ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Είναι η σειρά τώρα όσων Ευρωπαίων μας κούναγαν το δάκτυλο τόσα χρόνια και μας επιτηρούσαν για να μας "σώσουν" όλα αυτά τα χρόνια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Να πει κάποιος ότι δεν είχαμε προβλέψει τον ισχυρισμό ότι ο μελλοντικός "τρίτος κόσμος" θα είναι η Ευρώπη;;
 
Εσύ Βρασίδα μην πανικοβάλλεσαι, δεν αφορά τόσο εμάς αφού η Ελλάδα είναι ήδη 12 χρόνια τριτοκοσμική οικονομία. Είναι η σειρά τώρα όσων Ευρωπαίων μας κούναγαν το δάκτυλο τόσα χρόνια και μας επιτηρούσαν για να μας "σώσουν" όλα αυτά τα χρόνια... Αυτοί θα νιώσουν σοκ και δέος εμείς είμαστε ήδη έμπειροι και υπερχρεωμένοι Χαιρέτα μου την ΕΕ και το ευρώ που χάνεται...
 
Η Ευρώπη χαρακτηρίστηκε «τριτοκοσμική» οικονομία. Ο λόγος για αυτό είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ανώτερος συνεργάτης του περιοδικού Forbes.
 
«Αυτές τις μέρες, το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο είναι το χειρότερο στον δυτικό κόσμο» , υπογραμμίζει τις ΗΠΑ κατά δέκα μονάδες βάσης, τόνισε στο άρθρο του την Τρίτη ο Kenneth Rapoza .Ο συγγραφέας συμβούλεψε τους επενδυτές να μην διαθέσουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη, τουλάχιστον έως ότου οι Βρυξέλλες καταλάβουν πώς να αντισταθμίσουν τη μαζική μείωση του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία και πώς να μετριάσουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις των δικών της κυρώσεων.
 
Μέχρι να δοθεί κάποια λύση, η Ευρώπη θα παραμείνει «ο τρίτος κόσμος των οικονομιών του δυτικού κόσμου», τόνισε ο Ραπόζα, λέγοντας ότι έτσι του είχε περιγράψει πρόσφατα ένας επενδυτής στο Twitter την κατάσταση στην ήπειρο.
 
Ο συγγραφέας ζήτησε επίσης από τον Vladimir Signorelli, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Bretton Woods Research, με έδρα τις ΗΠΑ, να σχολιάσει την ιδέα να γίνει η Ευρώπη «ο Τρίτος Κόσμος των δυτικών οικονομιών».
 
«Σίγουρα οδεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση», αναγνώρισε ο Signorelli. «Και έχετε τους Πράσινους που εξακολουθούν να αντιτίθενται στα πυρηνικά στη Γερμανία. Απλά δεν τους καταλαβαίνω. Βρίσκονται στον γρήγορο δρόμο για ένα τριτοκοσμικό ενεργειακό πρόγραμμα».
 
Σχετικό ΕΔΩ...

2 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Το δάκτυλο επστρέφεται εις τον υπερήφανον (ευρύπρωκτον) ευρωαταλαντικόν πισινόν. Εθισμένην άλλωστε. Παλιά μας κρόνεια τέχνη κόσκινο.

Μμ. είπε...



ΕΥΡΩΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

H Ελλάς, χώρος πια, αποτελεί (απροσχηματίστως εις την νεοταξικήν πλευράν του αντινατιβισμού ούσα) την κόλασι των ιθαγενών Ελλήνων και τον παράδεισο τόσο της ξένης προστασίας και των ξένων μυστικών υπηρεσιών όσο και των πολιτικών και δικαστικών υπαλλήλων, εντολοδόχων αυτών.