ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Πολύ εύκολα εντοπίζονται τα φυσικά πρόσωπα (κυρίως frontmen) που παίζουν τον ρόλο του ηλεκτρονικού ρουφιάνου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μπορεί για κάποια χαμερπή τσιράκια του συστήματος ο κάτοικος της χώρας να είναι τεχνολογικά "αναλφάβητος" όμως δεν είναι όλοι το ίδιο. Για να παγιδεύσεις κάποιον με το predator, πρέπει με κάποιο τρόπο να τον προκαλέσεις να ανοίξει ένα συγκεκριμένο link.

Μόλις το ανοίξει, σχεδόν αυτόματα, το κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται στην συσκευή του “θύματος” αποκτώντας πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά του δεδομένα και ασφαλώς σε κάθε του επικοινωνία.
 
Δύο από τα site παγίδα, το cnn.gr.com και το insider.gr.com με μια πρόχειρη έρευνα, δημιουργήθηκαν, στον ίδιο πάροχο (namecheap.com), την ίδια ακριβώς στιγμή ( Creation Date: 2021-10-05T07:35:38.00Z ), με ίδια έδρα (Πύργος) και ίδιο αριθμό δηλωμένου προσωπικού (20).
 
Δηλαδή. Ο κάτοχος του predator, χρειαζόταν κάποια domain names, που να ξεγελούν με την σκοπούμενη ομοιότητα το “θύμα”. Κάποιοι ανέλαβαν να κάνουν τις κατοχυρώσεις. Τις έκαναν μέσω της namecheap. Εκεί δήλωσαν κάποια στοιχεία. Πλήρωσαν με κάποια ηλεκτρονική μέθοδο μεταφοράς
χρημάτων. Αυτή σίγουρα δεν ήταν με κρυπτονομίσματα, γιατί η namecheap δεν έχει μέθοδο πληρωμής με cryptos. 
 
Συνεπώς…
 
Εγώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα να ψάξω ποιος έστειλε τα χρήματα για την αγορά των δύο domain name. Αλλά κάποιος τα στειλε…Ειλικρινά, αν μια σχετική με ψηφιακές τεχνολογίες υπηρεσία, χωρίς παρεμβάσεις και άνωθεν εντολές, είχε την θέληση να εντοπίσει τα ίχνη του ιδιοκτήτη του predator, θα μπορούσε να το κάνει μέσα σε λίγα 24ωρα…
 
Πολύ εύκολα εντοπίζονται τα φυσικά πρόσωπα (κυρίως frontmen) που παίζουν τον ρόλο του ηλεκτρονικού ρουφιάνου ανοίγοντας αυτά τα sites διάδοσης του λογισμικού του predator. Δεν θα παραξενευτώ αν όλα αυτά τα ίχνη οδηγήσουν στον ίδιο εργολάβο ιδιώτη της ΕΥΠ που ανέλαβε να παρακολουθεί ως ένας άλλος Ζουκη μερικές ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες. Για να μπορέσει μέσω αυτών να φτάσει στους κύριους στόχους του. Όσοι θεωρούνται ενοχλητικοί ψάχνοντας πχ τέτοια θέματα ή άλλα που συνδέονται.
 
Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι δεν κρύβονταν καν (αλαζονεία της εξουσίας λέγεται...😉)

Δεν υπάρχουν σχόλια: