ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Και τώρα να δούμε που και πως θα παίξει μπάλα ο σουλτάνος!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

San Donato (Μιλάνο), 22 Αυγούστου 2022
 
Η Eni ανακοινώνει μια σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου στο φρεάτιο Cronos-1 που γεώτρησε στο Block 6, 160 km από τις ακτές της Κύπρου, σε 2.287 μέτρα βάθος νερού. Το Block διαχειρίζεται η Eni Cyprus κατέχοντας ποσοστό 50% με συνεργάτη την TotalEnergies.
 
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν περίπου 2,5 TCF φυσικού αερίου, με σημαντική πρόσθετη άνοδο που θα διερευνηθεί από περαιτέρω εξερευνητικό πηγάδι στην περιοχή.
 
Το φρεάτιο έχει συναντήσει μια σημαντική στήλη αερίου σε μια ακολουθία δεξαμενής ανθρακικού με αρκετά έως εξαιρετικές ιδιότητες. Η έντονη εκστρατεία απόκτησης δεδομένων έδειξε συνολική καθαρή αμοιβή άνω των 260 εκατομμυρίων με διαστήματα με εξαιρετική διαπερατότητα. Οι μελέτες για τις επιλογές γρήγορης ανάπτυξης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
 
Το φρεάτιο Cronos-1 είναι το τέταρτο εξερευνητικό πηγάδι που άνοιξε η Eni Cyprus και το δεύτερο πηγάδι στο Block 6, μετά την ανακάλυψη αερίου του Calypso-1 το 2018.
 
Η ανακάλυψη φυσικού αερίου του Cronos-1 μπορεί να ξεκλειδώσει πρόσθετες δυνατότητες στην περιοχή και αποτελεί μέρος της επιτυχημένης προσπάθειας της Eni να παράσχει περαιτέρω προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
 
Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής εξερεύνησης της Eni που στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της βαθιάς γνώσης των γεωλογικών παιχνιδιών και της εφαρμογής προηγμένων γεωφυσικών τεχνολογιών.
 
Η Eni είναι παρούσα στην Κύπρο από το 2013. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα Blocks 2, 3, 6, 8, και 9 και έχει συμμετοχές στα Blocks 7 και 11 που διαχειρίζεται η TotalEnergies.
 
Σημείωση του μεταφραστή: 2,5tcf=0,07km^2
 
Το συνολικό κοίτασμα φυσικού αερίου στις ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ελλάδας υπολογίζεται στα 29.000Km^2 τουλάχιστον. Περίπου όσο και του Κατάρ ή όσο 2 φορές τα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ.(Tι σας λέγαμε τόσο καιρό ΕΔΩ στο ιστολόγιο;;) Η ΙΕΑ υπολογίζει την ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην ΕΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 στα 300km^2
 
Στοιχεία κυρίως από την Ακαδημία Αθηνών και την Αμερικανική Γεωλογική Εταιρεία ΕΔΩ
 
Και τώρα να δούμε που και πως θα παίξει μπάλα ο σουλτάνος!!!
 
Παίξτε μπάλα ρεεεεε.!! 

9 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν κάτω .
Ο Ήλιος αλλιώς και δεν έχουν πάρει χαμπάρι .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δηλαδή πόσο κάτω ;;; Φίλε Ρόκκο το παράξενο θα ήταν να μην συμβαίνουν παράξενα. Εδώ πάνω να δεις τι γίνεται.!!!! Μιλάμε για φαινόμενα που γίνονται κάθε 30.000 χρόνια σχεδόν.

Η Ιαπωνία δεν είναι καν η χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου..και εκεί που (συμφωνήθηκε να) ανατέλλει ο Ήλιος, όπου και αλλάζει η ημέρα, στην αποκαλούμενη International Date Line στο ύψος της Αλάσκας, το ήξερες ότι για λίγα λεπτά της ώρας Η ΓΗ ΈΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΕΣ Τ Α Υ Τ Ό Χ Ρ Ο Ν Α ;;

Συζητούσαμε τις προάλλες εδώ με τα παιδιά και τους έστειλα αδιάβαστους όταν τους ρώτησα που ανήκουμε σαν χώρα γεωγραφικά στην Ανατολή η στην δύση;;Και αν σου πω ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην δύση αλλά στην ανατολή τι θα μου πεις;;

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Όχι στο πρώτο!!!!

Για το δεύτερο σου συστήνω να ανοίξεις ένα παγκόσμιο χαρτη όπου η Εσπερια είναι δεξιά δηλαδή ανατολικά!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε Ρόκκο έχω τους χάρτες του μέγιστου γεωγράφου Πτολεμαίου . Τα Καττίγαρα στον Πτολεμαϊκό χάρτη, τα οποία σήμερα ονομάζονται Αμερική, βρίσκονται σύμφωνα με τον Πτολεμαίο στην Άπω Ανατολή, τότε ο Ειρηνικός Ωκεανός πρέπει να είναι ο Ανατολικός Ωκεανός τού Κόσμου. Πράγματι.

https://prnt.sc/bewv_6R6gqNj

Ο Πτολεμαϊκός χάρτης είναι ένας επίπεδος χάρτης της Γης (όπως οι Google maps και οι έντυποι άτλαντες). Οι χάρτες που χρησιμοποιούμε σήμερα όπως οι έντυποι άτλαντες και οι ψηφιακοί, π.χ. Google maps, βασίζονται επακριβώς στην Πτολεμαϊκή χαρτογραφία. Στον Πτολεμαϊκό χάρτη οι συντεταγμένες του Βορρά-Νότου (γεωγραφικά πλάτη) μετρώνται όπως στους σύγχρονους χάρτες, από τον Ισημερινό.

Οι συντεταγμένες Ανατολής-Δύσης (γεωγραφικά μήκη) στο Πτολεμαϊκό χάρτη μετρώνται προς τα ανατολικά, με σημείο εκκίνησης το δυτικό άκρο του χάρτη, τον Μεσημβρινό που διέρχεται από τις Νήσους των Μακάρων (0° οι Κανάριοι Νήσοι στον Ατλαντικό Ωκεανό), φτάνοντας μέχρι το δυτικό άκρο ξηράς τα Καττίγαρα (τη σημερινή Αμερική) και ο κύκλος των 360° κλείνει και πάλι στις Κανάριες Νήσους (Νήσοι των Μακάρων).

Δεν υπάρχει Αμερική αλλά η ελληνική ονομασία "Καττίγαρα". Και δεν υπάρχει "Ειρηνικός Ωκεανός" αλλά "Εωός Ωκεανός" ( = Ανατολικός Ωκεανός κατά τους Αρχαίους Έλληνες, ήτοι ο Ωκεανός που κείται στο ανατολικό άκρο της Γης).

Τα Καττίγαρα(Αμερική) τα ανακάλυψαν ΠΡΩΤΟΙ οι Έλληνες. Οι Έλληνες έφτασαν στα Καττίγαρα πριν τον Κολόμβο), όταν διαθέτουμε το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Αρχαίο Ελληνικό κείμενο του Πτολεμαϊκού έργου "Γεωγραφική Ὑφήγησις" στο κεφάλαιο "Περὶ τοῦ ἀπὸ τῆς Χρυσῆς Χερσονήσου ἐπἰ τὰ Καττίγαρα διάπλου" του οποίου έχουμε την Α Π Ό Δ Ε Ι Ξ Η ότι τα Πτολεμαϊκά Καττίγαρα είναι η σημερινή Αμερική στην οποία πάτησε ο Μ.Αλέξανδρος πραγματοποιώντας τον διάπλου του Εωού Ωκεανού ( Ειρηνικού Ωκεανού) .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το γεγονός ότι ο Ερατοσθένης, ο Ίππαρχος και οι άλλοι μεγάλοι των Ελλήνων δεν αναφέρονται στην ήπειρο Καττίγαρα, στην οποία αναφέρονται ο Πτολεμαίος και ο Μαρίνος ο Τύριος, υπάρχει λόγος - λόγος ο οποίος -- έχω μία διαίσθηση ότι -- συνδέεται με το έτυμο της λέξεως και τα συμφωνημένα στο Μαντείο Άμμωνος στη Σίβα.


Αλέξανδρος προς United States of Cattigara : " I’m Back "

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Στο μεγαλειώδες Πτολεμαϊκό έργο "Γεωγραφική Ὑφήγησις" υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο "Περὶ του ἀπὸ τῆς Χρυσής Χερσονήσου ἐπἰ τὰ Καττίγαρα διάπλου" όπου περιγράφεται λεπτομερώς (α) το ταξίδι από τη σημερινή Σιγκαπούρη ως τη σημερινή Αμερική και (β) η χιλιομετρική απόσταση Ινδονησίας - Αμερικής (όχι ο πλους αλλά η απόσταση στο γήινο σφαιροειδές) που επιβεβαιώνει με απόλυτη ακρίβεια το εργαλείο μέτρησης απόστασης Google maps και Google earth. Τέλος, παρέχεται από τον Πτολεμαίο η πληροφορία ότι τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού έκανε ο ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ. Όλα αυτά στο πρωτότυπο κείμενο του κεφαλαίου "Περὶ τοῦ ἀπὸ τῆς Χρυσής Χερσονήσου ἐπἰ τὰ Καττίγαρα διάπλου".

Ψάχνοντας λοιπόν τις μεταφράσεις, ιδίως σε κάποιες γαλλικές, τα υποκεφάλαια αυτά λείπουν. Σε αυτές δε που τα υποκεφάλαια υπάρχουν έχουν μεταφραστεί άθλια με αποτέλεσμα να είναι ακατάληπτα.

Το Πτολεμαϊκό έργο "Γεωγραφική Ὑφήγησις" και ειδικότερα το κεφάλαιο ιδ με τίτλο "Περὶ τοῦ απὸ τῆς Χρυσής Χερσονήσου ἐπἰ τὰ Καττίγαρα διάπλου", θα βρεις εδώ (αγγλική έκδοση , χωρίς μετάφραση του ελληνικού κειμένου ).

https://tinyurl.com/4f5m9y2w

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ακόμη καλύτερα!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

To ταξίδι τοu Αλεξάνδρου από τα Ζάβα (σημερινή Ινδονησία) μέχρι την Αμερική (Καττίγαρα), πλέοντας παράλληλα στον Ισημερινό είναι περίπου 4,5 μήνες. Kαι έγινε από ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟΛΟ και όχι από ένα η δύο πλοιάρια.

Καλό σου βράδυ φίλε Ρόκκο.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Και σε εσένα καλό βράδυ!