ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Τι πρέπει να κάνει το Π.Ν;;; Να τους γράψει όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κοιτάξει ποιος συνδυασμός πλοίων θα κρατήσει τις θάλασσες ελληνικές.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Bλέπουμε ΕΔΩ ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες επί της διαδικασίας για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας με άμεσο αντίκτυπο και στα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι γνωστές οι πρακτικές τους. Δεν εξελισσόταν καμία ουσιαστική διαδικασία για επιλογή κορβέτας. Η εντολή άνωθεν έδειχνε το σχήμα Fincantieri - Onex και ίσως κάπου ο DFC. Γιατί;; Για να φάνε και αυτά τα παιδιά, αφού στον πρώτο γύρω έχασαν μιας και το πλοίο τους ήταν και είναι μακέτα και σαπάκι. Ποιο ήταν το σχήμα στον πρώτο γύρω των φρεγατών;; 

Μα φυσικά Αμερική (DFC), Onex και Ιταλοί οι οποίοι σχεδίασαν τις LCS, "εξελικτικό" σχέδιο των οποίων αποτελεί η MMSC, ο Μίμης δηλαδή με τα οργανικά ρυμουλκά που τον πλαισιώνουν σε κάθε του εξόρμηση. Ε αφού τα παιδιά δεν τα κατάφεραν για καλή τύχη του ΠΝ, τώρα ασκούνται ξανά πιέσεις στο Π.Ν να κατεβάσουν τον πήχη των επιχειρησιακών κριτηρίων. 

Για να πάρει η fincantieri τα "ναυπηγεία" Ελευσίνας θα πρέπει να γίνει μια βαρβάτη διαγραφή χρεών, την στιγμή που η Ελευσίνα έχει φάει 300+ εκ. απ' το ναυτικό, αφού το πρόγραμμα των ΤΠΚ super vita καθυστερεί σκοπίμως, ώστε να πέφτουν τα εκατομμύρια και να μη κλείνει αυτό το σπουδαίο ναυπηγείο που στερεί μονάδες απ' το πεδίο. Για να γίνει όμως αυτή η τεράστια διαγραφή χρεών (μιλάμε για 500+ mil) θα πρέπει να περάσει απ' το πλυντήριο που λέγεται βουλή με νομοσχέδιο, ώστε στο μέλλον κανένας εμπλεκόμενος να μην βρεθεί μέσα σε κελί. (στο 2:40 το ομολογεί ο ίδιος ο Άδωνις για το πλυντήριο που λέγεται Βουλή).


Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στην Ιταλία που ανεβαίνει η "ακροδεξιά" χαλάνε τη σούπα. Τη σούπα χαλάει και η ενεργειακή κρίση που προκαλεί οργή στον λαό και κάπως πρέπει να ελεγχθεί (με επιδόματα). Για να περάσει όμως απ' την βουλή το νομοσχέδιο αυτό, όπως λέει και ο υπουργός ανάπτυξης θα πρέπει να υπάρχει η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. 

Πλέον όμως με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ανδρουλάκη κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι. Έτσι το γνωστό σχήμα πάλι θα φάει τα μούτρα του. Εξάλλου ο προϋπολογισμός είναι 2 δις. Οι Γάλλοι δίνουν στην τιμή των 2 δις 4 gowind (425 mil η μονάδα) και υπάρχει μια πιθανότητα για παραχώρηση 2 Lafayette, ενώ οι Ιταλοί δίνουν μόνο 2 Doha, αφού η κάθε μονάδα χωρίς φόρτο όπλων κοστολογείται μαζί με τις προσθήκες των 2 σόναρ (αβέβαιο εάν επιτευχθούν αυτές, δεν είναι lego τα πλοία) κάπου στα 650-700 mil. 

Υπόψη ότι μια FDI HN κόστιζε χωρίς φόρτο όπλων 750 mil. Ο φόρτος όπλων των 2 doha θα φτάσει κοντά τα 400 mil, άρα μένουμε με 200-300 mil ρέστα, την στιγμή που μπορούμε να πάμε σε 4 gowind με τον ίδιο φόρτο όπλων με τις doha και με 2 σόναρ και να βρεθούμε και με 2 Lafayette για τις καθημερινές αγγαρείες ή σε 2 FDI HN. 

Τι πρέπει να κάνει το Π.Ν;;; Να τους γράψει όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κοιτάξει ποιος συνδυασμός πλοίων θα κρατήσει τις θάλασσες ελληνικές.

1 σχόλιο:

ασχετος είπε...

O απεικονιζομενος ειναι πληρως ελειποβαρής σε φαιά ουσία και γι αυτό περιπεπλεγμένος σε καθε σχεδιασμό διεισδυσης "τρίτων¨με οικονομικη επιφάνεια. Ολοι το ξέρουν οτι είναι ο μπροστινός αλλα ......τωρα που ανηγγειλε η Ν.Υ.Τ. οτι ηρθε η ωρα για ξεφορτωμα της ΜΑΚ@Κ@Σ Α.Ε. κοιμαται ορθιος. Η υπεροψια δεν τον αφήνει να αντιληφθεί τι εχει στο μενου το άμεσο μελλον και οτι σε καθε λάκκο χρειαζεται και το τσιμεντο στο τελος. Αμα δεν κλεισει η δουλεια κλεινουν μεσα τον αφελή . Σκεψου τωρα το αφεντικονα "συνεργαστει" με την adoni Brotherhood και να χασει την δουλεια. Τσουβαλατος σε μερίδες κολομβιανές.
Κλασσικη ερμηνεια στην περιπτωση του."Οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα, τον τρωνε οι κοτες". Η αλλιως που πας ρε Καραμητρο.......