ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Για να καταλάβετε για πόσο μαλάκες μιλάμε θέλουν στόχους λουκούμι για τα τουρκικά υποβρύχια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχουν αρχίσει και γίνονται γραφικοί με αυτά που γράφουν. Σοβαρότης πλέον μηδέν. Θέλουν LSD-41 αμφιβιοτέτειο 40 χρόνων και αυτό. Ο,τι πρέπει για να πηγαίνουν διακοπές τα ΚΑΠΗ. Για να καταλάβετε για πόσο μαλάκες μιλάμε θέλουν να πάρουν ένα πλοίο ηλικίας 40 ετών, το οποίο μέσα θα φέρει πολυάριθμο πλήρωμα και μέσα. Δηλαδή ένας στόχος λουκούμι για τα τουρκικά υποβρύχια

Την στιγμή δηλαδή που οριακά έχουμε το πάνω χέρι στον υποβρύχιο αγώνα, θα πάμε να δώσουμε εκατομμύρια για μια προσθήκη η οποία δεν είναι κύριο μέλημα, αντί να πάμε σε ναυπήγηση 6 υποβρυχίων. Και ερωτώ εγώ ο ψεκασμένος τους αψέκαστους. Πότε θα έρθει ο Τούρκος να κάνει απόβαση με αμφίβια σε νησί μας;; 

Όταν θα έχουμε εμείς αμφίβια ή όταν θα καραδοκούν κάτω απ' τα γαμημένα πλοία του 12 υποβρύχια;; Ποια περίπτωση είναι πιθανότερη;; Η πρώτη ή η δεύτερη περίπτωση;; Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει ακόμα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει λεφτοδεντρα ούτε πετροδόλαρα. Άντε να τελειώνουμε με την θητεία αυτού του καριόλη που καπελώνει τα επιτελεία και τον υπουργό να ησυχάσουμε μπας και μπει ένα πρόγραμμα.

Οριακά έχουμε το πάνω χέρι και εξηγώ. Τα υποβρύχια μας είναι παλαιά και χρήζουν αλλαγής εκτός των 4 type 214 και του ενός αναβαθμισμένου. Οι Τούρκοι ναυπηγούν 6 type 214. Στο μόνο που είμαστε μπροστά είναι στην εμπειρία που κατέχουμε με το μέσο. Στο θέμα του εντοπισμού των υποβρυχίων όλα γίνονται από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα πλέον, αφού δεν μπορείς να βασιστείς στα σόναρ των φρεγατών S. 

Η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη με αυτά των MEKO. Άρα έχουμε ανάγκη από νέα πλοία κορυφαία και στον ανθυποβρυχιακό αγώνα, αλλά και στο AAW. Το να αποκτήσει η Ελλάδα LSD δεν είναι κάτι το επιτακτικό. Χρειαζόμαστε χθες φρεγάτες και υποβρύχια. Με αυτά δημιουργείς ένα περιβάλλον άρνησης στον αντίπαλο, καθώς μπορείς να τους βυθίσεις τα μέσα που θα μεταφέρουν το προσωπικό του, χωρείς εσύ να έχεις απώλειες.

Άρα εκ των πραγμάτων τους κόβεις τον βήχα για κατάληψη εδαφών, αφού το αίμα τους θα ξεβράζεται στους κυματοθραύστες στα παράλια. Εάν όμως σαν Ελλάδα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις κονδύλια για ένα 40χρονο αμφίβιο (τουλάχιστον ας είναι νεόδμητο να μας κρατήσει δεκαετίες),τότε  αυτομάτως καθυστερείς την ναυπήγηση των υποβρυχίων και των φρεγατών. Ποιο το όφελος;; Κανένα. Ίσα ίσα που στοχοποιείς μια μονάδα με αποβατικά μέσα. Είναι σαν να τους λες ελάτε να την βυθίσετε. Άρνηση απόβασης κάνεις με υποβρύχιο στόλο, spike nlos, USV με πυροβόλα, ρουκέτες,όλμους και αντιπλοϊκούς. 

Η ενίσχυση στα νησιά θα έρθει με πρώτο κύμα τα black hawk (μακάρι να αγοράσουμε καινούρια και οπλισμένα) και αφού διασπάσουμε την οργάνωση και τη δομή που θα έχει δημιουργήσει εκεί ο αντίπαλος, τότε θα είναι που θα ξεκινήσουν τα αρματαγωγά.

1 σχόλιο:

KALLISTRATOS FM είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 50 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΑΠΒΑΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΤΕ ΑΝΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ 1999 ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΓΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕ...