ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ . ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ και ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι εκλογές αργά η γρήγορα θα γίνουν. Όσα συμβαίνουν γύρω μας (να μην ξαναλέμε για τις 5 παράλληλες κρίσεις), ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις.
 
Είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι υπό την αρχή “αναλώσιμων” τεχνοκρατών, επιλογής Βρυξελλών, με ολίγη από επιρροή και κάποιων Ελλήνων “ολιγαρχών”. Έχει ξαναγραφτεί ότι οι σοβαρότερες υποψηφιότητες είναι ο Στουρνάρας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Το όνομα του Βενιζέλου ακούστηκε επίσης, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα δεδομένου ότι έχει “καταφέρει” εκτός από κόκκινο πανί του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει αντιπάθειες και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους. (προσωπικά ούτε τον Στουρνάρα βλέπω, αλλά θα εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι μέχρι τότε.
 
Σήμερα άκουσα μέχρι και το όνομα του 81χρονου Σταύρου Δήμα...Η αλήθεια είναι, ότι ελάχιστη σημασία έχει ποιός θα είναι ο “αρχηγός” σε μια ομάδα που παίζει όπως τις λέει ο “προπονητής”, που δεν είναι άλλος από την Ε.Ε και το μεγάλο αφεντικό ΗΠΑ.
 
Το πρόβλημα μας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημα μας είναι ΔΟΜΙΚΟ.
 
Η Ελλάδα από την δεκαετία του 1980-1990, σε ένα πάρτυ καλοπέρασης στερημένου τσοπανόβλαχου, ήπιε τόσο πολύ, που τύφλα στο μεθύσι, έκανε πολιτικό γάμο με την Ευρώπη. Φυσικά και η θέση μας είναι στην Ευρώπη. Δεν είναι εκεί το θέμα…Το ζήτημα είναι ότι με την γνωστή ιστορική διαδρομή (ΔΝΤ - Μνημόνια κ.ο.κ), ξεπουλήσατε (και σας βάζω όλους, γιατί εσείς ψηφίζετε…), κομμάτι κομμάτι τη χώρα και κάθε ίχνος Εθνικής αυτοτέλειας.
 
Ας γίνει επιτέλους σαφές. Χώρα που δεν ελέγχει και αποφασίζει αυτοτελώς για την οικονομία της, δεν μπορεί να ξεφύγει από τους δημοσιονομικούς κανόνες των δανειστών της.Τελεία, παύλα και καμία παράγραφος σε αυτό. Εδώ συνήθως αναρωτιόμαστε. Και πως αλλάζει αυτό;; Έλα μου ντε…
 
Οι γνωστοί “ελεγκτές” της εξουσίας, από Βρυξέλλες, μέχρι Εκάλη και από Ουάσιγκτον μέχρι το City of London, έχουν στην διάθεση τους όλα τα ¨εργαλεία”. Μ.Μ.Ε, δικαιοσύνη, σώματα ασφαλείας, βαθιά δημόσια διοίκηση. Πάντα είχαν μαζί και μια εφεδρεία “παρακρατικών”. Τα τελευταία χρόνια μονιμοποιήθηκε και μια σχέση με τον βαθύ υπόκοσμο, προσθέτοντας στα “εργαλεία”, ένα από τα τελευταία που τους έλειπε για να μην μπορεί κανείς να αναμετρηθεί μαζί τους.
 
Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζω το πρόβλημα ΔΟΜΙΚΟ.Οι δομές του κράτους δεν ανήκουν στο έθνος.
 
Η εξουσία πλέον στην Ελλάδα, δεν πηγάζει από τον λαό για τον λαό, όπως λέει το σύνταγμα μας, αλλά από τις Βρυξέλλες με το σταγονόμετρο για τον λαό, με μόνη αμφίδρομη σχέση, κάτι φαιδρές εσωτερικές εκλογές (θέε μου σχώραμε) και ευρωεκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.
 
Η λύση σε όλα τα παραπάνω, είναι μια και ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Μια καινούργια οπτική , κάτι το εντελώς καινούργιο. Η "δημοκρατία" τους ΠΕΘΑΝΕ. Στο πολίτευμα της Αθηναϊκής δημοκρατίας, ήταν που πρωτοεμφανίστηκαν οι δημαγωγοί και και οι φαύλοι… γιατί ουσιαστικά αυτό το πολίτευμα ήταν για δημαγωγούς και φαύλους. Στους Τρώες έδωσαν τον Δούρειο Ίππο, στους Αθηναίους την Δημοκρατία. Οπωσδήποτε το δημοκρατικό πολίτευμα των Αθηναίων ΔΕΝ έχει ουδεμία σχέση με το σημερινό παγκόσμιο πολίτευμα που έχουμε, και για αυτό το σημερινό πολίτευμα που λάθος ονομάζεται δημοκρατία, είναι κατά πολύ χειρότερο!
 
Ένας επαναπροσανατολισμός πολιτών και κράτους, για μια νέα αρχή με καινούργιο προσανατολισμό, με βασικό και μοναδικό “εργαλείο” απέναντι στα εργαλεία του συστήματος το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ που είναι η μοναδική χαραμάδα διαφυγής από το υπόλοιπο ελεγχόμενο περιβάλλον. Μια “πολιτειακή αναστύλωση”, που θα ξεκινήσει από ΑΠΑΙΤΗΣΗ των ίδιων των πολιτών, με ατράνταχτο επιχείρημα, ότι “η δική σας Δημοκρατία ΑΠΕΤΥΧΕ”...
 
Τι χρειάζεται για να γίνει;; ΣΧΕΔΙΟ και ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
(άλλο κεφάλαιο)...
 
Γιατί τα γράφω Αυγουστιάτικα και εντελώς ανεπίκαιρα όλα αυτά;;
 
Επειδή δεν θα αντέξω να δω κάποιον σαν τον Στουρνάρα να διοικεί τη χώρα και τους πολίτες, στην χειρότερη περίοδο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής οικονομίας που έρχεται στην κατηφόρα με σπασμένα φρέναΗ Ελλάς δεν πρέπει να μπει στον γύψο για να θεραπευτεί, πρέπει να μείνει όρθια και να περπατάει. Ο γύψος σε καθηλώνει και χρειάζεσαι πατερίτσες... Δε θέλουμε πατερίτσες και γύψο. Πόδια θέλουμε...που να ξέρουν να ρίχνουν κλωτσίδια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aς υποθέσουμε που βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος με τα ανάλογα προσόντα για να διοικήσει με κατάλληλη παιδεία, τίμιος ηθικός με πείρα λήψης αποφάσεων και συντονισμού νομίζει κανείς ότι υφίσταται η δυνατότητα να πέτυχει σε μια κοινωνία που έχει μάθει στο εύκολο, δεν έχει ηθικές αναστολές, σε μια οικονομία που είναι απόλυτα εξαρτωμένη από ελεγχόμενο από τρίτους χρήμα, με μέσα μαζικής εξαπάτησης που ελέγχονται αποκλειστικά πλέον από χρηματοδότες, την εποχή όπου η «δήθεν» ιεραρχία της εκκλησίας πουλιέται για μια θέση στον ήλιο των μασόνων και των αρσενικών με ταγκα, σε μια οικονομία με μικρές δυνατότητες αυτάρκειας και κάθετης παραγωγής, με επιστήμονες που έχουν μετατραπεί σε γραφειοκράτες για να επιβιώσουν, σε γιατρούς που εξαρτώνται από τις φαρμακοβιομηχανίες, σε πανεπιστημιακούς που επιλέγονται και εξελίσσονται με ανάποδα κριτήρια; Για ποιους ταγούς λοιπόν μιλάμε;
Ένας σωστός πολιτικός για να διοικήσει σωστά δεν αρκεί να έχει προσόντα, δυνατότητες και οράματα αλλά και ομάδα συνεργατών, με τα ίδια προσόντα, ειδική εκπαίδευση οράματα, παιδεία με ότι πραγματικά σημαίνει αυτό, και ηθική ακεραιότητα . Ένας στρατάρχης χωρίς στράτευμα είναι καταδικασμένος σε αποτυχία.
Κυρίως όμως στην εποχή της παρακμής από ότι φαίνεται οι περισσότεροι αν όχι όλοι δεν ενδιαφέρονται να θυσιάσουν τίποτα για τους άλλους
Στην οργάνωση της κοινωνίας αν δεν υπάρχει συνέχεια και βελτίωση στην εξέλιξη παρακμάζουμε. Εδώ που βρισκόμαστε μάλλον βίαιες εξελίξεις έχουν την δυνατότητα να γίνουν το ένζυμο για νέες γονιμοποιήσεις ιδεών και δράσεων.
Η φύση γεννά με πόνο.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

No N@me είπε...

Θα συμφωνήσω τόσο με το άρθρο και επί της ουσίας με το σχόλιο 10:02 διαφωνώντας στα επί μέρους του σχολίου όπως για παράδειγμα ότι ο ηγέτης ακόμα και αν έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται πρέπει να πλαισιωθεί και από ανάλογο επιτελείο. Όσο για το επιχείρημα περί στρατάρχη που πρέπει να έχει το ανάλογο στράτευμα για να πετύχει θα διαφωνήσω όταν υπάρχουν τόσο στην Ελληνική όσο και παγκόσμια ιστορία πάρα πολλά παραδείγματα όπου φαινομενικά αδύναμοι στρατοί κατάφεραν να διαλύσουν πολυάριθμους αντιπάλους με τις κατάλληλες εντολές. Φυσικά και συμφωνώ ότι θα ήταν το βέλτιστο ένας ηγέτης να πλαισιωθεί από τους κατάλληλους συνεργάτες κάτι που θα διευκολύνει τα μάλα το έργο του . Πέρα των παραπάνω θα προσθέσω όσο αφορά το άρθρο-κείμενο πως συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόβλημα είναι πλέον δομικό και κινείται με δύο η και τρεις ταχύτητες κατά παράβαση του Συντάγματος αφού η κάθε κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίζει νόμους κατά το δοκούν εξυπηρετώντας συμφέροντα χρησιμοποιώντας την λέξη δημοκρατία κατά το δοκούν.
Παράδειγμα
Οι λοατκι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος τους όπως μας λένε σε όλους τους τόνους οι πολιτικάντηδες με τους κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφους αλλά οι πολίτες στο σύνολο τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν η όχι. Μπορεί φαινομενικά να σου λένε ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όμως με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία σε σπρώχνουν στο να εμβολιαστείς.
Άλλο παράδειγμα που το ζούμε τώρα
Το περιβόητο fuel pass αν πιστωθεί στην τράπεζα είναι 60€ αν στο βάλουνε με την άυλη κάρτα συγκεκριμένων συμφερόντων είναι 80€ άσε που λειτουργούν και σαν ντίλερ πολύ συγκεκριμένων τηλεφώνων δηλαδή για το ίδιο πράγμα σου δίνουν δύο επιλογές όμως με διαφορετικό χρηματικό ποσό ώστε να επιλέξεις αυτό που βολεύει αυτούς και το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι που είναι η ισονομία της δημοκρατίας οεο;
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες παραδείγματα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ειδικά από το 2010 και μετά το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει μετατραπεί σε μια μαφία που ο Εσκομπάρ δείχνει γατάκι μπροστά τους αλλά θεωρώ πως τόσο ο διαχειριστής όσο και οι αναγνώστες του blog έχουν ένα υψηλό επίπεδο νοημοσύνης οπότε βρίσκω περιττό να γράψω ολόκληρο σεντόνι.
Θα κλείσω με το βούλευμα περί Λοβέρδου που βασίζεται σε μη επαρκείς αποδείξεις ώστε να σταθεί σε δικαστήριο και θα γελάσω φωναχτά όταν οι πολιτικοί οι δικαστικοί οι εφοριακοί οι κατ’ ευφημισμό δημοσιογράφοι κλπ-κλπ δεν είναι σαν όλους εμάς τους κοινούς θνητούς που πρέπει συνέχεια να αποδεικνύουμε που βρήκαμε τα χρήματα για μια άλφα αγορά διότι η νομοθεσία τους εξαιρεί από αυτή την διαδικασία και τους υποχρεώνει μόνο να δηλώνουν αλλά δεν τους υποχρεώνει να μας πουν που τα βρήκαν με αποτέλεσμα να μπαίνει ο άλλος στην πολιτική πνιγμένος στα χρέη και στην χειρότερη να βγαίνει έχοντας ξεχρεώσει και με 1-2 ακίνητα.
Πως θέλεις μάνα μου να βρεις αποδείξεις ; Βγάλε ένα βούλευμα να τελειώνουμε.