ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει κατηγορηθεί για τακτική παραβίαση του απορρήτου των χρηστών, όχι τόσο όμως όπως η Facebook, η Google ή η Amazon (χωρίς να εξαιρούνται τα Κινέζικα τους ανάλογα tic toc, Alipay/Alibaba κλπ). 
 
Σε σύγκριση με τα κλασικά συστήματα που βασίζονται στους αρχαίους επεξεργαστές NT, τα Windows 10, που προμηθεύεται σωρηδόν και το Ελληνικό δημόσιο, ακόμα και για ζωικές του υπηρεσίες, και ειδικά τα νέα Windows 11 είναι δύο εντελώς διαφορετικά "θηρία" από αυτή την άποψη.
 
Σύμφωνα με το ανεξάρτητο The PC Security Channel (TPCSC), η πιο τελευταία έκδοση των Windows είναι ένας πραγματικός «χαφιές » σε ότι αφορά την λεγόμενη "τηλεμετρία" , μια κρυφή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος που συλλέγει δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις των χρηστών και τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο.
 
Χρησιμοποίησαν το Wireshark, έναν γνωστό (και δωρεάν) αναλυτή πρωτοκόλλου δικτύου για να δουν τι συμβαίνει στο δίκτυο σε μικροσκοπικό επίπεδο από ένα πρόσφατα εγκατεστημένο αντίγραφο των Windows 11 σε έναν ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή. Αυτό που είδαν ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό: αμέσως μετά την πρώτη εκκίνηση, τα Windows 11, προσπάθησαν γρήγορα να φτάσουν σε διαμετακομιστες τρίτων χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη άδεια ή παρέμβαση χρήστη για να καταχωρήσουν τον νέο τους "πελάτη". Φυσικά καμία προειδοποίηση δεν υπάρχει στην συσκευασία ή τα ψιλά γράμματα της άδειας χρήσης τους. 
 
Διαπίστωσαν ότι τα Windows 11 συνδέονταν αμέσως με πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται από τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του MSN, της μηχανής αναζήτησης Bing και του Windows Update. Αλλά και πολλές υπηρεσίες τρίτων ήταν επίσης παρούσες, καθώς τα Windows 11 είχαν φαίνεται σημαντικά πράγματα να "πουν" σε άτομα όπως στο Steam, το McAfee το Comscore ή το ScorecardResearch.com, που είναι μια εταιρία "έρευνας αγοράς" που μελετά και αναφέρει τις τάσεις και τη συμπεριφορά χρηστών του Διαδικτύου. Δηλαδή χτίζει τα καταναλωτικά, πιστωτικά, πολιτικά, σεξουαλικά ή συναισθηματικά μας προφίλ προς πώληση σε ενδιαφερόμενους διαφημιστές ή εταιρίες επηρεασμού συμπεριφορών ή αποφάσεων τύπου Cambridge Analytica.
 
(Ακόμα γίνονται έρευνες αν τα συναισθηματικά προφίλ χτίζονται μετρώντας το ποσό θυμωμένα ή χαλαρά βαράμε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι όταν διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις ...)
 
Μερικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή τη συμπεριφορά των Windows 11 ως το μικρότερο κακό σε έναν τεχνολογικό κόσμο γεμάτο από δωρεάν υπηρεσίες τρίτων και διαδικτυακές λειτουργίες που πρέπει να τροφοδοτούνται συνεχώς με προσωπικά δεδομένα για να λειτουργούν όπως... προβλέπεται.
 
Απαντώντας σε τέτοια σχόλια κολλημένων με αυτή την δήθεν ελεύθερη" αγορά, το TPCSC εξακολουθεί να προειδοποιεί τους πιο ενημερωμένους και ενήμερους χρήστες ότι ακόμη και όταν η τηλεμετρία των Windows 11 είναι απενεργοποιημένη μέσω βοηθητικών προγραμμάτων τρίτων, αυτά εξακολουθούν να "στέλνουν πράγματα" στο διαδίκτυο.
 
Που και τι;;
 
Και σε κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (συνήθως μέσω ιδιωτικών υπηρεσιών εργολάβων, κατά το μοντέλο ΕΥΠ-predator) . Αλλιώς φορολογικές ή άλλες προστασίες στις BigTech δεν έχει. Όπως ακριβώς κάνουν και οι Κινέζοι. 
 
Αντίδοτα :
 
♦️Αντί για τα Windows, χρησιμοποιείτε το Linux που είναι open source (άρα ασφαλές), καλύτερο και δωρεάν. 
 
♦️Αντί για το Chrome ή τους άλλους browsers/ψαχτηρια των BigTech τεχνοφεουδαρχών, δοκιμάστε το Brave. Αυτό, τεχνολογίας web3.0/blockchain ακυρώνει και μπλοκάρει όλα τα κατασκοπευτικά τεχνάσματα τύπου Facebook ή Google ή Amazon.
 
♦️Αντί για δήθεν έξυπνα ρομπότ-αντιγραφείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας τύπου GDP3, που είναι ταγμένα στο να συντηρούν αυτόν τον κατασκοπευτικό καπιταλισμό, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. 
 
Και ακολουθούν πολλά αντίστοιχα τίμια εργαλεία, φτιαγμένα από πιτσιρικάδες σε εργαστήρια και μικρές εταιρείες τεχνολογίας που δεν το βάζουν κάτω.
 
Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της συνεργασίας της Cambridge Analytica και της facebook ήταν η εκλογή του Τραμπ το 16, το Brexit και η καμπάνια δημιουργίας πολιτικής απάθειας στους νέους ψηφοφόρους στο Τρινινταντ, μετατρέποντας σε ΌΠΛΟ τα προσωπικά δεδομένα και τα ίχνη που αφήνουμε πίσω μας στις πλατφόρμες των τεχνολογικών γιγάντων τύπου Facebook ή Google με προσωπικά στοχευμενες προεκλογικές καμπάνιες .
 
Αν δεν είδατε ήδη το ντοκιμαντέρ Το μεγάλο Χακαρισμα στο Netflix, μην το χάσετε!
 
Τώρα το μέγα θέμα είναι πως μπορείς να στρέψεις όλα αυτά τα νέου τύπου όπλα κατά όσων κερδίζουν από τα fake news, την διασπορά φόβου ή μίσους και την πολιτική απάθεια που έχουν σαν στόχο τους την πολιτική χειραγώγηση. 
 
Μαθαίνω ότι γίνονται πράγματα...
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Disabled the Intel Management engine
Less binary blob firmware and disabled manufacturer backdoors

https://puri.sm/

&

https://system76.com/ & https://www.tuxedocomputers.com/en

για λίνουξ κ απενεργοποίηση hardware spyware

καλό απόγευμα

kakos04