ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Βλέποντας πίσω απο μια είδηση.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ελλάδα λέει στοχεύει τουρκικά αεροσκάφη.!!Ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας S-300 έπιασαν τα F-16 της Άγκυρας στο στόχαστρο τους πάνω από τη Μεσόγειο, αναφέρει το CNN Turk.
 
Τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας κλείδωσαν στο ραντάρ τους τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή, σε μια κίνηση που οι κανόνες του ΝΑΤΟ περιγράφουν ως « εχθρική πράξη », μετέδωσε το CNN Turk την Κυριακή επικαλούμενο πηγές του στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
 
Πολύ ωραία.....
 
Αν υποθέσουμε ότι όλα όσα καταγγέλλει η Άγκυρα είναι ψευδή, ουσιαστικά εξυπηρετούν τις δικές της χρόνιες πρακτικές δημιουργίας και συντήρησης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Φυσικά είναι και μια δικαιολογία, αύριο να κλειδώσει και αυτή με την σειρά της ελληνικά μαχητικά είτε μέσω ραντάρ αεροσκαφών είτε μέσω των ραντάρ S-400 . Κάτι ούτως ή άλλως αναμενόμενο από την στιγμή που προμηθεύτηκε αυτά τα οπλικά συστήματα από την Ρωσία Κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσει πάνω μας.
 
Το ζήτημα είναι αν όντως η είδηση είναι αληθής.
 
Αν η είδηση είναι αληθής αυτό συνιστά μια αλλαγή της μέχρι σήμερα πολιτικής κατευνασμού από πλευράς της Ελλάδος. Φυσικά και η Ελλάδα δεν πράττει απαραίτητα άσχημα Είναι δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους να δείχνει δόντια σε συνεχείς ενοχλήσεις - προκλήσεις και εφόσον το άλλο μέρος δεν παίρνει από λόγια.
 
Το ερώτημα είναι γιατί αυτή την στιγμή;;Ποιος έδωσε το οκ;;
 
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως αντίμετρα κατά της πολιτικής "πατώ σε δύο βάρκες " της Τουρκίας; Ή μήπως μονομερώς το ελληνικό πολιτικό προσωπικό στο να αποσπάσει την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα ζητήματα που το ταλανίζουν (υποκλοπές, ακρίβεια κλπ) που δεν το πιστεύω. Δεν πέφτει ούτε στρακαστρούκα στο Αιγαίο αν δεν δοθεί εντολή.

Έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί σωστά η όποια μελλοντική αντίδραση από πλευράς Τουρκίας, από τους νατοικούς συμμάχους μας αλλά και οι δικές μα εν συνεχεία απαντήσεις, ή θα γίνει πάλι κανένα μπάχαλο που θα προσπαθούμε αύριο να συμμαζέψουμε στην περίπτωση κάποιου "ατυχήματος" χωρίς να έχουμε έτοιμες και σχεδιασμένες αντιδράσεις;;
 
Αν η είδηση ψευδής, και η Ελλάς δεν έχει αλλάξει την πολιτική κατευνασμού τότε δημιουργεί απλά την δικαιολογία για χρήση των 400 από πλευράς Τουρκίας εις βάρος μας. Πείτε μου τώρα  πως μπορεί να αντιδρασει η Ελλάδα σε αυτό το σενάριο και φυσικά το ίδιο το ΝΑΤΟ ;;Τα δε ελληνικά νατοικά αεροσκάφη ¨κλείδωσαν " συμμαχικά παρακάμπτοντας τους κωδικούς τους ως no target allies κάτι που δεν ισχύει στα ρωσικής κατασκευής όπλα λόγω ασυμβατότητας;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: