ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

H META/FACEBOOK ΤΗΝ ΕΙΔΕ PREDATOR!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H META/FACEBOOK ΤΗΝ ΕΙΔΕ PREDATOR!

Έξω, πχ σε εκείνη την Αμερική που αντιστέκεται ακόμη, έχει ξεσηκωθεί από προχθές σάλος. Εδώ τίποτα, τα περιμένουμε όλα από μία ανάθεση επίλυσης όλων μας των προβλημάτων σε κάποιο Μεσσία.*
 
Τι συμβαίνει:
 
Ο Ζουκης, αυτός ο καλός ο κυριούλης που μας δίνει "τζάμπα" ευκολίες επικοινωνίας με τα αμόρε μέσα σε ένα χώρο μιας ψηφιακής γειτονιάς (ιδιοκτησίας του- δικιά του είναι, ότι θέλει την κάνει), αποφάσισε να επεκτείνει την καταγραφή όλων που κάνετε ή λέτε εκεί μέσα και στο τι κάνετε εκεί έξω. Επισκεπτόμενοι πχ κανένα σάιτ για συνταγές του Πετρετζίκη. 
 
Και για να πετύχει στον σκοπό του, που θα του επιτρέψει να ανταγωνιστεί στα ίσια την Google, που βγάζει το ψωμάκι της από αυτήν την καταγραφή του σέρφινγκ για να σου φτιάξει "προφίλς" (καταναλωτικό, πολιτικό, σεξουαλικό, μορφωτικό κλπ), κάνει ότι και το predator!
 
Eπιμολύνει κάθε σάιτ που επισκέπτεσαι με "κώδικα παρακολούθησης" της facebook, που στέλνει μετά σε ένα κέντρο επεξεργασίας big data το τι έκανες, που έκανες κλικ, πόσα αγόρασες και σε ποια/ον πορνοστάρ στάθηκες περισσότερο. Με προγράμματα Artificial Intelligence θα γνωρίζει τόσα όσα δεν μπορεί να ξέρει ούτε εκείνος ο Κοντολέων.
 
Υπεραμύνεται φυσικά αυτού του του δικαιώματος στο να παραβιάζει ασύστολα κάθε ατομικό σου δικαίωμα στα πλαίσια της αποστολής του. Να εξυπηρετήσει, λέει, τους νόμους της "ελεύθερης" αγοράς δίνοντας της επεξεργασμένο dato για να κάνει και αυτή την δουλειά της (και ο ίδιος να κατευθύνει την διαφήμιση ή τα φίλτρα/ κόφτες κατά το δοκούν του), στα πλαίσια της ανάπτυξης της "επιχειρηματικότητας" (του), τσεπώνοντας το 97% των εσόδων από την διαφήμιση που κατευθύνει.
 
Εξ άλλου ξέρεις πόσο τα χρειάζεται όλα αυτά και πόσα πληρώνει πχ κανένας Τραμπ για να ξαναγίνει ημιπλανητάρχης;;
 
Αυτή έχει μόνο σημασία, η έτσι νοούμενη επιχειρηματικότητα. Τα Συντάγματα, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα GDBR είναι για κάτι υποανάπτυκτους Ευρωπαίους, που επιμένουν με τέτοια "κομμουνιστικά" κακοχρονονάχουν, και βάλε τους τώρα έναν Πούτιν για να πυροβολούν τα πόδια τους, τα ζαβά. 
 
Εξ άλλου, σου λέει, έχεις ήδη συναινέσει στο να σε παρακολουθεί συνεχώς ένας ψηφιακός πράκτορας τύπου predator, αποδεχόμενος/η τους όρους "της κοινότητας" αυτού του μέσου που χρησιμοποιείς τώρα! Τι θες τώρα;;
 
Κοινότητες, κανόνες λειτουργίας τους με δημοκρατία και άλλες τέτοιες αηδίες kiss my ass είναι το μότο του.
 
Ακριβώς όπως και το αντίστοιχο του κάθε δικτατορίσκου τύπου Μητσοτάκη, Βορίδη and company, που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους να ξανακυβερνήσει μια 7ετια με όλο το σετ των "αξιών" της. Δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά τα predator, pegasus κλπ από τα λογισμικά του Ζουκη και αυτοί που τα χρησιμοποιούν. Όλα τα γουρούνια, ως γνωστόν εξάλλου, την ίδια μόστρα έχουν και πουλάνε, Ως γατόνια, τον σοφό νεο-φεουδάρχη του νέου μεσαίωνα, σου λένε να δοξάζεις. Αυτός μόνο να είναι καλά. 

Το ειδησεογραφικό σκέλος του ως άνω, ΕΔΩ.

* Κανένας Μεσσίας δεν ήρθε ή θα έρθει για να σας σώσει. Καρατσεκαρισμένο.

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό , έχουν κάνει πλέγμα με τα super-cookies και ένας στο κοινό wi-fi να έχει facebook στέλνει δεδομένα όσων μπαίνουν , + πολλά site είναι συνδεδεμένα για ανταμοιβές και μπαίνεις να ψωνίσεις και φακελώνεσαι . Θέλει πολύ δουλειά η ιδιωτικότητα και συνεχή προσπάθεια . Ας μην μιλήσουμε για τα κοινά ρούτερ που δίνουν οι εταιρείες κακής ποιότητας και μηδέν αναβαθμίσεων ............