ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΏΡΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ
(Ανταπόκριση από την εξέλιξη της παγκόσμιας πρέφας με την ΕΕ "στην μέση" που παίζεται από πέρσι τέτοια εποχή)
 
Έκθεση ισχυρίζεται ότι η Ρωσία και το Ιράν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο καρτέλ φυσικού αερίου, η Μόσχα θα ξεκινήσει το δικό της χρηματιστήριο πολύτιμων μετάλλων. Aπό την Jamie Readman (το original κάτωθεν)
 
Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα τέλη Ιουνίου ότι τα μέλη των χωρών BRICS έχουν επισημοποιήσει σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου «διεθνούς αποθεματικού νομίσματος», η Ρωσία φέρεται να χτίζει τα θεμέλια ενός παγκόσμιου καρτέλ φυσικού αερίου με το Ιράν. Ο οικονομικός δημοσιογράφος και συγγραφέας μπεστ σέλερ οικονομικών αναλύσεων Simon Watkins ισχυρίζεται ότι «η συμμαχία στοχεύει να ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα δύο βασικά στοιχεία της παγκόσμιας μήτρας προσφοράς». Ταυτόχρονα, η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα χρηματιστήριο πολύτιμων μετάλλων που ονομάζεται World Standard της Μόσχας (MWS).
 
🔸Το δολάριο ΗΠΑ και το ρούβλι παραμένουν ισχυρά, η τεράστια άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων «πλήττει περισσότερο την ευρωπαϊκή οικονομία»
 
Την περασμένη εβδομάδα, οικονομολόγοι από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας σημείωσαν ότι η μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας θα ήταν πολύ μικρότερη από ότι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε για άλλη μια φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται «συγκρούσεις για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους». Εν μέσω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, το δολάριο ΗΠΑ ήταν ισχυρό και το ρωσικό ρούβλι ήταν ένα από τα νομίσματα fiat με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.
 
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη διηπειρωτική χώρα που βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ο συγγραφέας του Forbes Kenneth Rapoza εξήγησε σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι «οι αγορές και η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης [έχουν] διαταραχθεί από τις κυρώσεις της Ρωσίας». Οι κυρώσεις, επέμεινε ο Rapoza, «προκάλεσαν μια τεράστια άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων που πλήγωσε περισσότερο την ευρωπαϊκή οικονομία». Η Ευρώπη υποφέρει από τον χειρότερο πληθωρισμό εδώ και χρόνια και αναφέρει λεπτομερώς ότι το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να γεμίζει ευρωπαϊκά πρατήρια καυσίμων σε φουσκωμένη τιμή.
 
🔸Δημοσιογράφος επιμένει ότι η Ρωσία και το Ιράν χτίζουν τα θεμέλια ενός παγκόσμιου καρτέλ φυσικού αερίου.
 
Στα τέλη Ιουνίου ο Πούτιν εξήγησε ότι ένα νέο διεθνές αποθεματικό νόμισμα που βασίζεται σε ένα καλάθι νομισμάτων ήταν υπό εξέταση από μέλη των χωρών BRICS. Μετά τις δηλώσεις του Πούτιν, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, η ρωσική Gazprom και η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU).
 
🔸Έκθεση ισχυρίζεται ότι η Ρωσία και το Ιράν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο καρτέλ φυσικού αερίου, και ότι η Μόσχα θα ξεκινήσει το δικό της Χρηματιστήριο πολύτιμων μετάλλων. Την ίδια μέρα, ο Πούτιν επισκέφθηκε την Τεχεράνη για να συζητήσει θέματα με Τούρκους και Ιρανούς ηγέτες. Ο οικονομικός δημοσιογράφος από το oilprice.com Simon Watkins πιστεύει ότι η συμφωνία σηματοδοτεί ότι η Ρωσία και το Ιράν χτίζουν τα θεμέλια ενός παγκόσμιου καρτέλ φυσικού αερίου. Το άρθρο σημειώνει περαιτέρω ότι ο παγκόσμιος προμηθευτής LNG Κατάρ, η μεγαλύτερη εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, θα μπορούσε επίσης να συμμετάσχει στη συνεργασία.
 
«Με βάση το τρέχον Φόρουμ των Χωρών Εξαγωγής του Κόλπου (GECF), αυτός ο «ΟΠΕΚ Αερίου» θα επιτρέψει τον συντονισμό ενός έκτακτου ποσοστού των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου και τον έλεγχο των τιμών του φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Watkins στις 23 Αυγούστου. «Καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση στον πίνακα των μεγαλύτερων αποθεμάτων φυσικού αερίου στον κόσμο, αντίστοιχα – η Ρωσία με κάτι λιγότερο από 48 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcm) και το Ιράν με σχεδόν 34 tcm – οι δύο χώρες βρίσκονται σε ιδανική θέση για να το κάνουν αυτό. », πρόσθεσε ο συγγραφέας του oilprice.com.
 
🔸Σχέδια της Ρωσίας για έναρξη του Παγκόσμιου Προτύπου Χρηματιστηρίου Πολύτιμων Μετάλλων της Μόσχας
 
Οι αναφορές που δείχνουν ότι οι χώρες BRICS βρίσκονται στη μέση της αναθεώρησης ενός νέου διεθνούς νομίσματος και η πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της Gazprom και της NIOC ακολουθεί τις προσπάθειες της Ρωσίας να μετακινήσει τον χρυσό πάλι ως στοιχείο διάρθρωσης της τιμής νομισμάτων.. Σύμφωνα με το capital.com, η Ρωσία έχει προθέσεις να δημιουργήσει το δικό της χρηματιστήριο πολύτιμων μετάλλων παρόμοιο με το London Bullion Market Association (LBMA).
Ο συνεργάτης του capital.com, Indrabati Lahiri, λέει ότι η ιδέα για το χρηματιστήριο μετάλλων της Ρωσίας ονομάζεται "προσωρινά ως Παγκόσμιο Πρότυπο της Μόσχας (MWS). Επιπλέον, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χρυσού της Ρωσίας Polyus έχει εκδώσει ομόλογα σε κινεζικό γουάν και η εταιρεία το έχει κάνει δύο φορές σε 30 ημέρες. 
 
Το Reuters αναφέρει λεπτομερώς ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας τον Φεβρουάριο, «η ζήτηση για το γιουάν έχει αυξηθεί».
 
Σημ μτφρ:
Κατόπιν αυτών, μπορούν οι φίλοι οικονομολόγοι να βγάλουν τα κομπιουτεράκια τους για να υπολογίσουν (κατά την προσφιλή τους μέθοδο "διαπίστωνε μόνο εκ των υστέρων") ποτέ θα τελειώσει εκείνος ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο μέσα θα έχει "μπει" το ευρώ από την εξέλιξη της παγκόσμιας πρέφας που συμμετέχει πλέον ως ο αδύναμος παίκτης στο τραπέζι.

Η μετάφραση έγινε από ΕΔΩ...

Γίνεται τώρα λίγο καλύτερα κατανοητό το τι πρέπει να πράξουμε εμείς;;;

2 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα εγω που δεν σκαμπαζω απο γεωπολιτικη οπως βλεπω την φωτο μοιαζουν σαν να χορευουν ποντιακα και μαλιστα Τικ δηλαδης ορθιως.
Γαμιοντας θα μας πανε δηλαδη στο ορθιο.
Επεσα μεσα μεσιε Λυκαστρ?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...μέσα έπεσες πουλόπουλομ.!!Να λελεύω σε.