σότσι στις 5/8). Ήδη η ένταση περί το Κόσσοβο μυρίζει πάλι μπαρούτι.
 
🔸Στο Ιρακ-Κουρδισταν (κίνηση του θείου Σαμ). Ξεκίνησε χθές με διαδηλώσεις στην Βαγδάτη, που έφτασαν και στην κατάληψη του Κοινοβουλίου, από τους οπαδούς του κόμματος που κέρδισε εκεί τις εκλογές πριν κάτι μήνες και διαμαρτύρεται τώρα για την συνέχιση της θητείας της φιλο-ιρανικης υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βαγδάτης.
 
🔸 Ανάλογα με την εξέλιξη των πιο πάνω, ακολουθεί η επανάληψη ή όχι των συγκρούσεων στον εύθραυστο (και για χρεοκοπία) Λίβανο και στα Κατεχόμενα του Ισραήλ.
(Σε αυτόν τον χάρτη δεν φαίνονται οι αντίστοιχες διευθετήσεις οριοθέτησης ανατολικότερα, και που τώρα εφαρμόζονται στην Σρι Λανκα , πριν επεκταθούν περί το Πακιστάν με κινήσεις εκατέρωθεν)
Συγνώμη για την διακοπή της ροής σας. Συνεχίστε τώρα με ότι κάνατε...με την καλημέρα μου.

Σχετικό ΕΔΩ, και ΕΔΩ....

Χθές ήχησαν σειρήνες στο Κόσσοβο,άρχισε φαγούρα με Σερβία.Ψήνεται και εκεί.Τους τρώει ο κώλος τους κοσσοβάρους ,κατάργησαν ονομασίες πινακίδων με την Σερβική γλώσσα. Και συνήθως όλα αυτά ΔΕΝ γίνονται αυθόρμητα.Κακά μαντάτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: