ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (20 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (20) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1) Ο άνθρωπος είναι, εξ ορισμού και προορισμού, εκκολαπτόμενος επί γης θεός. Άτυχος με τις θρησκείες του και… Τέλος πάντων.  Ας εστιάζωμεν εις το ανθρωπόθεον μεγαλείον της φύσεως και υποστάσεώς του. αυτού και όχι στην παράπλευρο χυδαιότητα των παρακμιακών του παρακρούσεων.  

2) Ο γαλανόλευκος Απόλλλων είναι ο ουράνιος ελκυστής,  ο θεομύστης μαγνήτης. Απαράγραπτα τα, επί γης και εν ουρανοίς,  ηθικοπνευματικά του δικαιώματα, κεφάλαια και δώρα. Εις δόξαν του γένους των ανθρώπων και των πατέρων αυτών, θεών ουρανίων αθανάτων.

3) Αλλά και το κακό θα είναι πάντα εδώ. Η μεγαλυτέρα επιτυχία του δεν είναι το εξομοιείν τους άλλους προς αυτό όσο το κάνει τους σκέπτεσθαι όπως αυτό. Εδώ πάλι και το ψέμα. Το μεγαλύτερο είναι αυτό που φθάνει μέχρι τον ουρανό και παριστάνει τον θεό.

4) Πολιτική και θρησκεία είναι τα πιο ακριβοπληρωμένα θέατρα. Το μεν πληρώνουμε με το αίμα μας, το δε με την ψυχή μας. Επειδή ο άνθρωπος δεν αντέχει ούτε πολλή αλήθεια ούτε και πολύ ψεύδος. Μήτε πολλή ευτυχία, την κάνει εξουσία και ηδονοθηρία για να την αντέξη, μηδέ και δυστυχία που την κάνει μοίρα, θεό και θρησκεία.  

5) Ο σοφός δεν παράγει μόνον ευγενή καθαράν σκέψι αλλά και υψηλή συνείδησι. Αυτό που η συστημική υλόφρων υποπαιδεία όσο και τυπολατρική κεδοσκοπική θρησκεία όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται δούναι τοις ανθρώποις όπως υποχρεούνται αλλά ούτε επιτρέπουν και αποτρέπουν.

6)  Το αβρααμικό μονοθεϊστικό αφήγημα κυρίως έθεσε την επιτάφιο πλάκα του υψηλού. Απενεύρωσε τραγικά το ηθικό και πνευματικό σύστημα της δυτικής ανθρωπότητος.αποσυνδέοντας αυτό από την βασική του πηγή τροφοδοσίας του, την εθνικότητα. Το θαυματουργόν ενίκησε το αξιοθαύμαστον.

7) Απέναντι στον προαιώνιο εχθρό, μέσα του κι έξω της, την, υπό θρησκευτικό μανδύα, ασιατική τυραννοδουλική βαρβαρότητα, η πολιτισμένη δύσις αντεπαρέταξε ένα λίαν ανεπαρκές, παθητικό έως ηττοπαθές φρόνημα. Μια μαγική εικόνα πίστεως στην θέσι της αρχαίας αρετής, προγονολατρίας, ηρωολατρίας και πατριδολατρίας.


8) Ο Εφιάλτης είναι η θρησκευτική και δημοκρατοπολιτική εθνοκλαστική παιδεία. Εν ονόματι μιας ουτοπικής παγκόσμιας αλληλεγγύης και αδελφοσύνης προτείνει διάλογο, κατανόησι και τελικά σε θανατηφόρο αγάπη και συνύπαρξι με το επιθετικό και αδιόρθωτο κακό.  

9) Κι έπειτα τί ηθική στήριξι και πνευματική ανάτασι δύνασαι έχειν  από μια θρησκεία που το πελατολόγιό της αγκαλιάζει λαϊκίστικα – και με το αζημίωτο φυσικά-  όλη την μιζέρια, καταπίεσι και αβελτερία της ανθρωπότητος. και μάλιστα καυχάται γι αυτό, το διαφημίζει και το πωλεί θρησκευτικά σαν το ιδανικό ανθρώπινο πρότυπο;

10) Αλλά μόνο το αξιακό σύστημα του ευνομουμένου έθνους προυποθέτει, κατοχυρώνει και εγγυάται τα αυτόνοητα  για ένα πολιτισμένο άνθρωπο: ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικό και νομικό πολιτισμό.

11) Σατανικά όμως πράγματα αυτά για το ισοπεδωτικό αβρααμικό αξιακό σύστημα, με την ομφαλοσκοπική και σκοταδιστική εσωστρέφειά του. Όπου τα αποβλακωτικά θαύματα τρομοκρατούν τα ευγενή οράματα της φυσικής ελευθερίας και αλήθειας των πολιτισμών.

12) Καταπιεσμένος  εγωισμός, υποχθόνιο μίσος, υποκρισία, υποχόνδριος παραίτησι και κατάθλιψι, ιδού τι περικλείει η θρησκεύουσα απλοϊκότης και θεοσέβεια, το ταπεινό κεράκι της χήρας. Με την πρώτο νεύμα του πνευματικού του ο υπάκουος σκύλος μεταλλάσσεται σε αιμοβόρο λύκο. Η θρησκευτική πίστις είναι κυνική.   

13)  Αυτογνωσίαν ασκείτε, ω άνθρωποι!. Πάντα θα σας χαροποιεί το αποκτώμενο, θα σας προδίδει το εχόμενον, θα σας πληγώνει η ευτυχία και το κέρδος του άλλου. Και μόνο η αίγλη του αγαθού θεού, το αειπάρθενον κάλλος και η ανεξίκακος γλυκύτης των ουρανίων θα σας γαληνεύει.     

14)  Αλλά σε θέλουν πιστό δηλαδή του χεριού τους, άβουλο, δεδομένο, προβατοποιημένο και εργαλειοποιημένο. Αναλώσιμον, φαγώσιμον-βροτόν.  Η πολιτικοθρησκευτική βαριά βιομηχανία του κακού που πλανά και τυραννά εδώ και πολλούς αιώνες τον κόσμο.

15) Το μόνο ανησυχητικό και ενοχλητικό εμπόδιο για τον εχθρό του ανθρώπου ο ελεύθερος έλλην λόγος και μνήμη. Ο μόνος αληθινός και ανθρώπινος, γι αυτό και άκρως επαναστατικός και ήμερα αφοπλιστικός. Ικανός του σαλπίσαι, συνεγείραι και αφυπνίσαι αναγεννησιακώς  άπαντες, ναρκωμένους νόες και αποσυντονισμένας συνειδήσεις.

16) Αφού κι αυτή η πέτρα η ελληνική ψυχή αιώνια κρύβει κι αυτή. Την ζύμωσε των Τιτάνων η υπομονή και την εμόρφωσε των θεών το κάλλος. Γι αυτό κι εκεί που φαίνονται όλα στον κόσμο τούτο μάταια και χαμένα πάντα ένας Έλλην μεγαλόψυχος θα μαρτυρά της τιμής και της δόξης του θεού και του ανθρώπου τον δρόμο.

17) Και αν υποκλινόμεθα ταπεινά στην  ταπεινότητα της αγάπης, ουδόλως όμως στην αλαζονική, στην θρησκευτικά επιδεικτική, προστασία της. Στον θεό αλλά όχι στα κερδοσκοπικά θρησκευτικά του είδωλα και καταστήματα, τους αυθαιρέτους εισαγγελείς του.

18)  Προτιμότερο άπιστος αλλά αυτόβουλος και ελεύθερος παρά πιστός άβουλος και δουλικός. Μακαριώτατοι δε και θεοφιλέστατοι οι αγωνιζόμενοι για την υγεία και απελευθέρωσι της ανθρωπότητος, της, πολιτικά αιχμαλώτου και θρησκευτικά κλεμμένης, ψυχής της ανθρωπότητος.

19)  Και καλό μεν ό, τι κάνει τον άνθρωπο καλύτερο αλλά το άριστο είναι ό,τι κάνει και το ουράνιον έθνος του καλύτερο.

20) Οι αθάνατοι κρατούν της τύχης τα εξάρια. Οι θνητοί κυνηγάνε την στατιστική. Και οι γνωστικοί πορεύονται στης αθανασίας τα χνάρια. Ο χρόνος κατέχει την μυθική σοφία. Το γέρας της γερουσίας  και την προίκα των θεών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: